10-Arsyet-Kryesore-Pse-Makina-Pellet-Juaj-nuk-Shkarkohet-dhe-Kapacitet i ulët

10 arsyet kryesore pse makina juaj e peletit nuk shkarkohet dhe ka kapacitet të ulët

Pse nuk makine pellet shkarkimin më?

Cilat janë arsyet pse makina e peletit me kapacitet të ulët?

Le të flasim për këto çështje sot: zgjidhja e problemeve të makinës së peletit. 

Shumë klientë që prodhojnë pelet për herë të parë do të kenë probleme të ndryshme pas blerjes. Për shembull, makina e peletit të biomasës nuk mund të prodhojë pelet, dhe kapaciteti i prodhimit të makinës së peletit është vetëm gjysma e kapacitetit të deklaruar. Sot, ne do t'ju tregojmë 10 arsyet kryesore për këto probleme në makinën e peletit të biomasës, shpresojmë se kjo mund t'ju ndihmojë.

Para se t'ju tregojmë arsyet, le të flasim për mënyrën e përpunimit të makinës së peletit të drurit. Arsyeja kryesore pse makina e peletit të biomasës mund të formësohet është se fërkimi midis rulit shtypës dhe kallëpit gjeneron nxehtësi, në mënyrë që linjina në copat e drurit të mund të çlirohet plotësisht në një lidhës natyral në një temperaturë prej 80-90°, në mënyrë që edhe pa asnjë ngjitës të mund të formohen peletat. Pasi ta dimë këtë, le të flasim për arsyen kryesore të problemeve të peletit të drurit:

Përdorimi për herë të parë me unazën e re të makinës së peletit të drurit

unaza e makinës së peletit të drurit

Përdorimi për herë të parë, vrima e unazës së makinës së peletit të drurit ka një përfundim të dobët. Shpimi ka gërvishtje, kështu që fërkimi i shkarkimit është i madh, gjë që është e lehtë të shkaktojë asnjë shkarkim ose më pak shkarkim, kështu që duhet të lustrohet dhe bluhet. Pas përzierjes me rërë, copëza druri dhe vaj makinerie industriale, rëra është 30%. Përzieni 60% copëza druri dhe 10% vaj për të bluar makinën e peletit të biomasës.

Grumbullimi i materialit në makinën e peletit

akumulimi në makinën e peletit

Pas përfundimit të punës së makinës së peletit, do të ketë disa akumulime dhe nuk do të ketë mbetje të pastra. Pasi të nesërmen makina e peletit vazhdon të punojë, për shkak të temperaturës së lartë, ajo do të ngurtësohet në një bllok të fortë, kështu që makina e peletit nuk mund të shkarkohet normalisht. Zgjidhja është pastrimi i brendshëm dhe pastrimi i mbetjeve.

Tension i paqëndrueshëm i punës

kabineti i kontrollit të makinës së peletit

Motori i makinës së peletit të drurit ka nevojë për një tension të caktuar për të funksionuar normalisht. Nëse voltazhi është shumë i ulët, edhe nëse motori mund të rrotullohet, fuqia e gjeneruar prej tij nuk është e mjaftueshme për të nxjerrë shpejt materialin në dhomën e ngjeshjes. Në këtë kohë, do të ketë shumë materiale të bllokuara në zgavrën e kompresimit, duke ndikuar në prodhimin.

Distanca e papërshtatshme midis unazës së mullirit të peletit të drurit dhe rulit me presion

unaza e mullirit të peletit të drurit dhe rul presioni
Makina e peletit prodhon pelet përmes nxjerrjes së rulit ndihmës dhe unazës. Nëse distanca nuk është e përshtatshme, makina e peletit nuk do të jetë në gjendje të shkarkojë normalisht. Zgjidhja është të rregulloni distancën siç duhet. Kur pajisja të testohet, stafi teknik i prodhuesit të makinës së peletit do t'i mësojë klientit se si të përdorë dhe korrigjojë, në mënyrë që të shmanget situata e mos shkarkimit.

Pas një periudhe prodhimi të makinës së peletit të biomasës, për shkak të fërkimit midis tallashit dhe rulit të presës së presës, hendeku midis unazës dhe rulit të shtypjes duhet të rregullohet saktë. Nëse distanca është shumë e vogël, ruli i shtypjes do të rrisë fërkimin e unazës dhe do të shkurtojë kohën e përdorimit të unazës. Asambleja do të bëjë që ruli i shtypit të rrëshqasë dhe të zbusë shkarkimin, gjë që redukton prodhimin; Në përgjithësi, hendeku midis unazës dhe rulit të shtypjes është midis 0.1 dhe 0.3 mm. Normalisht, rulja e re e shtypjes dhe unaza e re janë të përshtatshme Përdorni një hendek pak më të madh. Roli i vjetër me presion dhe unaza e vjetër duhet të përputhen me një hendek më të vogël. Veshja unazore me hapje të madhe duhet të përdorë një hendek pak më të madh, dhe unaza me hapje të vogël duhet të përdorë një hendek pak më të vogël, i cili është i lehtë për t'u grimcuar. Duhet të përdoren boshllëqe të mëdha, dhe boshllëqe të vogla duhet të përdoren për materialet që janë të vështira për t'u grimcuar. Për operatorin, është e nevojshme të ketë përvojë aktuale të funksionimit dhe të jetë në gjendje të zgjedhë dhe rregullojë me mjeshtëri boshllëkun e unazës.

