Високоефикасно ротирачко сушење

Вашето последно место за сигурен производител на сушење со ротирачки барабан во Кина

Ротари Фен - Водич за почетници

ротационен-сушач-распоред

Дали сте во потрага по а ротациона машина за сушење да го однесете вашиот бизнис на следното ниво? Не барајте понатаму! Овде, ги имаме сите информации што ви се потребни за да донесете информирана одлука. Од разбирање на предностите и недостатоците на ротирачките сушари до наоѓање на најдобра цена на пазарот, ние сме тука да ви помогнеме да го искористите максимумот од вашата инвестиција. Вие заслужувате ротациона машина за сушење што одговара на вашите деловни потреби и токму тоа се стремиме да го испорачаме. Ја разбираме важноста од правење мудри избори кога е во прашање вашиот бизнис и посветени сме да ви помогнеме да го направите најдобриот. Значи, ајде да започнеме со ова возбудливо патување за одведување на вашиот бизнис до нови височини!

Што е ротирачка машина за сушење?

Ротациона машина за сушење е индустриска машина наменета за минимизирање или намалување на влагата на суровините пред да се обработат во мелница за пелети или сличен тип на машини.

Ротационите сушари може да се користат во сите видови индустрии, вклучително и пелети за дрво и добиточна храна. Може да се користат дури и за сушење на камен, песок, почва, руда, житарки, житарки, зрна кафе и многу други видови материјали. 

Овие парчиња машини може да се користат за речиси секаков вид на работа, голема или мала. Постојат сите видови на различни големини, форми и дизајни за да се приспособат различни видови производи, различни количини и различни опсези на содржина на влага. 

Принцип на работа за сушење со ротирачки барабан, дизајн, дијаграм

Многу различни дизајни за ротирачки сушење може да се користат за различни апликации. Протокот на гас, дизајнот на барабанот и изворот на топлина влијаат на соодветноста на машината за различни видови материјали.

Принцип на работа со ротирачки сушење

Принципот на работа на ротирачката машина за сушење звучи комплицирано, но всушност е прилично јасен. 

Финалниот производ ќе има соодветна содржина на влага и ќе се испушти од машината за сушење со ротирачки барабан, што ќе му овозможи потоа да се користи во мелница за пелети или кој било друг вид опрема за завршна обработка, врз основа на вашиот бизнис. Ако има фин прав, тој ќе се собере од колекторот за прашина за да се намали ризикот од неред и опасност од пожар. Прочистениот гас што ќе остане ќе се распрсне во воздухот. 

Еве еден брз туторијал:

 1. Ќе соберете суровини што треба да се обработат во машината за сушење, главно дрво, пред да одат во мелницата за пелети или машината за пелети.
 2. Кога материјалите се подготвени за сушење, ќе ги ставите во сувата зона со помош на специјални комбинирани плочи. Овие специјални плочи се наменети за сушење преку вертикално движење. Тие се инсталирани под различни агли врз основа на барањата и ротационото движење на плочата за сушење. 
 3. Материјалите ќе се загреваат на висока температура, при што во системот ќе се испушта високотемпературен гас од печката. Ова ја испарува постоечката вода во материјалите, сушејќи ги од внатре кон надвор. Овој уникатен дизајн исто така го спречува лепењето на материјалот на внатрешната страна на цилиндерот. 

Тоа е основниот дефект за тоа како функционира ротационата машина за сушење. Ротационата машина за сушење има и карактеристики за самочистење. Додека се ротира, внатрешниот ѕид автоматски се чисти, спречувајќи го материјалот да се залепи на ѕидот.

Индиректно ротирачко сушење /Директно ротирачко сушење 

Покрај тоа, постојат неколку различни типови на ротирачки сушари што можете да ги купите и различни класификации. 

Тие обично може да се окарактеризираат како ротациони сушари со директно загревање, ротациони сушари со индиректно загревање или посебен тип, како машина за сушење со ротирачки барабан со тројно поминување. 

