Hammer mills for sale - производителот & снабдувач во Кина

Сертифициран ISO9001
  • Поголем капацитет и помали трошоци за делови за абење
  • Широк опсег на соодветност на апликацијата
  • Стабилни перформанси и лесно ракување

Чекан мелница - Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи

чекан-мелница-дијаграм

Без разлика дали сте заинтересирани за мелница за чекан од биомаса, мелница со чекан за дрвени пелети, мала мелница со чекан, мелница за чекан за жито, или дури и мини мелница за чекан, you'll find that there are all kinds of products out there for you to choose from. Па, како да го пронајдете најдобриот? Understanding exactly how a works is the best way to recognize how a hammer mill machine can help your business.

Така работат мелниците со чекан – и што треба да барате кога купувате дробилка со чекан?

Еве што треба да знаете.

What is a Hammer Mill Machine?

Мелницата со чекан е машина, или воденица, чија единствена цел е да здроби или распарчи значајни парчиња материјал на помали парчиња. Како што имплицира името, неговиот основен работен дел е малку чекан! Основниот принцип на мелницата со чекани е дека повторените удари на ситни чекани помагаат во обработката на материјалот како дрво или делови од влакнести растенија на помали парчиња..

Мелниците со чекан може да се користат во многу индустрии, вклучително и во пилани, каде струготини и старо дрво може да се претворат во дрвени пелети или прекривка, за мелење жито, правење овошен сок или дефиберизирање на пулпата од пената, во производството на растенија за етанол, сечкање хартија, рендан градина, и отпад од дворот, дробење карпи, па дури и во управувањето со отпадот и распарчувањето на автомобилите со отпад.

Мелниците со чекан се неверојатно разновидни, ефективни машини кои се неопходни за сите видови индустрии. Ќе разгледаме длабоко како работат овие машини понатаму!

Работен принцип на мелница за чекан (Дијаграм, Дизајн)

Без разлика дали се работи за мелница за чекан за дрво или мелница за чекан за добиточна храна, сите чекани работат на ист примарен начин. Повеќето делови од мелница за чекан (екран за чекан мелница, чекан мелница чекани, ножеви за чекан мелница, и така натаму) се слични помеѓу машините – големината и примената на овие делови од мелницата за чекани ќе се разликуваат.

Еве го основниот принцип на мелница со чекан за да ви помогне да го разберете прашањето – how do small hammer mills work

Не е толку комплицирано како што може да изгледа. Машината за чекан обично има пет основни делови, од кои секоја ќе се разликува по својата сложеност. Бројот на елементи во мелницата за чекан исто така може да варира – тоа зависи од сложеноста на дизајнот на машината.

Секој дел е важен, сепак, во целокупниот принцип на работа со чекан и дизајнот на мелницата за чекани.

Основен дизајн на мелница за чекан

The first component to be aware of in a small hammer mill is the feeding mechanism. Така честичките влегуваат во комората за дробење. Во зависност од тоа како е дизајнирана мелницата за чекан, може да користи гравитација или систем за напојување што се мери.

Мерните системи се најчести во индустриите каде што униформноста на материјалите треба да биде конзистентна. Системите за снабдување со гравитација се потпираат само на гравитациската сила, така што материјалот може да не влезе како униформа на модата (или излезете на униформен начин или).

Мелницата со чекан ќе има и контролна кутија што му овозможува на операторот да ја вклучи или исклучи машината. Исто така, може да му овозможи да ја контролира брзината на моторот за системот за хранење. Некои од понапредните мелници со чекан доаѓаат и со панели за прикажување, за да можете да внимавате на сите различни процеси на машината.

Следно, најважниот дел од мелницата за чекан – чеканите или ножевите за дробење. Овие поединечни ножеви или чекани се ротираат многу брзо – обично со брзини од каде било 2,500 генерално може да очекувате да платите наоколу 60,000 Вртежи во минута!