Lagështia e materialit është e papërshtatshme

Për makinën e peletit të biomasës, lagështia e lëndës së parë është shumë e lartë ose shumë e ulët do të ndikojë shumë në cilësinë e peletit. Lagështia e tepërt ose shumë e vogël në material do të shkaktojë bllokimin e vrimës së prerjes, duke bërë që makina e peletit të dështojë të shkarkohet. Për shkak se makina e peletit të biomasës është formuar në mënyrë elegante nga shtypja fizike, ngjitja e saj formohet nga një kombinim i lagështisë dhe presimit të përshtatshëm, pa asnjë shtesë të përbërësve kimikë. Prandaj, lagështia e lëndës së parë është një nga faktorët e rëndësishëm që ndikon në prodhimin e makinës së peletit të biomasës. (Rekomandohet që lagështia e lëndëve të para të përgjithshme të kontrollohet brenda 10-15%. Nëse është shumë e lagësht, ju nevojitet një makinë tharëse tallash për të hequr lagështinë .Sigurisht që situata specifike varet ende nga lloji i lëndëve të para.

Veshja e unazës dhe rul presioni janë konsumuar rëndë

Veshja e unazës dhe rul presioni janë konsumuar rëndë

Unaza e unazës dhe ruli i shtypjes janë pjesët kryesore të makinës së peletit, dhe ato janë gjithashtu pjesë të cenueshme. Nëse pjesët janë të vjetruara ose nuk funksionojnë, këto janë gjithashtu arsyet që makina e peletit nuk do të shkarkojë. Nëse është një makinë peleti e sapo blerë, ju duhet vetëm të shikoni se cila pjesë nuk funksionon për të treguar se cili është problemi. Nëse është një makinë pelet që përdoret prej shumë vitesh, do të thotë që pjesët janë të vjetruara, thjesht ndërroni pjesët.

Raporti i papërshtatshëm i ngjeshjes së unazës

Raporti i ngjeshjes së unazës është i pasaktë. Për një makinë peleti të biomasës, raporti i ngjeshjes dhe lagështia janë dy faktorë po aq të rëndësishëm. Njëra prej tyre kontrollohet nga lëndët e para dhe tjetra kontrollohet nga unaza. Të dyja janë të domosdoshme. Përndryshe, prodhimi i makinës së peletit të biomasës do të ndikohet seriozisht. Prandaj, përpara se të blini një makinë peleti të biomasës, duhet të komunikoni me prodhuesin për raportin e kompresimit të makinës së peletit të biomasës. Për shkak se lëndët e para të ndryshme kanë raporte të ndryshme ngjeshjeje, nëse keni shumë lëndë të para, duhet të komunikoni me prodhuesin për të përgatitur disa unaza të tjera.

Materiali ka përmbajtje të lartë të fibrave të papërpunuara

Materiali ka përmbajtje të lartë të fibrave të papërpunuara

Makinat e peletit kanë modele dhe fuqi të ndryshme. Për lloje të ndryshme makinash pelet, kërkesat për peletim janë të ndryshme. Disa makina pelet janë të përshtatshme për presim special të fibrave të trashë, dhe disa janë të përshtatshme për presim special të fibrave të imta. Nëse materialet tuaja janë shumë të mëdha, duhet të përdorni një gjobë mulli me çekiç për të zvogëluar madhësinë e materialit tuaj. Nëse zgjidhni një makinë të vogël pelet për të ngjeshur materialet me fibra të trashë, kjo është gjithashtu arsyeja pse makina e peletit nuk shkarkohet. Zgjidhja është të komunikoni me prodhuesin dhe të zëvendësoni një makinë pelet

Mungesa e vajit lubrifikues

Mungesa e vajit lubrifikues

Pas një kohe të gjatë pune, makinës së peletit do t'i duhet mjaftueshëm vaj lubrifikues për punë normale, nëse nuk shtoni mjaftueshëm vaj, pjesët e këmbimit do të konsumohen lehtësisht dhe peletat e drurit nuk do të dalin në gjendje të mirë, kështu që çdo javë Stafi i punës duhet të kontrollojë rezervuarin e vajit lubrifikues dhe të shtojë vaj në kohë.

Kutia e unazës është përdorur për një kohë shumë të gjatë dhe duhet të zëvendësohet

Kutia e unazës është përdorur për një kohë të gjatë dhe duhet të zëvendësohet

Nëse makina e peletit të biomasës ka qenë në prodhim normal për një periudhë kohore dhe prodhimi bie papritmas, atëherë kontrolloni nëse vrima e konit në murin e brendshëm të unazës është konsumuar, nëse rul presioni është konsumuar dhe më pas kontrolloni nëse ring die është jashtë rrumbullakët. Disa unaza inferiore do të kenë vrima të brendshme të përafërta. Kutia e unazës jashtë rrumbullakët çon në shkarkime jo të qetë, grimca të pabarabarta, shkarkim të vështirë dhe prodhim të ulët; gjithashtu bën që granulatori të funksionojë dobët, rryma është e paqëndrueshme dhe prodhimi zvogëlohet.

Përfundim

Më sipër janë 10 arsyet kryesore pse makina e peletit të drurit nuk mund të shkarkojë dhe kapaciteti i ulët. Nëse keni pyetje të tjera, ju lutemi na kontaktoni në çdo kohë dhe ne do t'u ofrojmë klientëve shpjegimin dhe shërbimin më të plotë.

Gjithashtu lexoni: 

Si të zgjidhni materialet e biomasës për prodhimin e peletit? 

Si të mirëmbani makinën tuaj të peletit? 

Si të vendosni një makinë pelet? 

Problemi i nxirjes së peletave të drurit dhe si ta rregulloni atë? 

Rryma e makinës së peletit është e paqëndrueshme dhe si ta rregulloni atë? 

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni

SHPERNDAJE KËTË POST

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni