ТОП-10-НАЈДОБРИ-ПРОИЗВОДИТЕЛИ-МАШИНИ-ПЕЛЕТИ-ВО-СВЕТОТ

Топ 10 производители на машини за пелети во светот 2022 година

Ако сте на пазарот за машина за пелети, можеби се прашувате кои производители се најдобри. Постојат многу различни производители таму, секој со свој уникатен сет на производи. Па, кој е вистинскиот за вас? Во овој блог пост, ќе разговараме за најдобрите 10 производители на машини за пелети во светот. Ќе зборуваме за тоа што ја прави секоја компанија единствена и ќе ви помогнеме да одлучите која е соодветна за вашите потреби!

CPM

CPM

CPM е кратенка од Калифорниската компанија за мелници за пелети, машините за пелети се измислени од нив во 1931 година. Оваа компанија е еден од најстарите производители на машини за пелети во светот.

Компанијата нуди широк асортиман на машини за пелети, од мало до големо производство. Тие исто така нудат широк асортиман на матрици за мелница за пелети, што ви овозможува да произведувате пелети во различни форми и големини.

Основано во : 1883

Главни производи: Мелници за лупење, мелници со чекани, мелници за пелети, мелници со валјак и ролери, мелници за крцкање, кршечи и дробилки за грутки и дробилки, дробилки за пелети, климатизери, ладилници, доводници и помошни производи, машини за тежина, комори за пареа, жиро-сифтери/напојници

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

CPM машина за пелети

Продажба и сервис во: САД, ОК, КИНА, АРГЕНТИНА, СИНГАПУР, ХОЛАНДИЈА, ГЕРМАНИЈА, БРАЗИЛ, ИТАЛИЈА, РУСИЈА, УКРАИНА

Андриц

Андриц

ANDRITZ е австриски производител на машини за пелети, основан во 1852 година.

ANDRITZ е глобално водечки снабдувач на постројки, опрема и услуги за хидроцентрали, индустријата за целулоза и хартија, металопреработувачката и челичната индустрија и за одвојување цврсти/течни во општинскиот и индустрискиот сектор.

Покрај тоа, ANDRITZ нуди технологии за одредени други сектори, вклучувајќи автоматизација, производство на добиточна храна и пелети од биомаса, пумпи, машини за неткаен материјал, постројки за парни котли, котли на биомаса и постројки за гасификација за производство на енергија, постројки за чистење на димни гасови, постројки за производство на табли (МДФ) и искористување на топлинска тиња.

Основано во : 1852

Главни производи: хидро, пулпа и хартија, метали, сепарација, автоматизација, пумпи, храна и биогориво, неткаен и текстил, рециклирање, еколошки решенија, морски/морски, табла, топлинска енергија и клинена жица и перфорација

Структура на машина за пелети: Хоризонтална мелница за пелети со прстен за пелети за добиточна храна

андриц-пелети-машина

Продажба и сервис во: Шпанија, Франција, Литванија, Русија, Кипар, Холандија, Финска, Португалија, Украина, Италија, Ирска, Грција, Романија, Чешка, Кенија, Алжир, Египет, Нигерија, САД, Аргентина, Еквадор, Фипини, Тајланд, Малезија, Индонезија, Кина Тајван, Јужна Кореја

Групацијата Билер

БУЛЕР

Bühler Holding AG е швајцарски мултинационален производител на погонска опрема што работи во Узвил, Швајцарија. Препознатлив е по технологијата за преработка на храна и материјали, како и по напредни погони и опрема за производство на материјали. Компанијата одржува водечки позиции на глобалниот пазар во областа на технологијата, процесите за претворање на житото во брашно и добиточна храна, производството на тестенини и чоколади, како и излеани компоненти.

Основано во : 1860

Главни производи: Комплетни решенија за добиточна храна, архитектонска и автоматска индустрија за премачкување стакло, автомобилска индустрија, батерии, биомаса, биорафинерија, кафе, леење, раствор за истиснување, флексибилна електроника, слад, обработка на жито, метализирање, маслодајни семиња итн.

