Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Од 2004 година

Линија за производство на пелети - Водич за почетници

линија за производство на пелети tcpel

Дали сакате да го надградите вашето мало производство на дрвени пелети на покомерцијален размер? Ако веќе имате домашна линија за производство на мали пелети со калдрма дома - или ако работите со мала линија на дрвени пелети во вашата фабрика - можеби се прашувате што е следно. Одговорот - ви треба целосна линија за производство на пелети со сите ѕвона и свирки. Ова ќе ви овозможи да работите низ секој аспект од производството на пелети во една машина. Придобивките? Уред кој е полесен за сервисирање, полесен за ракување - и поекономичен, се разбира, исто така. Без разлика дали сте заинтересирани за бизнис за производство на пелети од дрво, за производствена линија за пелети за добиточна храна или дури и нешто поуникатно (како линија за производство на пелети од лушпа од ориз!), овој напис ќе ве запознае со сè што треба да знаете за производството на пелети за вашиот дом или бизнис.

Што е линија за производство на пелети?

Линија за пелети, исто така наречена линија за производство на пелети, линија за производство на дрвени пелети, тоа е комплетна производна линија дизајнирана да прави пелети. Целосниот процес вклучува дел за дробење, дел за глодање со чекан, дел за сушење, дел за пелетизирање, дел за ладење и дел за пакување пелети. Врз основа на различните употреби на пелети, линијата на пелети може да се подели на два вида: линија за пелети од биомаса и линија за пелети за храна. 

распоред на линијата на пелети

Иако секоја линија за производство на пелети ќе се разликува во однос на тоа како работи и е составена, во најголем дел, сите тие имаат слична конструкција.

Мелница за чекан или дробилката се користи за да се намали големината на суровината што ја ставате во машината. Повеќето материјали, како дрвото, нема да бидат идеална големина за мелница за пелети автоматски. Користењето на мелницата за чекан ќе помогне да се спречи суровината да ја затне мелницата за пелети и да доведе до неефикасност или нееднакви големини на дрвени пелети.

Машината за сушење е интегрална карактеристика и на повеќето линии за производство на пелети. Ова помага да се намали влагата во мелницата за пелети, а истовремено се отстранува и факторот на човечка грешка. Кога сушите материјал за мелница за пелети, постои малку сценарио Goldilocks во кое не сакате материјалот да биде премногу влажен - но не може да биде ниту премногу сув. Машината за сушење е многу ефикасна за постигнување на правилен баланс помеѓу двете.

Мелницата за пелети е основната компонента во линијата за производство на пелети од дрво или слама (или производствена линија од кој било тип, навистина!). Го обработува материјалот во пелети. Некои производни линии на пелети вклучуваат и ладилници и пакувачи за пелети. Сепак, тие може да се додаваат или отстранат по потреба и не се сметаат за неопходни за основното функционирање на машината. 

Повеќето имаат и транспортер, кој се користи за пренесување на материјалите од една област на системот за обработка во друга. Ова може да елиминира многу од работната сила што инаку би била потребна за транспорт на материјали од еден дел до друг. 

Колку видови линии за производство на пелети?

Постојат неколку видови линии за производство на пелети од кои можете да изберете. Тие се разликуваат во зависност од посакуваниот капацитет, големината на вашиот објект и каков вид на пелети сакате да произведувате.

Повеќето можат да се справат со сите видови биомаса, вклучувајќи стебленца, дрво, слама, лушпи од ориз, лушпи од кикирики, струготини од бамбус, луцерка и трева. 

Можете да ги разградите различните типови линии за производство на пелети уште повеќе, но со различни функции што може да се додадат или отстранат во зависност од вашите потреби. Повеќето линии за производство на мали пелети вклучуваат компоненти како што се мелница за чекан или дробилката, транспортер, машина за сушење, ладилник за пелети, пакувач и се разбира, мала мелница за пелети. 

Кој е комплетниот процес за линијата за производство на пелети?

Дали сте подготвени да започнете со користење на вашата линија за производство на пелети? Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да се подготвите за успех.

Разберете кои делови и компоненти се вклучени

Пред да се впуштиме во комплетниот процес за производствена линија на пелети, од суштинско значење е да се осврнеме на поединечните компоненти од кои е направена машината. Еве еден брз преглед.

Прво, дрвосечачот. Повеќето линии за производство на пелети доаѓаат со машина за чипирање на барабан. Дрвото сеча може да обработува големи материјали, како што се гранки од трупци, бамбус, отпадни производи и големи парчиња дрво на парчиња со помали димензии. Можете да ја прилагодите големината на овој материјал врз основа на вашите уникатни потреби.

Повеќето произведуваат чипс од дрво со големина од околу три до пет сантиметри. Повторно, ова варира, но важно е да запомните дека колку помали дрвените чипови сакате, толку помали ќе бидат ножевите на машината.

Следниот дел е делот за мелница за чекан. Ова се користи за мелење на дрвените чипови произведени во првиот дел во помала големина (обично пилевина). Работи на тој начин што ги дроби чиповите со ножеви во мелницата со чекан пред да ги одвои преку екранот. Поголемиот дел од времето, излезната големина ќе биде пет милиметри или помалку. 

Следен е делот за сушење. Ова може да се користи за сушење на сите видови материјали од мелницата за чекани. Комбинира шпорет за греење и вентилатор, отстранувајќи ја влагата од материјалот на околу 10%. Иако не сакате материјалот да биде многу посув од ова, бидејќи може да ѝ биде тешко на машината да го формира во пелети, подоцна, тој не може да биде премногу влажен, или вашите пелети ќе бидат неред! 

Повторно, идеалниот рејтинг на влага е околу 10 до 15%.

Откако материјалот ќе се исуши (обично со вградена ротациона машина за сушење, иако точниот тип на технологија што се користи понекогаш варира), тој продолжува на делот за дрвени пелети, ова е веројатно делот за производство на дрвени пелети процес со кој сте најпознати – и тој е една од најважните компоненти на целата линија за производство на пелети!

Исушената пилевина (или друг исушен материјал, во зависност од типот на линијата за производство на пелети што ја користите) ќе се притисне во пелети во машината за дрвени пелети. Излезната големина на овие пелети може да варира откако склопот на валјакот и прстенот ќе умре за да ги истисне. Во просек, пелетите ќе бидат со големина од околу 6 до 10 mm. Големината ќе варира во зависност од пазарниот стандард за пелети каде што живеете и видот на пелети што се обидувате да ги произведете.

Последно, но не и најмалку важно, време е да ги изладите и пакувате вашите пелети – оттука, машината за ладење и машината за пакување. Машината за ладење е наменета да ја олади температурата на пелети од околу 80 степени Целзиусови на околу 25 до 40. Откако ќе се изладат пелетите, тие се подготвени да се пакуваат во пластични кеси од машината за пакување.

Функцијата на машината за пакување е да ги преработува дрвените пелети во мали кеси кои полесно се транспортираат. 

Сега кога имате преглед за тоа кои делови се вклучени во линијата за производство на пелети, можеме да одиме подетално за тоа како да ракуваме со една од овие машини. 

Водич чекор по чекор: Како да користите линија за производство на пелети

За да користите линија за производство на пелети, ќе треба да го исечете дрвото со машината за сечење барабан. На тој начин, можете да бидете сигурни дека дрвото е во вистинска големина.

Следно, ќе ги прегледате материјалите. Ова е направено за да се осигураме дека тие немаат нечистотии во нив што ќе влијаат на исходот на вашиот готов производ и потенцијално ќе ја оштетат машината. Тоа вклучува работи како делови од камен, метал или пластика. Некои линии за производство на пелети доаѓаат со вградени магнети кои исто така помагаат да се ослободиме од овој ѓубре.

Вашиот следен чекор е да ги исушите суровините со машината за сушење (обично барабан или ротациона машина за сушење, иако тоа може да варира). Ова ќе обезбеди сите материјали да имаат соодветна содржина на влага.

Следно, ќе го натерате материјалот низ дупката за матрица на мелниците за пелети. Сето ова е целосно автоматизирано со линија за производство на пелети, при што материјалот се турка од еден чекор до друг со транспортери.

Вашите последни чекори вклучуваат ладење, пакување и складирање на пелетите. Пелетите треба да се изладат пред да се пакуваат, или може да се залепат. Ова исто така ќе го зголеми нивниот век на складирање. Додека некои луѓе избираат рачно да ги исушат своите пелети, вградените системи за ладење обезбедени од најдобрите линии за производство на пелети се далеку поефикасни за ладење на големи количини пелети.

Следно, вашите пелети ќе бидат спакувани за заштита и лесна, удобна дистрибуција. Можете да ги складирате вашите пелети во контејнер, силос или резервоар или да ги транспортирате на големо со користење камиони и други возила наменети специјално за оваа задача.

Колку чини линијата за производство на пелети за добиточна храна?

Просечната цена на производната линија на пелети ќе варира во зависност од големината на машината, кои компоненти се вклучени и каков вид на суровина планирате да преработите во неа, меѓу другите варијабли.

Сепак, генерално може да очекувате да платите околу $2000 до повеќе од $400000 американски долари за машина. Има толку голема варијабилност помеѓу цените поради, повторно, различните фактори наведени погоре. 

Што да се земе предвид при изборот на најдобрата линија за производство на пелети од Кина?

Може да биде тешко да се најде линија за производство на пелети што ги проверува сите кутии за вас. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да го пронајдете вистинскиот за вашите потреби.

Размислете за поединечни парчиња од машината за линија на дрвени пелети

Првото нешто што треба да го земете во предвид при изборот на идеална линија за производство на пелети од Кина е составот на поединечните делови и компоненти на машината. Иако е важно да се земе предвид квалитетот на машината како целина, треба внимателно да размислите и за поединечните парчиња, за да се осигурате дека секој и секој ги задоволува вашите потреби.

Во многу случаи, можете да ги приспособите спецификациите на секоја компонента за да ги задоволат вашите потреби. На графиконот подолу, ќе видите различни карактеристики што може да се прилагодат за компонентата на машината за пелети од линијата за пелети особено:

Моќност (kW)

Капацитет (T / H)

Тежина (Т)

Големина (мм)

90/132

1-2

5.5

2600 * 1300 * 2300

132/160

2-2.5

9

2900 * 1300 * 2400

185/220

2.5-3.5

14.5

3300 * 1400 * 3100

Содржината на влага

Дали линијата за производство на пелети што сте заинтересирани да ја купите доаѓа со машина за сушење? Ако не е така, можеби ќе сакате двапати да размислите за купувањето.

Некои луѓе претпоставуваат дека единствената важна карактеристика на линијата за производство на пелети е мелницата за пелети. Иако сигурно не можете да направите пелети од кој било тип или големина без мелницата за пелети, треба да бидете сигурни дека сите други делови се со висок квалитет (и дури и постојат, на прво место!). 

Во спротивно, ќе се најдете заглавени со машина која е тешка за ракување, неефикасна и бара постојано одржување. 

Разновидност во типот на суровина

Не е тајна дека некои типови линии за производство на пелети се подобро прилагодени на одредени суровини од другите. Ако можете, најдете си производствена линија за мелница за пелети што е приклучок за сите занаети. Побарајте таков што може да се справи со материјали од сите видови, вклучувајќи лушпи од ориз, лушпи од кикирики, дрвени чипови, добиточна храна и многу повеќе.

На тој начин, ќе можете да продолжите да ја користите машината дури и ако вашиот бизнис план нагло се смени подоцна по патот. 

Еве дијаграм кој покажува како некои видови линии за производство на пелети може да се користат дури и за обработка на хемикалии. Иако хемикалиите не се обработуваат толку често во овие типови машини како што се работи како дрво и добиточна храна, сепак може да се направат. Види подолу:

поедноставен процес на производство на гориво

Услуги на клиентите

Секогаш кога е можно, купете линија за производство на пелети од реномирана компанија поддржана од солидни критики од клиентите. Изберете една што нуди одлична услуга за клиентите - сакате да најдете компанија со 24-часовно превртување на прашања секогаш кога можете. Ова ќе ви помогне да се смирите кога ќе наидете на проблеми со вашата машина.

Иако повеќето линии за производство на пелети се лесни за ракување и имаат малку проблеми, правилното одржување е клучно за одржување на машината здрава. Од суштинско значење е и можноста да стапите во контакт со службата за корисници доколку се појават прашања или проблеми. Најдобрите компании нудат поддршка на лице место за да помогнат при инсталирање, отстранување проблеми и поправки по потреба. 

Можеби ќе сакате да размислите и за компанија која нуди дарежливи гаранции за нивните производи, или барем многу од деловите. Некои линии за производство на пелети се испорачуваат со работи како што се дополнителни заби и ножеви за машината. На тој начин, ќе имате се што ви треба за да станете и да трчате – и да останете будни и да трчате – што е можно поефикасно и економично.

Што да се земе предвид при започнување нова фабрика за производство на пелети?

Ќе треба да земете во предвид неколку фактори кога за првпат започнувате фабрика за производство на пелети.

Видови суровини

Какви видови суровини планирате да работите во вашата машина? Различни типови суровини имаат различни особини, вклучително и различна содржина на лигнин и влакна, што и двете можат да влијаат на кохезивноста на вашите пелети. 

Овие различни вредности на кохезивност, исто така, може да бараат различни соодноси на компресија на калапот - на пример, на тврдото дрво му треба помал однос на компресија. Некои суровини можеби ќе треба дури и да се мешаат со средство за врзување, како восок или растително масло. Ќе треба да размислите како ќе обезбедите и ќе работите со типот на суровина за која сте се одлучиле пред да можете дури и да ја стартувате вашата мелница. 

Големина на суровините 

Кога започнувате нов производствен погон, ќе сакате да размислите и за големината на суровините. Ако немате добар начин да ги сведете вашите суровини до големина, ќе имате неефикасна постројка што ќе работи лошо.

За среќа, 

Повеќето линии за производство на пелети што можете да ги купите доаѓаат со компоненти кои можат да помогнат да се намали материјалот до потребната големина - работи како мелници за чекан, сечкање дрво или дробилки или дебаркери.

Големината и стилот на вашата машина најверојатно ќе варираат во зависност од видот и големината на употребата на материјалот - така што ќе треба да бидете сигурни дека вашиот буџет може да вклучува ваков вид опрема за предтретман. Ако не може, тогаш можеби ќе сакате да ги преиспитате типовите на пелети што ќе ги правите и да изберете материјали кои не бараат толку многу третман пред да се направат во пелети. 

Технолошки процеси 

Различни видови суровини може да се комбинираат и мелат заедно - или можете да работите со само еден материјал истовремено. 

Во зависност од вашите цели, можеби ќе треба да набавите различни видови материјали. Сепак, важно е да се забележи дека треба да имате процеси за ефикасно и безбедно комбинирање на овие материјали. Ако сакате или не фрлате материјали, тоа може да предизвика машината да стане нестабилна и затнат. 

Буџет и временска рамка

Има толку многу фактори кои придонесуваат за започнување фабрика за производство на пелети. Дали вашиот објект има доволно струја за да работи со линија за пелети? Дали постојат безбедносни прописи? Дали имате солидна работна сила?

Што е најважно, колку брзо сакате да го активирате вашето претпријатие - и како изгледа вашиот буџет? Можеби ќе треба да направите сместување за да и дозволите на машините подолг период да дојдат до вас или да бидете сигурни дека имате доволно пари за да ги финансирате сите ваши надградби на опремата. 

Пред да започнете фабрика за производство на пелети, добро е да се сретнете со агент за осигурување, овластен финансиски планер и сметководител, кои можат да ви помогнат да го планирате вашиот бизнис и да бидете сигурни дека сите ваши патки се по ред.

Вовед во линијата за пелети на TCPEL

Линија за производство на пелети TCPEL, оваа линија за производство на пелети доаѓа со се што ви е потребно за обработка на речиси секоја биомаса, вклучувајќи пченица, слама, луцерка, пченка, лушпи од ориз и многу повеќе. Може да се користи за производство на пелети од сите видови, што ви овозможува да го забрзате процесот на производство и да ја подобрите вашата крајна линија.

Без разлика дали сакате да ја користите оваа линија како линија за производство на дрвени пелети, линија за производство на пелети за храна или мала линија за производство на пелети од биомаса, овој производ на крајот ќе послужи како се-во-едно и комплетна линија за производство на пелети што одговара на сечии потреби. 

Сеопфатна линија, доаѓа со се што ви треба. Има седум главни делови: машина за сечење дрва, шпорет за греење, мелница за пелети, машина за пакување, ладилник, мелница за чекан и машина за сушење. Тоа е навистина единствена линија која ќе ви овозможи да направите дрвени чипсови, штица, пелети за добиточна храна и многу повеќе. 

Зошто 1000+ клиенти не избираат нас?

Нашите инженери

Ние вработуваме високо квалификувани, професионални инженери посветени на истражување и подобрување на сите наши производи. Нашите високи инженери се добро квалификувани со напредни дипломи. Нашите искусни и вешти инженери за истражување и развој можат да помогнат во решавањето на вашите проблеми во врска со машините или производството и да помогнат со услугата по продажбата.

Строга контрола на квалитетот

Квалитетот ни е важен. Ние сме сертифицирани IS0 9001, CE и SGS. Сите компоненти што се користат во нашите машини ја поминуваат нашата строга проверка на квалитетот. Ние спроведуваме пробно возење за секоја машина и тестирање на носење пред пратката.

Конкурентни цени

Управувајте со вашиот буџет на паметен начин и минимизирајте ги трошоците за производство. Ние нудиме конкурентни цени за сите наши машини. Контактирајте го нашиот тим за продажба за поддршка за сопствени решенија.

Професионален тим за продажба

Имаме висококвалификуван тим за меѓународна продажба кој ќе ви одговори во рок од 24 часа во врска со какви било прашања пред продажбата што можеби ги имате. По продажбата, нудиме 24/7 е-пошта и телефонски комуникации и можеме да организираме поддршка на лице место.

Целосна техничка поддршка

Целосна 24/7 поддршка и пред и по купувањето. Ние нудиме бесплатно тестирање за да го развиеме производниот процес во вашиот бизнис и посветени сме да го најдеме најдоброто решение за вашите специфични потреби. Ако сте заинтересирани да соработувате со нас за да ги продадете нашите машини, со задоволство ќе се консултираме со вас.

Нарачка и плаќање

Нарачувањето кај нас е брзо и практично. Нашиот професионален тим за продажба одговара брзо на прашања и се стреми да ги реши вашите проблеми, и пред продажбата и по продажбата. Ние безбедно ги прифаќаме сите облици на плаќање, вклучително и T/T трансфер, LC на повидок, PayPal и Western Union.

Карактеристики на линијата за производство на пелети TCPEL

Сè уште не сте сигурни дека линијата за производство на пелети TCPEL е соодветна за вашиот бизнис? Проверете ги овие главни карактеристики. 

1. Силни, издржливи делови: Оваа машина доаѓа со седум основни компоненти - машина за сечење дрва, шпорет за греење, мелница за пелети, машина за пакување, ладилник, машина за сушење и мелница за чекан. Сите се направени од силни, издржливи материјали. Нејзината напредна структура доаѓа со висококвалитетни чипови за сечење со подвижни делови направени од остра легура. Овие материјали се отпорни на абење и направени според најновата технологија. Овие делови имаат слабо абење и затоа можат да ја намалат нашата потрошувачка. Мелницата со чекан има силни, внимателно избрани двојни топчести лежишта и одлична отпорност на вибрации. 

2. Мултифункционална мелница: Оваа машина може широко да се користи во сите видови индустрии, вклучително и добиточна храна, хемиско производство, органско ѓубриво, електрична енергија, биогорива, производство на дрвени пелети и многу повеќе. 

3. Ниска потрошувачка на енергија: Оваа машина нуди исклучително мала потрошувачка на енергија. Намалува до 50% од вашите потреби за енергија, произведува минимални вибрации и има повеќе од 40% ефикасност на греење. Ова може да ви заштеди пари, а истовремено да помогне да се спаси планетата. 

4. Лесно се инсталира и ракува: Линијата за производство на пелети TCPEL е лесна за инсталирање и работа, особено во споредба со другите опции на пазарот. Ќе имате пристап до едношалтерска услуга која може да ги задоволи потребите на секој клиент, од големи меѓународни компании до поединци. Вашите прашања ќе бидат одговорени за 24 часа или помалку со достапни посети на лице место.

5. Разноврсна и прилагодлива: Оваа машина може да ги здроби и обработи сите видови материјали во пелети, вклучувајќи ПВЦ пена плоча, дрво, плевел, слама, па дури и чистач за отпад. Неговата комора за мелење челик со висока цврстина е издржлива и нуди поголема севкупна ефикасност без оглед на видот на материјалот што го обработувате. 

6. Автоматски ги пакува и лади пелетите: Не сите линии за производство на пелети доаѓаат со ладилници и пакувачи, но оваа има. Може да ви заштеди пари со здружување на сите функции што ви се потребни во една машина. 

Комплетен процес за линија на пелети

Врз основа на различни материјали, имаме соодветни линии за пелети. Целиот процес вклучува дел за дробење материјали, дел за сушење, дел за пелетизирање, дел за ладење пелети и дел за пакување пелети. Производниот капацитет може да биде од 500 кг/ч до максимум 20 тони/ч, подолу е нашиот проект што го приспособивме за капацитетот на нашите клиенти 10 т/ч. 

Распоред на линијата на пелети tcpel

Поврзани машини за линија за производство на пелети

Чипер на тапан

Обработка на материјали од големи димензии во помали чипови, должина и ширина од 3-5 cm, дебелина од 10 mm

чекан Мил 

Понатамошно дробење на материјалот со големина на чипс во помала големина на пилевина, пилевина со големина од 3-5 мм

Ротари Фен

Сушење на струготини до стандардна содржина на влага од 15%, подготвен за следниот дел за пелетизирање.

Машина за пелети

Пелетизирање на готовата исушена струготини во пелети. Капацитетот на машината со еден сет може да достигне 3 т/ч.

Ладилник за пелети

Ладење на топлите пелети на стандардна температура, 30-40° нормално топло.

Машина за пакување пелети

Пакување на пелетите во вреќи, мали 50 кг/торба или џамбо кеса. 

Најчесто поставувани прашања за линијата за производство на пелети

Ние сме производител на машини за пелети од 2004 година, можеме да понудиме комплетна машина за производство на пелети врз основа на вашите барања. Големина на фабричко слетување 40000㎡ и 350+ работен персонал. И повеќе од 1000+ среќни клиенти дома и во странство. Имаме посебен тим за организирање на продажба и пост-продажна услуга. 