Почесто отколку не, ротационите сушари што ќе ги најдете на продажба за вашиот бизнис може да се класифицираат како индиректни ротациони сушари или директни ротациони сушари. Подолу ќе ви ја разделиме технологијата за секоја од овие.

Во ротациона машина за сушење со директно загревање, материјалот доаѓа во директен контакт со топлиот воздух. Топлиот воздух и материјалите се движат во иста насока, дури и ако температурата на топлиот воздух на отворот е повисока. 

Бидејќи материјалот сè уште има површинска влага што треба да се испари, температурата на производот останува температурата на влажноста. Ова е познато како паралелен тековен тип на ротирачка машина за сушење. 

Има и ротационен фен со контраструја, кој исто така се загрева директно. Во овој систем, како што сугерира името, протокот на воздух се движи во спротивна насока од материјалот. Ова создава значителна температурна разлика и е еден од најдобрите за пренос на топлина. 

Овој вид технологија често се користи за материјали со висока влажност и ниска запаливост, како што е тињата, а поретко за ротирачки сушари за дрвени пелети бидејќи дрвото е позапаливо. 

Дизајн на ротирачки сушење

Ротационата машина за сушење се состои од главното тело, систем за напојување, колекторски систем и канален систем. 

Кога материјалот ќе влезе во барабанот преку фидер, започнува размената на топлина помеѓу топлиот воздух и материјалот. Материјалот се движи по свитканата плоча на ѕидот на барабанот преку механизам за тркалање (оттука зборот „ротирачки“) и внесениот воздух. Ова е технологија за сушење со истовремен проток, што е најчестата технологија што се користи во дизајнот на ротирачката машина за сушење денес.

Дизајнот на вашата ротациона машина за сушење лабаво ќе ги следи параметрите наведени погоре во делот „принцип на работа“. 

Сепак, постојат некои разлики во зависност од типот на ротациона машина за сушење што ја купувате и параметрите за дизајн на поединечната машина. 

Често, овие параметри на дизајнот се под влијание на тоа колку влага треба да се извади од дрвото што ќе го преработите во пелети. Некои видови, како сапун, имаат многу поголема влажност од другите видови. 

Количината на влага што треба да ја отстрани машината за сушење може да влијае на многу аспекти на дизајнот на ротирачката машина за сушење. Други фактори влегуваат во игра за различните аспекти на машината за сушење, и тоа е меѓусебната поврзаност на сите овие фактори заедно што го одредува конечниот дизајн.

Еве неколку примери.

Времето на задржување е термин кој се користи за опишување на временскиот период во кој суровината треба да остане во машината за сушење за да ги постигне саканите резултати. Ова влијае на вкупната големина на машината за сушење и/или барабанот за сушење.

Друг фактор што треба да се земе предвид е протокот на воздух. Содржината на влага во суровината влијае на конфигурацијата на протокот на воздух на машината за сушење (или во која насока тече воздухот во однос на насоката на материјалот истовремена или контраструја). 

Некои материјали носат многу влага и бараат брзо првично сушење. За материјали како овие, идеална е конфигурација на истовремена струја бидејќи го прави влажниот материјал прво да дојде во контакт со топлите гасови за сушење.

И должината и дијаметарот на барабанот, во однос на дизајнот на ротирачката машина за сушење, може да бидат под влијание и на различни фактори на мешање. Брзината на протокот на воздух што е потребна заедно со потребното време на задржување е важна и при проценката и одредувањето на идеалната должина на ротирачкиот барабан, дијаметар и дизајн во овој поглед. 

Постојат неколку други фактори кои може да се разликуваат во дизајнот.

Извор на топлина

Протоците на гас обично се загреваат со горилници со користење на јаглен или гас или понекогаш нафта. Може да се состои од мешавина од согорување и воздушни гасови од горилникот, во тој случај директно се загрева. 

Наместо тоа, може да содржи воздух и друг претходно загреан и често инертен гас. Ова е ротациона машина за сушење со индиректно загревање.

Дизајн на тапани

Ротационата машина за сушење може да има една обвивка или повеќе концентрични школки (обично не повеќе од три).

Имањето бројни барабани може да го намали просторот што и е потребен на опремата за да го добие истиот излез. 