Овие ножеви или чекани имаат тенденција да се монтираат на хоризонтални вратила. Тие можат да ротираат во насока на стрелките на часовникот или спротивно од стрелките на часовникот во зависност од насоката на ротација на роторот.

Роторот е ротирачко вратило кое е поврзано со електричен мотор. Самите алати за дробење може да се прицврстат на моторот или со појас, во зависност од дизајнот на вашата машина.

Овие ремени се наменети да го амортизираат системот од шок.

Конечно, мелницата за чекан има и сет на екрани. Големината на честичките што ќе ги добиете по обработката на материјалите преку вашата мелница за чекан во голема мера ќе зависи од варијациите на екранот.

Мелниците со чекан може да имаат повеќе од десетина различни мрежи на екранот, од кои сите обично се наредени по одреден редослед во комората за дробење. Тие нудат предвидувања до 200! 

Како функционираат мелниците за чекани

Повторно, точно како работи мелницата со чекан ќе се разликува во зависност од индустријата. Еве ги основите.

Прво, операторот ќе внесе материјал преку бункерот. Овие материјали треба да се исечени на вистинската големина и да ги имаат вистинските физички својства со оглед на типот и дизајнот на машината. Откако ќе се вметнат во бункерот, тие ќе бидат преместени во комората за дробење (генерално може да очекувате да платите наоколу, тоа може да се направи со гравитација или со мерен систем).

Откако материјалите се во комората за дробење, чеканите или ножевите ќе го погодат материјалот многу пати. Тие се движат со исклучително голема брзина за да ги намалат материјалите до вистинската големина што е можно побрзо.

Ќе минуваат само материјали чиј дијаметар одговара на големината на екранот – ако не, чеканот ќе ги удира одново и одново додека не ја добијат вистинската големина и потоа не можат да поминат низ нив.

Материјалите во рамките на комората со чекан се, Во оваа смисла, во основа намалена до големина со повторена комбинација на удар со ножеви, чекани, и внатре во ѕидот на комората за мелење. Судирот меѓу честичките исто така може да помогне да се намалат до големина во навремен процес.

Ова е основен механички процес кој е релативно лесен за разбирање. Раководителот треба да избегнува отворање на вратата од комората за дробење кога работи машината, или може да доведе до прилично опасни исходи.

Откако материјалот ќе се обработи во комората, ќе излезе надвор од комората за глодање низ перфорираните екрани. Овие понекогаш се нарекуваат и како порти за барови. Помалите честички ќе поминат додека погруб материјал останува во делот што треба да биде “преработена.”

Материјалот потоа може да се спакува во капсули и машини за полнење капсули (нешто што често се прави во фармацевтската индустрија) или се префрли на следната фаза во процесот (ако работите со линија за производство на дрвени пелети, и двете може да влијаат на кохезивноста на вашите пелети.).

Бројни фактори го одредуваат спојувањето на кражбата и излезот на чеканот, вклучувајќи ја и конфигурацијата на ножевите или чеканите, големината на екранот, и брзината на вратилото. За порафинирано финиш со големина на честички, операторите треба да размислат за користење помала големина на екранот и дополнителни ножеви или чекани за дробење (или поголеми). Поголемата брзина на роторот може да помогне, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи.

Сè уште барам појаснување? Еве еден корисен дијаграм на мелница со чекан кој ги прикажува основните чекори и компоненти на таква машина како дел од поголема фабрика за пелети од биомаса. Повторно, мелниците со чекан ќе се разликуваат во зависност од типот на машината, но ова треба да ви даде основен преглед.

чекан-мелница-дијаграм

Колку чини мелницата за чекан?

Buying a hammer mill for sale is an intelligent choice for your business. Сепак, просечната цена на мелницата за чекан ќе варира во голема мера во зависност од променливите како големината на машината, вашиот наменет излез, типот на суровина што планирате да ја преработите, и други карактеристики.

Понови, комерцијални машини ќе, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи, чини повеќе од мини-верзија наменета за домашна употреба. Комерцијална машина може да чини до $26,000 или повеќе, додека ефтин, Мини мелница за чекан за фарма, дизајнирана за домашните домаќини може да чини помалку од 100 долари.

Не се задоволувајте со машина со намалена стапка само врз основа на цената. Направете споредбено купување за да бидете сигурни дека мелницата за чекани што ја купувате е добра вредност за парите – без оглед на тоа колку ќе одлучите дека сакате да потрошите.

Колку видови на мелница за чекан?

Постојат неколку главни типови на мелници со чекан таму. You may also hear them referred to as a small hammer mill crusher or hammer mill grinder.

Тие слободно може да се категоризираат како “трчање” и “трчање” мелници. Водечката фабрика ќе користи перфорирани екрани за обработка на сложени или меки материјали. Може да користи и решетки наместо екраните. Видот и големината на материјалот што треба да се намали во голема мера ќе одреди како е изграден роторот. Ова може да се прилагоди врз основа на абење и кинење.

Мелница со чекан за надолу е дизајнирана специјално за влакнести материјали. Има поголема концентрација на дејство на стрижење.

Дури и подалеку од тоа, можете да ги категоризирате мелниците со чекан како реверзибилни или неповратни. Способностите за мелење и работниот формат на двете машини се слични, но конструкцијата е нешто поинаква.

На пример, чекан со мало зрно е мала машина со која може да се работи на струја во домаќинството, додека поголема мелница за чекан што се користи за работа во автомобилски фабрики може да бара дизел или електричен мотор.

 Постојат дури и чекани без екран кои користат проток на воздух наместо екран за да ги одвојат големите честички од помалите. Овие понови технологии треба да бидат посигурни – а исто така поефикасна и поевтина за работа – отколку традиционалните чекани.

Ги има десетици – ако не и стотици – на различни видови чекан мелници таму. Пронаоѓањето на вистинскиот за вашиот бизнис во голема мера ќе зависи од вашата крајна цел и наменетата употреба. Сепак, сите чекани, дали мелница за чекан за храна или чекан за дрво, се горе-долу исти по тоа како се градат и како функционираат.

Што прави мелницата за чекан?

Мелницата со чекан е машина со висока прецизност која може да меле и цврсти и тврди гранули во униформни парчиња кои подоцна ќе се обработат во други машини.. Идеалната мелница за чекан ќе понуди постојани нивоа на мелење, бесшумна работа, и минимално таложење на топлина.

Мелниците со чекан може да се приспособат за да ги задоволат вашите уникатни потреби и видовите производи што се надевате да ги произведете. На пример, некои се дизајнирани за употреба во фармацевтската индустрија, додека другите можат да се распарчат, прашкасти, или здроби состојки на храна како пченка и сорго за производство на добиточна храна.

Кои се предностите и недостатоците на мелницата за чекан?

Мелниците со чекан се сметаат за најстар и најефикасен тип на мелница. Додека постојат и други видови мелници за мелење, можеш да користиш, чекан мелници се, во голема мера, се смета за најповолна.

Мелниците со чекан нудат неколку предности. Тие нудат бројни распределби на големини и можат да сортираат честички со различни големини. Тие можат да го произведат вашиот специфичен опсег на честички без да треба да додавате систем за дробење со затворено коло. Тие имаат високи коефициенти и капацитети на намалување и разумни барања за енергија – тие нема да го исушат вашиот систем!

Тие можат да мелеат многу видови материјали, вклучувајќи ги и кршливите и оние кои се поцврсти. Мелниците со чекани не заземаат многу простор, се лесни за одржување, и работат.

Сепак, тие можат да бидат неповолни бидејќи не се толку погодни за абразивни средства, леплива, или пластични компоненти. Создавањето топлина е толку интензивно што може да ги оштети материјалите кои имаат ниска стапка на топење. Мелниците со чекани повремено се задушуваат и се затнуваат, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи, особено ако стапката на напојување не е соодветно контролирана.

Странските материјали како метали или камен може да се најдат во машината и да го оштетат или затнат екранот, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи, што значи дека има дополнително ниво на грижа што треба да се преземе за да се осигура дека овие машини работат ефикасно.

Како да се избере најдобрата мелница за чекан за производство на пелети? 

Постојат неколку варијабли што ќе сакате да ги земете предвид кога купувате мелница за чекан за производство на пелети. Прво, проверете дали е наменета конкретно за обработка на материјали што ќе се користат за производство на пелети.

Додека можете да ги користите повеќето мелници со чекан за оваа намена, некои се дизајнирани за други апликации (како дробење на автомобили) и, затоа, нема да биде соодветно.

Пресметка на капацитетот на мелницата со чекан

Капацитетот на вашата машина е една од најважните променливи. Упатствата и табличката со името на вашиот уред треба да ви го кажат номиналниот капацитет под стандардни услови.

Изберете оној што има поголем производствен капацитет од вашата побарувачка – натаму, во случај да страдате од абење на вашата машина што предизвикува намалување на производството, и сè уште можете да ги одржувате работите во функција.

Ако имате проблем да го откриете капацитетот на вашата мелница за чекан, знајте дека тоа обично одговара на неговата моќна тежина и димензии. Колку е поголема мелницата за чекан, генерално, толку поголем капацитет ќе има.

Еве едноставен графикон за да ги разбиете тие пресметки за вас:

Капацитет(Т/Х)

Моќ(kw)

Тежина (Килограм)

Димензија (мм)

1-3

22

860

1310×800×1070

2-4

37

1350

1380×800×1010

3-6

55

1520

1900×800×1100

5-8

90

1830

2100× 1700 × 1500

3-10

160

2300

2100×1000×1100

 Тип на материјал

Каков вид на суровина планирате да преработите со вашата мелница за чекан? Ако сакате да ја здробите житната храна во пелети за добитокот, треба да изберете еден со бункер за храна на врвот. За состојки од трици или пченица, изберете мелница за дискови. За тврди материјали, изберете мелница без сито, и за мешана храна со мали и прилагодливи големини на честички, изберете една со специјална мелница без сито.

Моќ

Моќта на вашата мелница за чекан ќе варира во зависност од видот на материјалот што го обработувате. На пример, На сорго му треба околу еден пати повеќе моќ од пченката. Различните големини на решетката на екранот исто така може да влијаат на оптоварувањето.

Исто така, ќе треба да ја земете предвид потрошувачката на енергија покрај излезот. Во некои делови од светот, Владата има регулативи во врска со енергетската ефикасност на одредени машини. Земете го ова во предвид кога купувате.

Механизам за празнење

Како се испуштаат суровините од машината? Вообичаено, ова се случува при механички транспорт со вшмукување со негативен притисок, или механизам за само-тежина, при што најчеста е само-тежината.

Како да ракувате со мелница за чекан за почетници?

Дали сте нови во светот на мелниците со чекани?? и двете може да влијаат на кохезивноста на вашите пелети., работењето со мелница за чекан е релативно едноставно да се направи.

Прво, ќе бидете сигурни дека сите делови се одржувани и во добра работна состојба. Облечете ја вашата PPE (очила, ракавици, итн.). Вклучете ја машината со прекинувачот за вклучување/исклучување во контролната кутија. Овде можете да контролирате и различни функции, како брзината на моторот или системот за напојување.

Потоа ќе го внесете вашиот материјал во мелницата за чекан. Челичниот барабан со вертикално или хоризонтално ротирачко вратило или барабан ќе има монтирани чекани на него. Чеканите можат да се лулаат со ротор што се врти со голема брзина во внатрешноста на барабанот, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи. Кога внесувате материјал во бункерот за храна, ќе биде погоден од овие чекани пред да се распарчи и исфрли.

Се исфрла преку екрани со одредена големина. Потоа можете да го соберете материјалот и да преминете на следниот чекор во процесот на производство на пелети.

Како да се одржи мелница за чекан?

Одржувањето е критичен елемент за одржување на вашата мелница за чекани продуктивна и за долго функционирање во иднина.

Без одржување на мелница за чекан, повреда или деградација на машината се многу веројатни. Тоа е една од причините зошто осигурителните компании понекогаш се двоумат да ги осигураат бизнисите со мелници за чекани на лице место!

Елитата, сепак, е дека чеканските мелници сами по себе не се ни трошки опасни. Само кога мелницата за чекани не е правилно одржувана, операторот и сопственикот на бизнисот ќе наидат на проблеми.

Постојат различни размислувања што треба да се земат при одржувањето на вашата мелница за чекан. За еден, треба да бидете сигурни дека е правилно подмачкан. Производителот ќе ја има најдобрата препорака за идеален тип на подмачкување за вашата машина. Тие исто така ќе ви кажат кога ќе треба да се подмачка и кога лежиштата треба да се подмачкуваат и прилагодат.

Секако, овие распореди може да се разликуваат малку – но никогаш не треба да го игнорирате суштинското одржување. Автоматското подмачкување е карактеристика на некои мелници со чекан, но сепак е важно повторно да се провери за да се осигура дека овие функции функционираат ефикасно.

Исто така, треба редовно да го проверувате протокот на воздух во машината. Ако нема доволно проток на воздух, ќе влијае на брзината на машината, а материјалите може да се заглават во екраните и тепачите на уредот, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи.

Како да купите прифатлива мелница за чекан?

Да се ​​најде прифатлива мелница за чекан може да биде тешко. Не сакате да добиете машина со намалена стапка која нема да ја заврши работата ефикасно – сепак како да знаете дали трошите премногу (или премалку) на вашата машина?

Постојат неколку начини на кои можете да бидете сигурни дека добивате добра вредност.

За еден, проверете дали машината има способност да работи со суровина од сета содржина на влага. Содржината на влага може да ја зголеми вискозноста на суровините, намалување на нивната флуидност и намалување на вкупната ефикасност на производството и излезна брзина.

Треба да барате и колку продуктивна ќе биде вашата машина. Побарајте машина со разумен дијаметар на комората за дробење. Големината на комората за дробење треба да може да се прилагоди на вашите различни суровини, и големината на мрежното сито или вашата мелница за чекан не е голема вредност за вашите пари.

Кога ја разгледувате достапноста на вашата машина, важно е да се земе предвид не само цената на налепницата кога ја купувате, туку и колку лесно ќе се одржува и работи мелницата за чекан. Ако треба да инвестирате илјадници долари во рутинско одржување и скапи програми за обука за вашите оператори, тоа нема да биде голема вкупна вредност за вашите пари.

Така, иако можеби ќе потрошите помалку пари кога првично ќе ја купите машината, го трошите подоцна.

Конечно, земете ја предвид брзината на вретеното. Колку е поголема брзината на вретеното, толку попродуктивна ќе биде вашата машина. Откако ќе ја достигне ограничената вредност, ќе ви падне ефикасноста – правејќи ја вашата машина да не биде толку голема за вашите пари.

Taichang чекан мелница машина Вовед

Без разлика дали преработувате биомаса, како соја и плевел, стебленца од пченка, струготини од дрво, или неорганска материја како ПВЦ пена плоча, гума, или други материјали, мелницата за чекани Taichang е разноврсна машина која може да ви помогне да го подигнете вашето производство на следното ниво.

Како што веројатно веќе знаете, повеќето мелници за пелети бараат суровините да бидат во прав со дијаметар не поголем од пет милиметри. Овие суровини не се како гревот на природата! Затоа, нивното дробење е од суштинско значење.

Ако барате непречено функционирање, машина со висок капацитет, ќе го најдете сето тоа (и повеќе!) во машината за чекан Таичанг. Може да се користи во сите видови операции, вклучително и во мелници за дрвени пелети, линии за производство на добиточна храна, фабрики за органски ѓубрива, и повеќе.

Карактеристики на мелницата за чекан Таичанг

Дали сè уште купувате за најдобрата мелница за чекан? Размислете за многуте карактеристики на мелницата за чекани во Таичанг додека го правите тоа.

1. Разноврсна: Оваа разновидна и разновидна машина може да ракува со материјали од биомаса од сите видови и големини, вклучувајќи ги и стебленцата на културите, ќе се најдете заглавени со машина која е тешка за ракување, гранки од дрвја, лушпи од кокос, и повеќе. Ќе ги сомеле сите во прав еднаков или помал од три до пет милиметри. Тоа е совршена големина за правење пелети, па дури и брикети! Може да се справи дури и со неорганска материја како гума, пена плоча, ПВЦ, и повеќе. Може да се користи за преработка на земјоделски или шумски отпад, во кинеската хербална медицина, во хемиски фабрики, и уште повеќе.

2. Лесно за одржување: Оваа мелница за чекан има бројни карактеристики што го олеснуваат одржувањето. Има револуционерна структура за ладење со ладна вода. Ова помага да се спротивстави на оштетувањето на резервните делови во машината кои често се предизвикани од триење. Исто така, има уникатен погон за работа со два мотори, овозможувајќи поголем капацитет и полесна работа без да се грижите за абење.

3. Машини со висока прецизност: Високопрецизните компоненти на мелницата за чекани Taichang значат дека оваа машина ќе трае подолго и ќе има повисоки перформанси од нејзините конкуренти. Има системи дизајнирани со CNC кои и помагаат на машината да остане издржлива. Секој дел е произведен на овој начин, од екранот до чеканите и резервните делови.

4. Еколошки: Оваа машина доаѓа со секакви карактеристики што ја прават побезбедна за околината. На пример, има сертифициран и квалификуван мотор со дебел бакарен калем за поголема стабилност и помазен процес. Како дробилката со чекан за биомаса, може да работи со вентилатор и циклон, така што кршен прав ќе излезе од дното и ќе биде полесно да се собере. Тоа е помалку отпад што влегува во воздухот и прави хаос во вашата работна средина.

5. Подебели ножеви: Изработено од челик H13, ножевите на оваа мелница со чекан имаат специјална технологија за третман отпорна на триење. Потешко е и се спротивставува на абењето, што значи дека може да сече дрво и да има подолго време пред да треба да се сервисира. Материјалите се направени со заварување на место од волфрам карбид и се подебели, Добавувач на решенија за професионална линија за производство на пелети Бидејќи, овозможувајќи подобро целокупно работно време и перформанси.

6. Брза стапка на сечење: иако точниот тип на технологија што се користи понекогаш варира, материјалот има сечила кои го сечат и обработуваат материјалот многу побрзо од другите. Користи брз проток на воздух и обратна и ротациона насока на сечење на сечилото за да овозможи машината да се дроби со нормална двојна брзина.

Taichang Hammer Mill Machine Parameters

МоделКапацитет(Т/Х)Моќ(kw)Тежина (Килограм)Димензија (мм)Чекан кол(парче)Забелешка
GXP65X271-2228601310×800×107024F4, може да се прилагоди
GXP65X552-43713501380×800×101048F4, може да се прилагоди
GXP65×753-65515201900×800×110072F4, може да се прилагоди
GXP65*1005-89018302100× 1700 × 150072F4, може да се прилагоди
GXP130*558-1016023002100×1000×1100160F4, може да се прилагоди

Разговарајте со експерт