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

Buhler машина за пелети

Продажба и сервис во: Алжир, Аргентина, Австралија, Австрија, Бангладеш, Белорусија, Белгија, Бразил, Камбоџа, Канада, Чиле, Кина, Колумбија, Чешка, Данска, Египет, Франција, Германија, Индија, Индонезија, Италија, Јапонија, Камбоџа,КК, Кореја, Република, Малезија, Мексико, Мароко, Мјанмар, Холандија, Нигерија, Пакистан, Филипини, Полска, Романија, Русија, Саудиска Арабија, Сингапур, Јужна Африка, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Тајланд, Турција, Украина, Соединетите Американски Држави , Виетнам

АМАНДУС КАЛ

kahli

Овој производител на машини за пелети е со седиште во Германија и е основан од Амандус Кал во 1876 година. АМАНДУС КАХЛ е познат по нивните рамни преси со матрици и има стекнато подружници и светски услуги.

Тие нудат фабрики и постројки за добиточна храна, биомаса, дрво, слама, отпадни гуми за рециклирање итн. Тие можат да понудат комплетно решение за линијата на пелети.

Основано во : 1876

Главни производи: Машини за пелети, климатизација, машини за дробење, машини за сушење и ладење, машини за мешање и уредување, машини за пропорционалност, контрола на системот, машини за рафинирање

Структура на машина за пелети: Машина за пелети со рамна матрица

Машина за пелети KAHL

Продажба и сервис во: Полска, Украина, Белгија, Бугарија, Данска, Естонија, Финска, Франција, Грција, Велика Британија, Ирска, Италија, Хрватска, Латвија, Литванија, Холандија, Австрија, Португалија, Романија, Шведска, Словачка, Словенија, Шпанија, Чешка , Белорусија, Германија, Канада, Мексико, САД, Кина, Индија, Јапонија итн

MuNCH-Edelstahl GmbH

МУНЧЕ

Münch-Edelstahl GmbH, со седиште во Хилден (Германија), е еден од водечките светски и светски извознички производители на преси за пелети, комплетни линии за преса и висококвалитетни резервни делови за преса. Нудат комплетно решение за технологијата на пелети, како што се пелетирање на добиточна храна и пелетирање на дрво (и многу повеќе).

Нивната услуга и опсегот на испорака се протега на целиот рок на програмата за преса на пелети или преса - од развој до дизајн, тестирање и производство на нови системи за преса и резервни делови до услуги за одржување.

Основано во : 1981

Главни производи: Мелници за пелети, контролни системи, контејнеризирани системи, екструдер, системи за спреј за маснотии, чекани, ладилник, распрскувач, матрици и ролери, скринери, стругалки, сушење, мелница за сечкање, специјално дизајнирани машини

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

муч машина за пелети

Продажба и сервис во: ЕГИПЕТ,АВСТРАЛИЈА,БОЛИВИЈА,БУГАРИЈА,ИНДОНЕЗИЈА,ХОЛАНДИЈА,РУСИЈА,РУСИЈА,ШВЕДСКА,КИНА ТАЈВАН,ТУРЦИЈА,УНГАРИЈА,ВИЕТНАМ,Данска,САД

Продеса

продеса

Prodesa е професионално решение за машини за дрвени пелети од 1999 година, тие нудат сеопфатни решенија прилагодени за производство на цврсти биогорива и заштита на животната средина. PRODESA дизајнира и обезбедува решенија со клуч за фабрики за пелети или процесни линии, како и за третман на гас.