Комбинирани процеси

Понекогаш, ротационите сушари можат да комбинираат други процеси со сушење, како што се чистење, ладење, одвојување и распарчување. Ова може да ја зголеми вашата ефикасност и да го максимизира вашиот профит. 

Дијаграм за ротирачки сушење

Ако ви треба визуелен приказ на тоа како работи ротирачката машина за сушење, не грижете се - има многу што може да се најдат на интернет. Овие дијаграми можат да го олеснат прецизното разбирање како функционираат овие видови машини.

Подолу е дијаграм што покажува повеќе детали за тоа како всушност функционира ротационата машина за сушење. 

дијаграм за ротациона фен

Што прави ротирачката машина за сушење? (Апликација)

Едноставно кажано, ротационите сушари решаваат заеднички проблем што постои при правењето пелети, а тоа е ова: органските материјали во сурова, необработена состојба едноставно имаат премногу вода за да бидат корисни во индустриски услови.

Ротационата машина за сушење се ослободува од вишокот вода - тоа е толку едноставно. Се разбира, рачно сушење материјал или користење на некој друг вид опрема за сушење е уште една опција за ослободување од дополнителната влага, но тоа може да биде скапо, одзема време и неефективно.

Со користење на ротациона машина за сушење, заштедувате простор, заштедувате пари и заштедувате енергија. 

Ротирачките сушари се применуваат речиси во секоја индустрија. Всушност, ако сте нови во разбирањето како работат ротационите сушари, можеби ќе бидете изненадени кога ќе слушнете дека користите основна верзија на ротациона машина за сушење во вашиот дом - вашата машина за сушење алишта! Овој вообичаен апарат за домаќинство користи ист тип на технологија како индустриска ротациона машина за сушење, само во помал обем.

Сепак, тоа не е сè. Ротирачките сушари се најпопуларни во шумарството и индустријата за биомаса (оттука, зошто ги продаваме заедно со други видови материјали за производство на дрвени пелети), како и во други индустрии, како што се етанол, производство на храна, добиточна храна, фармацевтска, преработка на шеќер, и повеќе.

Има дури и притисок за микропроизводителите да користат ротациони сушари и за корисниците на ротациони сушари насекаде да ги искористат предностите на новата технологија, измачувањето на индустриско ниво. 

Колку чини ротациона машина за сушење?

Ротационите сушари може да се користат за сушење на сите видови материјали, од хемиска ротациона машина за сушење до биомаса на ротациона машина за сушење биомаса и сè што е измеѓу. Поради ова, има тенденција да има прилично голема варијабилност во нивните вкупни трошоци. Ротационата машина за сушење со биомаса ќе има тенденција да биде малку поевтина од хемиската машина за сушење, иако тоа секако не е секогаш случај.

Може да најдете евтини домашни ротирачки сушари за само неколку стотици долари. Од друга страна, постојат некои ротациони сушари во центрифугален стил кои чинат неколку илјади долари (дури и 30,000 долари или повеќе).

Внимателно разгледајте ги вашите барани спецификации и потреби пред да купите. Често, не треба да трошите толку многу пари колку што мислите!

Предности и недостатоци на ротирачка машина за сушење

Ротирачките сушари претставуваат многу предности за сопствениците на бизниси, поголеми и мали.

Како прво, тие можат да се користат на многу различни видови производи (најзначајни производи од дрво). За разлика од другите типови машини за сушење, ротационите сушари може да се користат на цврсти честички кои не се униформни, како и на оние кои имаат повеќе униформа недоследност. 

Тие исто така можат да ги прифатат најжешките издувни гасови од кој било тип на машина за сушење. Тие не се толку чувствителни на големината на честичките, како што е споменато, и имаат помали трошоци за одржување и поголем капацитет. 

Се разбира, мора да бидете сигурни дека сте го одбрале вистинскиот тип на ротирачка машина за сушење за да се справите со материјалот што се обидувате да го обработите. 

Затоа, најголемата придобивка од ротационата машина за сушење е неговата способност да смести производи со повеќекратни честички и содржина на влага со различна големина. Ги задржува поголемите парчиња во барабанот подолго, додека дозволува побавните парчиња да излезат побрзо. Поради ова, ќе имате повеќе рамномерен излез во влагата на вашиот производ. 

Ротациона машина за сушење може да се користи за секаков вид на проект, голем или мал. Овие револуционерни машини доаѓаат во сите различни количини, типови на производи и опсег на содржина на влага. Тапан со дијаметар од 14′ е совршен за многу луѓе, но има и поголеми тапани на располагање за да се приспособат на различни потреби. 

Тие можат да издржат високи температури и корозивни материјали, што ги прави едни од најтешките машини што ќе ги имате во целото ваше работење. 

Ротирачките сушари се достапни, разновидни и економични.

Се разбира, како и со било што, има и недостатоци кои треба да се забележат. За среќа, со ротациони сушари, тие се малку и далеку. 

Можеби ќе откриете дека процесот на сушење на супер влажна биомаса во ротациона машина за сушење е поголем предизвик. Тоа е затоа што е потребно повеќе време за еднообразно сушење без да се зголеми ризикот од опасност од пожар (може да бидат потребни помали товари во исто време). 

Тие можат да бидат скапи ако произведувате само пелети во мал обем, а понекогаш може да биде тешко да се најде ротациона машина за сушење што ви треба локално. За ваша среќа, TCPEL има совршена ротирачка машина за сушење за вашиот бизнис - и се испорачува!

Која големина на ротирачка машина за сушење ми е потребна?

Постојат многу различни големини и типови на ротирачки сушари што можете да ги купите. 

Општо земено, опциите се движат од единици кои се околу осум тони до повеќе од 118 тони. Очигледно, оние што се повисоки по тонажа имаат поголема вкупна моќност и поголем излез. Тие генерално можат да се справат со поголем капацитет и може да имаат поголема стапка на брзина. 

Затоа, колку повеќе обемот се справува со вашиот бизнис на редовна основа, толку поголема ротациона машина за сушење ќе ви треба. Размислете за оној кој има внатрешен дијаметар од 1800 mm или поголем и должина од 22000 mm или поголема за поголеми волумени. 

Кога се одлучувате за идеална ротациона машина за сушење, често е поважно да се земат предвид капацитетот на сушење и стапката на испарување отколку нејзината големина. Иако овие мерења често одат рака под рака, тоа е капацитетот што сакате да го земете во предвид, а не нужно самата големина.

Повторно, ефикасноста на ротирачката машина за сушење често е дел од нејзината големина, но земете ги предвид нејзините придобивки во други области, како и само количината на простор што ќе ја заземе во вашата работилница.

Како да купите прифатлива ротациона машина за сушење (производители на ротациони сушења)?

Има многу прифатливи ротациони сушари таму - сè е да знаете што да барате. 

Стапки на испарување

Стапките на испарување се разликуваат меѓу ротационите сушари. Повеќето можат да поднесат некаде помеѓу 1,000 и 60,000 фунти испарување на вода на час. 

Еден од најголемите фактори што треба да го земете во предвид кога купувате ротациона машина за сушење - и кој ќе влијае на цената на вашата машина - е колку се загрева. Внимателно разгледајте ја температурата. Ова може да игра улога во видот на материјалот што можете да го исушите.

За свежи зелени култури, како луцерка, ќе ви требаат повисоки температури до 850C. Содржината на влага во биомасата што ја внесувате е околу 50%. 

Ако планирате сушење материјал со помалку влага, можете да се извлечете со многу пониска температура на барабанот. Ова може да се користи за повеќето невлакнести материјали кои не остануваат толку влажни, како шумските остатоци. Овие горат полесно и не им требаат толку високи температури бидејќи стапките на испарување не треба да бидат толку брзи.

Системи за сушење

Системите за сушење може да се потпрат на неколку различни типови механизми, вклучувајќи ги и оние што се на гас, цврсто гориво или течно палење. 

Системи за спречување на загадувањето 

Најдобрите ротирачки машини за сушење ќе имаат и системи за спречување на загадувањето. Тие можат да ја надополнат вкупната цена на ротационата машина за сушење, но, во многу случаи, се неопходни како што е диктирана од локалните или федералните регулативи и стандарди. 

Овие системи се наменети да контролираат работи како мириси заедно со загадувачи како SOx, NOx, VOCs и честички. 

Најдете ги вистинските производители на ротирачки сушење 

Се разбира, исто така треба да посветите малку време за да го пронајдете вистинскиот производител на ротирачки сушење. Побарајте компанија која се придржува до најстрогите системи за управување со квалитет (како што е ISO9001) и има силни стандарди за дизајн на производи и процеси на производство.

Сакате компанија која ги отстранува сите скриени опасности од вашиот производ - не сакате некој да се повреди на работа.

Неопходно е да се најдат производители на ротирачки сушари кои обезбедуваат одлична услуга за клиентите. Нема ништо пофрустрирачко од тоа да потрошите илјадници долари на ротациона машина за сушење само за да откриете дека тие всушност не обрнуваат внимание на тоа што им треба на нивните клиенти. 

Компаниите како TCPEL се гордеат со нивната изработка заедно со нивното внимание на потребите на нивните клиенти. Ќе поминеме низ обемни проверки пред и по нарачката, осигурувајќи се дека вашата нарачка е спакувана и транспортирана до совршенство. Ќе се погрижиме опремата да биде испорачана без оштетување и, по потреба, ќе помогне и при инсталацијата и одржувањето. 

Како да ракувате со ротирачка машина за сушење на биомаса за почетници?

Како почетник, важно е да ги консултирате поединечните инструкции на вашата специфична ротирачка единица за сушење за да бидете сигурни дека ги разбирате оперативните и безбедносните упатства наведени од производителот.

Огромното мнозинство на ротациони сушари се директно палени, дозволувајќи им на воздухот за сушење и материјалот да дојдат во директен контакт еден со друг. Меѓутоа, за луѓето кои обработуваат многу фини материјали, ротационата машина за сушење со индиректно палење е поповолна.

Со ваков систем, барабанот ќе се загрева надворешно. 

За да ја користите вашата ротациона машина за сушење, ќе ја вклучите машината и ќе бидете сигурни дека сите делови се подмачкани и во добра работна состојба. Нанесете ги материјалите на едната страна од машината за сушење. Ќе излезат од другата страна. Материјалите од биомаса со поголема содржина на вода ќе се внесат во цилиндерот, при што топол воздух поминува низ машината за сушење за да се подигне внатрешната температура.

Вашите суровини треба да ја апсорбираат топлината, сушејќи ги и намалувајќи ја нивната влага одвнатре кон надвор. 

Како да се подобри ефикасноста на ротирачката машина за сушење?

Постојат неколку начини да ја подобрите ефикасноста на вашата ротирачка машина за сушење. Покрај вметнувањето помали парчиња материјал (можете да исечете парчиња или да ги преработите во пилевина пред да ги внесете во машината), еве неколку други совети кои ќе ви помогнат да извлечете повеќе од вашата ротирачка машина за сушење.

Како прво, зголемете ја температурата на медиумот за сушење во опремата за сушење. Можете исто така да ја зголемите брзината на проток на медиумот бидејќи ова е прилагодлива карактеристика на многу модели. 

Можете исто така да ја намалите грануларноста на хранењето или да внесете помали количини одеднаш, што ќе овозможи материјалот да се исуши побрзо. 

Друга опција е да купите ротациона машина за сушење која има повеќе концентрични школки наместо само една. Имањето повеќе тапани ќе го намали просторот и времето што ви треба за да ги добиете истите резултати од исушени материјали. 

Вовед машина за сушење со ротирачки барабан TCPEL

Со наследство исполнето со извонредност, нашата богата историја во производството на висококвалитетни ротирачки сушари е доказ за нашата неспоредлива експертиза. Со текот на годините, прецизно го рафиниравме нашиот занает, позиционирајќи се како лидери во индустријата во уметноста на производство на исклучителни ротирачки машини за сушење.

Три дефинирачки атрибути на нашите висококвалитетни ротирачки машини за сушење се:

 1. Прецизно инженерство: Нашите ротирачки сушари се резултат на прецизен дизајн и инженерство, каде што секоја компонента е смислено направена за да обезбеди оптимални перформанси и долговечност. Ние интегрираме врвна технологија со принципи тестирани со време за да создадеме машини кои се истакнуваат по ефикасност и доверливост.

 2. Супериорни материјали: Квалитетот е во сржта на нашиот производствен процес. Ги набавуваме и користиме најдобрите материјали за да конструираме ротирачки машини за сушење кои издржуваат ригорозни оперативни барања. Оваа посветеност на користење материјали од врвна класа обезбедува издржливост, дури и во најсложените индустриски услови.

 3. Извонредна изведба: Нашите ротирачки машини за сушење се познати по нивните исклучителни перформанси. Тие покажуваат беспрекорна ефикасност на сушење, униформни резултати и способност лесно да се справуваат со различни суровини. Ова е директен одраз на нашето богато искуство, усовршено низ годините на усовршување на сложеноста на дизајнот и работата на машината за сушење.

Кога ги избирате нашите ротациони машини за сушење, ја избирате кулминацијата на нашето долгогодишно искуство, посветеноста на квалитетот и непоколебливата посветеност за обезбедување на совршеност во секој аспект.

Параметри за ротирачки сушење TCPEL

Нудиме ротирачки сушари со врвен квалитет на нашата веб-страница. Нашите модели се издржливи, ефикасни и направени со врвни материјали. Нашиот тим од експерти е достапен да одговори на вашите прашања и да обезбеди поддршка. Контактирајте не за повеќе информации.

моделВнатрешен дијаметар (мм)Должина (mm)ЗабрзаМоќност (kW)Испарување (T/H)Тежина (тони)
0.8x10m80010000102.20.07-0.153
1.0x10m1000100001030.1-0.234.6
1.2x10m120010000840.25-0.355.6
1.4x10m14001000065.50.25-0.57.8
1.5x10m15001000057.50.35-0.618.5
1.6x22m1600220003.8110.8-1.219.7
1.8x22m1800220003.8110.9-1.527.8
2.0x22m2000220003.8151-1.830.9
2.2x22m2200220003.3151.2-2.234
2.4x22m2400220003.3221.5-2.837
2.5x22m2500220003.3222-339
2.6x22m2600220003.3302.5-3.547
2.8x22m2800220003.3303-455

Карактеристики на ротирачки сушење TCPEL

Нашата компанија може да се пофали со искуство вредно повеќе од една деценија, специјализирана за производство на дрвени пелети.

Ние сме уверени во квалитетот на нашите производи, кои прецизно ги дизајнираме и тестираме за да обезбедиме усогласеност со највисоките стандарди за безбедност и контрола на квалитетот.

Со седиште во Кина, нашиот магацин и капацитет за истражување и развој ни овозможуваат да понудиме врвни машини по разумни цени.

Нашата цел е да обезбедиме процес без проблеми за нашите клиенти, поради што обезбедуваме комплетни услуги за инсталација за се-во-едно искуство.

Но, тука не застанува нашата помош – нудиме посети на лице место и 24/7 телефонска и е-пошта поддршка на сите нови сопственици на нашите ротирачки машини за сушење, за да одговориме на сите прашања и да обезбедиме задоволство.

Еве некои од најважните карактеристики на ротирачката машина за сушење:

 1. Има систем за автоматско подмачкување со автоматско вбризгување и филтрирање на маснотии - ова обезбедува подолго време на работа без запирање.
 2. Доаѓа со систем за прашина и ладење за да се намали производството на прашина за време на работата.
 3. Оваа машина ја намалува или минимизира содржината на течна влага со вртење со мала брзина и удирање со закривени плочи за подобро сушење. Може да се користи во капацитети и фабрики за ѓубрива, лекови, хемикалии и преработка на дрво.
 4. Ротирачката машина за сушење има цилиндар, менувач, плоча за подигање, потпорни машини и други уреди. Плочата за подигнување го придвижува влажниот материјал внатре во ротирачкиот цилиндар со топол воздух, претворајќи ја водата во пареа и брзо сушење на материјалите. Опремен е со контрола на брзината со променлива фреквенција за да можете да ја прилагодите внатрешната брзина на машината за сушење. Направен е со затворена огноотпорна тула одвнатре за да ги одржува работите безбедни.
 5. Погоден е особено за сушење барабан за пилевина, бидејќи има инсталација на преклопување и може да се инсталира на мала површина. Има мал капацитет за испарување што го прави погоден за различни материјали. Температурата на машината за сушење може да достигне температури до 500 степени Целзиусови за максимална ефикасност.
 6. Има стабилни работни перформанси, мала потрошувачка на енергија и висока ефикасност и лесно ракување.
 7. Опремен е со инструмент за прикажување на температурата за да можете лесно да ги видите влезните и излезните температури во контролната табла. Доаѓа и со автоматски алармен систем.
 8. Оваа машина е неверојатно стабилна со голема отпорност на абење и основа со валјак што го балансира телото на машината за сушење. Врската помеѓу машината за сушење и жешката печка има и преодна цевка за побезбедно работење.

Апликации за ротирачки сушење

Ротирачките сушари наоѓаат широка примена низ индустриите, што го олеснува ефикасното отстранување на влагата од различни материјали. Од земјоделството до преработката на храна, тие го зачувуваат квалитетот на производот и го спречуваат расипувањето. Во минералните и хемиските сектори, ротационите сушари обезбедуваат оптимална обработка со ефикасно сушење материјали како варовник и хемикалии. Дополнително, тие придонесуваат за биомасата, рециклирањето, градежништвото и металургијата, ја зголемуваат ефикасноста на согорувањето, ги рационализираат процесите на рециклирање и обезбедуваат квалитет на градежниот материјал. Ротирачките машини за сушење стојат како разновидни, незаменливи алатки, кои обликуваат различни сектори со нивните ефективни решенија за сушење.

Фен за песок е машина дизајнирана да ја отстранува влагата од песокот, зголемувајќи ја неговата употребливост во градежништвото и производството. Со користење на топлина и проток на воздух, ефикасно ја намалува содржината на влага, правејќи го песокот погоден за различни апликации како што се производство на бетон и процеси на леење.

 

Сушачот за цемент е специјализирана опрема што се користи за намалување на влагата во цементните материјали, подобрувајќи го нивниот квалитет и перформанси. Со користење на топлина и контролиран проток на воздух, ефикасно ја намалува содржината на влага, обезбедувајќи стабилност и цврстина на финалниот цементен производ за градежни цели.

Машината за сушење на биомаса е витална машина за обработка на органски материјали како што се дрвени чипови, земјоделски остатоци и суровина од биоенергија. Со користење на топлина и проток на воздух, ја намалува содржината на влага, оптимизирајќи ја ефикасноста на согорувањето и олеснувајќи го производството на биоенергија. Тој игра клучна улога во практиките за одржлива енергија и намалувањето на отпадот.

Ротирачките сушари играат клучна улога во металуршката индустрија со ефикасно сушење на металните концентрати пред понатамошна обработка. Со елиминирање на влагата, овие машини за сушење ја подобруваат енергетската ефикасност, ги намалуваат транспортните трошоци и го подобруваат квалитетот на металните производи. Тие се неопходни за оптимизирање на металуршките процеси за различни индустрии.

Индустриската ротациона машина за сушење храна е клучна опрема во секторот за преработка на храна, која ефикасно ја отстранува влагата од различни прехранбени производи како зачини, јаткасти плодови и зрна кафе. Со користење на контролирана топлина и проток на воздух, го продолжува рокот на траење, го спречува растот на микробите и ги зачувува вкусовите и текстурите на финалните прехранбени производи.

Хемиската ротациона машина за сушење е суштинска алатка во хемиската индустрија, која ефикасно суши низа хемикалии, вклучувајќи ѓубрива, пигменти и катализатори. Со користење на прецизна топлина и контролирани услови на сушење, спречува несакани реакции, обезбедува квалитет на производот и придонесува за севкупната ефикасност на хемиските процеси.

Прифаќајќи ја суштината на природата, ротационата машина за сушење од бамбус во прав се појавува како трансформативен сојузник. Со нежна топлина и намерен проток на воздух, тој лулка со деликатни честички од бамбус, ја отстранува влагата и ја открива нескротливата убавина во себе. Овој нежен танц помеѓу машината и природата раѓа платно со бескрајни можности, каде што духот на бамбусот вирее.

Во срцето на земјоделскиот сектор, ротационата машина за сушење стои како верен придружник. Со својата топла прегратка и ритмичка револуција ги суши житарките, плодовите и собраните богатства, чувајќи ја нивната суштина за одржување. Тивко чувар, обезбедува изобилство на жетва да го најде патот до трпезите, негувајќи го и телото и душата.

Машината за сушење гипс е составен дел за обработката на гипс, намалувајќи ја влагата и ја зголемува употребливоста. Со користење на загреан воздух, ефикасно го отстранува вишокот вода, спречувајќи згрутчување и подобрување на складирањето и транспортот. Модерните дизајни даваат приоритет на енергетската ефикасност, придонесувајќи за исплатливи, висококвалитетни производи од гипс за градежништво и производство.

Нормално абење на делови и доживотно ротирачко средство за сушење

Деловите за абење со ротирачки сушење се клучни компоненти кои обезбедуваат оптимално функционирање и долговечност на ротационите системи за сушење. Овие делови, како што се тркалата, јавачките прстени, потисните ролери и друго, се дизајнирани да ги издржат суровите услови на процесите на сушење со висока температура и абразивноста на материјалите што се обработуваат. Со намалување на триењето и обезбедување поддршка, овие делови за абење ја подобруваат ефикасноста, го минимизираат времето на застој и придонесуваат за исплатливи операции. Редовната проверка, одржувањето и навремената замена на истрошените компоненти се од суштинско значење за одржување на севкупните перформанси и продолжување на работниот век на ротационите сушари во различни индустрии како што се земјоделството, рударството и производството.

Општиот век на траење на влечната машина за сушење е 6-8 месеци. Материјалот на влечечот за сушење произведен од нашата компанија е ист како оној на челикот за колосек, и двата се подложени на длабока термичка обработка, а проектираниот минимален работен век е 8-12 месеци.

прстенест запчаник со ротирачки барабан за сушење

Општиот век на употреба на ротирачкиот прстенест запчаник за сушење е 60-90 месеци (6-8 години), а работниот век на комплет фен е 8-10 години. Прстените со валјак на машината за сушење на нашата компанија се излеани со манган челик, а површината е термички обработена. Работниот век е 8 години.

Погонски синџир на машина за сушење со ротирачки барабан

Ланецот е мостот кој обезбедува енергија за машината за сушење. Животниот век на ротирачкиот синџир за сушење е поврзан со различни фактори како што се дизајнот, инсталацијата, основата и употребата. Општо земено, работниот век на ланецот е 36 месеци. Во моментов нашата компанија најмногу користи спојки за сушење. Машината за сушење обезбедува енергија, што ја прави работата постабилна.

Плоча за подигнување во внатрешноста на машината за сушење

Општо земено, работниот век на ротирачкиот барабан за сушење и плочата за подигнување е 8-10 години. Плочата за подигање што ја користиме е задебелен манган челик, а процесот на заварување е целосно заварување, така што работниот век се зголемува и трошоците за одржување се намалуваат значително.

ротирачка влезна глава за сушење

Бидејќи отворот за напојување често се загрева, влезната порта за ротирачка машина за сушење е исто така дел што се троши во текот на целиот работен век на машината за сушење и треба да се замени. Влезот на материјалот на нашата компанија е направен од истиот котелски челик отпорен на абење и отпорен на високи температури како и целата машина, а дизајнираниот век на траење е 30 месеци.

Разговарајте со експерт

Контактирајте не