За да ви служиме подобро, обидете се да ги дадете следните информации:
1) Кој е материјалот за правење пелети? Подобро ако можете да ни споделите неколку слики
2) Цврстина на вашиот материјал?
3) Содржина на влага?
4) Максимален дијаметар на материјалот што треба да се обработи?
5) Капацитетот на час што сакате да го добиете за производство на пелети.
Потоа ќе препорачаме соодветен модел врз основа на вашите реални потреби.

Процесот за соработка е подолу:
1. Негирање
Ќе преговараме со вас за вашите барања, вклучително и кој е вашиот материјал за правење пелети, колкава содржина на влага? колку капацитет на час? буџет за проектот? Достапна големина на слетување на растенијата итн. Врз основа на нив ќе го прилагодиме решението со нашето искуство и ќе ви го претставиме.
2 Потврда за нарачка
Откако ќе го склучиме решението и понудата за производствена линија, ќе потпишеме договор и ќе продолжиме со плаќањето. Ние прифаќаме 30% T/T по потврдување на нарачката и 70% T/T салдо пред пратката.
3. Процес на производство
Откако ќе го добиеме вашиот депозит, соодветно ќе организираме производство, врз основа на различен капацитет, нашето време на производство е различно. Вообичаено кажано ни требаат 30-45 дена за капацитет на целата линија под 5t/h и 45-60 дена за капацитет над 5t/h. За машината со еден сет потребни се околу 25-30 дена врз основа на нашиот производствен план.
4. Провизија и испорака на машината
Откако сите машини ќе завршат со производството, ние ќе ги тестираме и работиме сите машини пред испораката, осигурајте се дека машината може да постигне најдобри перформанси пред испораката, за тоа време на клиентите ќе им ги испратиме видеата за тестирање за потврда
5. Плаќање и испорака на биланс
Откако клиентот ќе ги прифати перформансите на машините, клиентот треба да ни организира исплата на билансот, откако ќе го добиеме билансот, ќе организираме да го резервираме бродот и да организираме испорака за клиентите. Сите машини ќе бидат добро спакувани за испорака на долги растојанија.
6. Примопредавање на царински документи
Откако сите машини ќе подредат царина во Кина, ние ќе ги испратиме сите документи до клиентите, вклучително и товарен лист, фактура, список за пакување, земја на потекло итн. Ние ќе им помогнеме на клиентите за непречено царинење.

Нашата машина за пелети може да обработува различни материјали од шумски и земјоделски отпад. На пример, трупци, гранки, чипсови, лисја од дрво, трупец, отпаден мебел, струготини, печурки, лушпа од ориз, слама од ориз, стебленце од пченка, лушпа од кикирики, EFB, бамбус итн. Имаме различни машини и спецификација кои можат да ги задоволат вашите различни барања за производство на материјали, можете да контактирате со вашиот тим на експерти за да дознаете повеќе.

За да направиме пелети, треба да ја контролираме пилевината што влегува во мелницата за пелети содржина на влага 10-15%, премногу влажно или премногу суво ќе влијае на резултатот на пелетизирање. Ако материјалот е премногу влажен, потребна ви е машина за сушење за да ја отстраните влагата.

Нашата гаранција за машините за производство на пелети е една година по продажбата, не вклучувајќи ги деловите за абење. Главните делови за абење се прстенестата матрица и валјакот.

Поради СОВИД-19 од 2020 година, не можеме да ги испраќаме нашите инженери во странство за инсталација на лице место, можеме да понудиме инсталација со видео помош откако ќе ги примат машините од клиентите. Пред испораката, ќе ги тестираме и сите машини за да се увериме дека може да постигне најдобри перформанси и ќе направиме детално видео за да им покажеме на клиентите како да ги инсталираат, а прирачникот за инсталација ќе биде испратен заедно со машината. Нашата постпродажба ќе биде подготвена 24 часа за да ги поддржи клиентите за целиот процес на инсталација.

Разговарајте со експерт

Контактирајте не