Основано во : 1999

Главни производи: Преработка и ракување со биомаса, Термичко сушење, линии за производство на пелети за дрво, сточна храна или луцерка, Когенерација на биомаса, Третман на гас, Работење и одржување на постројки

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

Машина за пелети PRODESSA

Продажба и сервис во: Турција, Грција, Мексико, Шпанија, Франција, САД, Чиле

САЛМАТЕК

салматек

SALMATEC GmbH е основана во 1972 година и оттогаш произведува единици за пелети и делови за абење за целиот сектор за технологија на пелети. Основната дејност на компанијата вклучува нудење дизајни ориентирани кон пазарот, целосно производство на некои концепти на единици, продажба насочена кон клиентите и одлично организирана услуга.

Основано во : 1972

Главни производи: Конструкција на системот, Единици за монтажа / производни линии, преси за пелети, климатизери, мешавини од меласа, термичка обработка, матрици и валјаци

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

Машина за пелети Салматек

Продажба и сервис во: Чешка, Шпанија, Мексико, Египет, Иран, Ирска, САД, Мексико, Холандија, Јапонија, Кореја, Полска, Филипини, Шведска, Русија, Германија

Ла Меканица

Ла Меканица

La Meccanica Srl di Reffo е основана во 1961 година во Читадела, Падова (Италија).

Таа произведува технолошки напредни машини со висококвалитетни стандарди. Повеќе од 50 години, компанијата работи на полињата за добиточна храна, ѓубрива и био-енергетика, произведувајќи целосни линии за пелети: мелници за пелети, противпроточни или хоризонтални ладилници, распрскувачи, мелници со чекан, вибрирачки копчиња, машини за системи за маснотии, миксери и експандери. Исто така, произведува матрици, ролни и резервни делови за сите главни брендови на мелници за пелети.

Основано во : 1961

Главни производи: Машина за добиточна храна, машина за дрвени пелети, машина за пелетирање на биомаса ,машина за пелети за ѓубриво,машина за рециклирање,резервни делови за матрици и ролери.

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

Машина за пелети La Meccanica

Продажба и сервис во: Италија

Бускирк инженеринг

БУСКИРК

Buskirk Engineering е лидер во индустријата во дизајнирање, производство и продажба на мелници за пелети со рамни матрици и целата придружна опрема како што се брусилки, ладилници, транспортери, корпи за пренапони и прилагодени склопови. Специјализирајте се за системски решенија со клуч на рака, како и инженерски и дизајнерски услуги за различни различни апликации.

Основано во : 2006

Главни производи: мелница за пелети, мелница со чекан, резервни делови

Структура на машина за пелети: Машина за пелети со рамна матрица

Buskirk-Инженеринг

Продажба и сервис во: САД

Технологија на пелети Холандија (PTN)

Лого на технологија за пелети Холандија (PTN).

Технологија на пелети Холандија (PTN), специјалист за развој, производство и сервисирање на пелетизатори и сродни машини за производство на добиточна храна. Од 1974 година, PTN е активна на глобално ниво во развојот, инженерството, производството, продажбата и сервисирањето на пелетизери и сродни машини за индустриите за сложена храна, рециклирање и биомаса.

Основано во : 1974

Главни производи: Внесувач завртка, балсам, BOA компактор, мелница за пелети, ладилник итн.

Структура на машина за пелети: Мелница за пелети со хоризонтални прстени

Технологија на пелети Холандија (PTN)

Продажба и сервис во: Холандија

Заклучок

Постојат многу производители на машини за пелети во светот кои нудат различни производи и услуги. Горенаведената листа е само неколку од најдобрите производители на машини за пелети во светот. Секоја компанија има свои уникатни производи и услуги да понуди. При изборот на производител на машини за пелети, важно е да го направите вашето истражување за да ја пронајдете најдобрата компанија која одговара на вашите потреби.

Исто така прочитајте

Машина за пелети со прстен или рамна машина за пелети, која да ја изберете? 

Како да купите машина за пелети од Кина? 

Како да поставите машина за пелети? 

Видови машини за пелети и нивните добрите и лошите страни

Разговарајте со експерт

Контактирајте не

СПОДЕЛИ ГО ОВОЈ ПОСТ

Facebook
Twitter
Скопје

Разговарајте со експерт

Контактирајте не