Машина за пакување пелети

машина за пакување пелети по ладилник

Машина за пакување пелети

Машината за пакување пелети се користи за пакување на пелети од биомаса во мали кеси, да речеме 15-50 kg/торба. Нашата машина за пакување пелети усвои напредни сензори за мерење од не'рѓосувачки челик, специјален контролен кабинет за вага за вага за пакување и програмабилна технологија на контролер за да ги реализира сите дејства во процесот на автоматско квантитативно пакување на материјалите. Надворешното опкружување не влијае на точноста на мерењето, со карактеристики на висока прецизност, голема брзина, силна еколошка приспособливост и добра доверливост на системот.

Ги решава проблемите на пакување на некои специјални хемиски суровини, има широк опсег на апликации и е едноставен за ракување. Широко се користи во лесната индустрија, хемиската индустрија, металургијата, градежните материјали, пристаништата, рударството, храната, житото и други индустрии.

Дизајн на машина за пакување пелети

Функција на машината за пакување пелети

Ова е нашата машина за пакување пелети за мала кеса, да речеме 15-50 кг/торба, со автоматско мерење, автоматско клипирање, капацитетот на машината за пакување пелети е 200-300 кеси/час, по ладилник за пелети, ако сакате да ги пакувате пелетите во мали кеси, оваа машина е најдобриот избор. 

Карактеристики на машината за пакување пелети

машина за пакување на дрвени пелети
машина за пакување пелети
машина за пакување пелети
апликации за машини за пакување пелети

* Оваа машина за пакување пелети бара рачна помош за вреќање, автоматско мерење, автоматско транспортирање и пакување.

* Користејќи сензори со висока прецизност и високоинтелигентни контролери за мерење, брзината на мерење е брза, мерењето е прецизно, стабилно и сигурно, а рачната работа е едноставна.

* Деловите во контакт со материјалот се изработени од нерѓосувачки челик 304, кој има висока отпорност на корозија.

* Електричните и пневматските компоненти се сите увезени компоненти и домашни електрични апарати од високата класа, со долг работен век и висока стабилност.

* Контролниот кабинет е запечатен и погоден за околини со суровата прашина. Дизајнот е разумен, структурата е компактна, а големината е мала. Може да се дизајнира како фиксно или подвижно тело според барањата на клиентите.

* Автоматска корекција на материјалот надвор од толеранција, автоматско следење на нулта точка, откривање и потиснување на надминување, аларми за прекумерна и помала количина.

* Изборна функција за автоматско сечење конец за шиење: фотоелектричната индукција автоматски го сече конецот по шиењето, заштедувајќи труд.

Спецификација на машината за пакување на дрвени пелети

модел

BZ80

Вкупен сет Вклучува

Главна каросерија на вага (делот во контакт со материјалот е изработен од нерѓосувачки челик 304), Контролен систем, транспортер под телото на вага, машина за шиење кеси

Метод на хранење

Гравитационо напојување со три брзини

Метод на сечење торба

Торба со клип за појас со два цилиндри

Опсег на тежина (кг)

15-50

Точност на мерење

± 0.2%

Брзина на мерење (торба/час)

-200 300

Висина на машината за пакување пелети

2200mm

Моќност на моторот на машината за шиење (kw)

0.55

Моќност на моторот на транспортер (kw)

0.55

Должина на транспортер (m)

2.5

Потрошувачка на енергија и потрошувачка на гас

1.1KW 0.4-0.6Mpa компримиран воздух 1m³/h

Опсег на примена

Пелети со помала влага и подобра флуидност

Големина на машина за пакување пелети (мм)

1200 1000 * * 2200mm

Машина за пакување пелети Детални слики

Транспортна лента за машина за пакување на пелети
транспортер со излезна лента
Автоматски уред за стегање на кеси
контролен панел на машината за пакување пелети

Најчесто поставувани прашања за машината за пакување пелети

 • Што е машина за пакување пелети и која е нејзината примарна намена?

  Машина за пакување пелети е дел од индустриска опрема дизајнирана за ефикасно пакување на пелети, како што се дрво, пластика или хранење пелети. Неговата примарна цел е да мери, полни и затвора кеси или контејнери со пелети.

 • Колку е голем капацитетот на вашата машина за пакување пелети, колку килограми по вреќа може да спакува оваа машина?

  Ова е нашата мала машина за пакување пелети, тежината на кесите е 15-50 кг / кеса, брзината на пакување на пелети е 200-300 кеси / час. 

 • Кое е времето за испорака на вашата машина за пакување пелети?

  Времето за испорака на нашата машина за пакување пелети е во рок од 10 дена по плаќањето на депозитот.

 • Кој е вашиот рок на плаќање?

  Нашиот рок на плаќање е 30% T/T по потврдување на нарачката, 70% T/T салдо пред пратката. 

 • Како машината за пакување пелети обезбедува точни мерења на пелети?

  Машините за пакување пелети обично користат оптоварувачки ќелии или други прецизни механизми за мерење за да обезбедат точни мерења. Овие уреди помагаат да се контролира количината на пелети што се дистрибуираат во секоја кеса.

 • Дали вашата машина за пакување пелети може да пакува џамбо кеси?

  Не, ова е машина за пакување пелети со мала кеса, а не машина за пакување џамбо кеси, ако ви треба машина за пакување пелети за џамбо кеси, ние исто така можеме да го понудиме тоа. 

 • Дали машините за пакување пелети можат да ракуваат со различни видови и големини на пелети?

  Да, многу машини за пакување пелети се прилагодливи и можат да се справат со различни големини и типови на пелети со соодветно конфигурирање на нивните поставки и компоненти.

 • Какви видови материјали за пакување може да се користат со машините за пакување пелети?

  Машините за пакување пелети можат да работат со различни материјали за пакување, вклучувајќи хартиени кеси, пластични кеси, ткаени вреќи и друго. Изборот на материјал зависи од специфичните потреби на пелетите и примената.

 • Може ли машините за пакување на пелети да се интегрираат во постојните производни линии?

  Да, многу машини за пакување пелети може да се интегрираат во постоечките линии за производство на пелети, овозможувајќи беспрекорно пакување во производствен или преработувачки капацитет.

 • Кои фактори треба да ги земам во предвид при изборот на машина за пакување пелети за мојот бизнис?

  Кога избирате машина за пакување пелети, земете ги предвид факторите како што се видот и големината на пелетите што ги пакувате, потребната брзина на пакување, достапниот простор, буџетот и сите специфични карактеристики што ви се потребни, како што се етикетирање на баркод или сензори за контрола на квалитетот.

Разговарајте со експерт

Контактирајте не