Машина за бричење дрво со врвен квалитет

Политика за приватност: 100% загарантирана безбедност и приватност

Контактирајте не

Машина за бричење дрво Вовед

се продава машина за бричење

Видео за машина за бричење

Машина за бричење дрво исто така наречени мелници за бричење, машина за бричење дрва, мелница за струготини итн. Тоа е вид на машина што се користи за правење струготини од дрво. Ролерот или спиралната осовина се ротира брзо од погонскиот мотор и ги бричи материјалите како дрво, гранки од трупци, парчиња трупци и разни материјали во струготини во еднаква големина.
Стригите може да се користат како материјали за производство на честички од честички и производство на хартија од пулпа од дрво во фабрика за хартија, како и постелнина за животни, постелнина на фарма и полнење за транспорт на кревка стока.

Предности на машината за бричење

дрво-бричење-машина-не-потребна-темел-и-монтажа

Сите наши мелници за бричење ќе бидат составени и тестирани пред испораката, оваа машина може да работи без изградба на темели. Само поврзете го напојувањето и ќе работи директно.

дрва-бричење-машини-со-6 шахти

За да се задоволат барањата за различни капацитети, нашата машина за бричење дрво е опремена со 2 шахти, 4 шахти и 6 шахти опционални. Капацитет од 500 кг/ч до 1500 кг/ч.

дрво-бричење-машина-може-обработуваат-различна-големина-дрва-бричи

За правење струготини со различна големина, нашите машини за бричење дрво имаат два вида ножеви: спирален нож за мали струготини и прав валјак за ножеви за правење струготини со големи димензии. 

материјали за правење струготини од дрво

Нашата машина за струготини може да обработува разни суровини, од отпадно дрво, отпаден мебел, свеж трупец, палета за отпадоци. Нашата машина може да ги обработи сите и да добие висококвалитетни струготини од дрво со висока автоматизација.

Спецификација на машина за бричење дрво

За нашата машина за бричење дрво, може да обработи должина на дрво од 800mm-1400mm, максимален дијаметар 500mm. За капацитет на фабрика за бричење, имаме од 500kgs/ до 1500kgs/ опционално за вас. Можете да изберете за домашна употреба или употреба на голема фарма. Дебелината на струготини од дрво може да се прилагоди со оската на ножот, дебелината варира од 0.2-1mm. 

дрво-бричење-машина
струготини од дрво

модел 

TCWS500-2

TCWS500-4

TCWS500-6

Максимална широчина на дрво

500mm

500mm

500mm

Максимална должина на дрво

800mm

1400mm

1400mm

Вратило на сечилото

2

4

6

Количина на сечилото

8

16

24

Должина на кофата на машината

800mm

1400mm

1400mm

моќност на мотор

10.5kw

23.25kw

30.75kw

Дебелина на бричење

0.2mm-1mm

0.2mm-1mm

0.2mm-1mm

Капацитет на машината

500kg / час

1000kg / час

1500kg / час

домашна-машина за бричење на дрво
бричење на дневници
дрво-бричење-мелница
се продава машина за бричење мало дрво
нож-шахта-за-машина за бричење дрво
спирално вратило за правење струготини од дрво со мала големина
струготини-мелница
се продава машина за бричење дрва

за нас

Ние сме професионални машини за бричење во Кина производител од 2004 година. Нашата фабрика интегрира истражување и развој, производство, продажба и сервис, имаме модерна опрема за производство и одличен тим за техничко истражување и развој.

Фабричка големина: 40000 ㎡
Работен персонал: 200+
Годишна извозна вредност: 15 милиони долари

Имаме искусен и квалификуван тим за услуги по продажбата. Врз основа на деталните барања на клиентите, секогаш можеме да понудиме задоволувачки решенија за проекти за струготини од дрво.

Квалитетот и услугата се нашата душа за развој на компанијата, ќе се обидеме максимално да ги поддржиме клиентите за правење струготини, за да постигнеме соработка меѓу двете страни.

Различни материјали за изработка на различни струготини

Нашите машини за бричење можат да направат висококвалитетни струготини во висока автоматизација. А струготини од дрво најмногу се користат за постелнина за животни за заморчиња, зајаци, коњи, хрчаци, ѓубре за мачки, кокошки итн. Така се нарекува и машина за постелнина за животни. Исто така, струготини може да се користат за пакување и градина.

Линија за производство на струготини од дрво

За да направите струготини од дрво, можете да започнете со продажба на мала мелница за бричење или, исто така, можете да започнете со производствена линија за индустриско бричење дрво со голема големина. Комплетната линија за производство на струготини вклучува:
Натоварувач на трупци, Дебаркер за трупци, пила за сечење на дневници, машина за бричење дрва, машина за ротирачки сушење, ротирачки екран, балер за струготини и машина за запечатување струготини.

Список на машинифункција
Натоварувач на дневнициВчитување на дневниците во машината за отстранување на дневниците
Пријави Дебаркер Отстранете ја кожата на дневникот
Пријавете се намали пилаИсечете го дневникот во еднаква должина
Машина за бричење дрвоБричење на дрвото во дрвени струготини 
Ротари Фен Исушете ги струготини од дрво до рамномерна содржина на влага
Ротационен екранИзбришете го вишокот пилевина и остатоците од струготини
Балер за струготини Пакување на струготини во вреќи
Машина за запечатување струготиниЗапечатете ги кесите со струготини 
линија за производство на струготини
дрво- струготини-машина-производна линија

Најчесто поставувани прашања за машината за бричење дрва

Машините за бричење се специјални машини кои можат да направат струготини од дрво, исто така наречени Машина за бричење дрво, машина за бричење, бричење на трупци. Се користат струготини за постелнина на животни, како кокошки, зајаци, коњи, хрчаци. Така, машината за струготини од дрво, исто така наречена машина за постелнина за животни. 

За да направите струготини од дрво, треба да ги исечете трупците во еднаква должина и да ги ставите трупците во машината за бричење дрво. Дрвото ќе се притисне со хидраулично стапче во машината за бричење за дрво. Ролерот за нож на машината за бричење дрво автоматски ќе се ротира и ќе го избричи дрвото во униформни струготини. 

Резервните делови на машината за бричење дрва вклучуваат прав нож, вратило со валјак, спирален нож (за изработка на струготини од мала големина). Машина за острилка за ножеви доколку е потребно.

Разговарајте со нашите експерти

Контактирајте не