udhëzues për blerjen e baterive

Drum Chipper: Një Udhëzues Gjithëpërfshirës Blerje

Ky është një udhëzues gjithëpërfshirës për blerjet gërmuesit e daulleve. Në këtë udhëzues blerjeje, do të gjeni gjithçka që ju duhet të dini rreth çiperëve të daulleve. Vetëm shkurtimisht, më poshtë janë ato që do të diskutojmë: 

Tabela e Përmbajtjes

Çfarë është një Chipper Daulle?

 

Thërrmuesi i daulleve, i quajtur gjithashtu copëzues druri i daulleve, është një lloj makinerie që përdoret për të përpunuar dru me diametër të vogël, mbetje druri (degëza, degë) etj në copa druri (gjatësia 3-5 cm, trashësia brenda 5 mm). Quhet copëzues daulle sepse thikat e tij prerëse janë montuar në bateri cilindrike.

Baza e prerësit të drurit është ngjitur me pllaka çeliku me zgavër të lartë, e cila është baza mbështetëse e të gjithë makinës; dy thika fluturuese janë instaluar në rulin e thikës dhe thikat fluturuese janë të fiksuara në rulin e thikës me bulonat e thikës fluturuese të prodhuara posaçërisht përmes bllokut të presionit. Sipas trashësisë së ndryshme të lëndëve të para që do të priten, montimi i rulit të sipërm ushqyes mund të notojë lart e poshtë brenda një diapazoni të caktuar me ndihmën e sistemit hidraulik; copat e drurit të kualifikuar bien nëpër vrimat e rrjetës së ekranit nga rreshti i poshtëm, copat e mëdha të drurit do të jenë në makinë për t'u prerë përsëri.

Makina përfundimtare e prodhimit të drurit mund të përdoret si dërrasa artificiale si p.sh. dërrasa grimcuese, fibër, pllaka e ngjeshur, etj. Përdoret gjerësisht në industrinë e letrës për përpunimin e pulpës, termocentralet biologjike, fabrikat e çipave të drurit dhe industri dhe prodhues të tjerë. 

gërmuesit e daulleve

Si funksionon një çiper i daulleve?

Veprimi i një daulleje nuk është aspak magjik. Makina është një koleksion i disa pjesëve që punojnë së bashku. 

dhomë dërrmuese

Në një copëzues daulle, një kazan çeliku drejton lëndën e parë drejt tehut. Tehet rrotulluese janë të lidhura me një kuti ingranazhi, duke bërë të mundur kontrollin e shpejtësisë së prerjes. 

Për shkak të natyrës së rëndë të copëzuesit të kazanit, makina shpesh përdor një motor me gaz. Fuqia nga motori drejton tehet rrotulluese përmes një sistemi rrotullash dhe rripash. 

Me copëtuesin e kazanit, ju vendosni se sa shpejt pritet materiali i parë duke përdorur kontrollet e kutisë së shpejtësisë. 

Pasi të priten, copat e drurit nxirren përmes një gryke në grirësin e daulleve. Natyrisht, do t'ju duhet të siguroheni që gryka të jetë në drejtimin e duhur. 

Disa gërvishtëse daulle kanë rula të shumtë ushqimor të lidhur me një rrip transportieri në sistemin e rrotullës. Ju mund të rregulloni shpejtësinë e rrotullave të ushqimit me sistemin hidraulik që luan një rol në makina të tilla. 

Tehet në një copëzues kazan janë bërë shpesh prej çeliku dhe kromi për t'i bërë ballë rezistencës së lëndës së parë. Në varësi të makinës, konfigurimi i tehut ose mund të mbështetet në boshte individuale ose të vendoset në një platformë të vetme. 

Dallimi në konfigurimin e tehut mund të ndikojë në shpejtësinë dhe efikasitetin e makinës. Ndërsa tehet e mbështetura nga boshti janë më të shpejta dhe më efikase, forma tjetër e konfigurimit të tehut nuk është aq e shpejtë, por rezultati është një rezultat më i qëndrueshëm. 

Llojet e copëzave të drurit

Sipas strukturës së prerësit të thikës, prerësi i drurit mund të ndahet në copëzues të daulleve dhe copëzues disqesh, thika prerëse për prerjen e disqeve të montuara në disqe dhe thika prerëse të prerësit të daulleve të montuara në bateri cilindrike. Sipas furnizimit me energji të ndryshme, copëzuesi i drurit mund të ndahet në copëzues elektrik, copëzues benzine, copëzues nafte.

1. Chipper daulle

Emri i tij i pazakontë është për shkak të daulles metalike në thelbin e makinës. Kur ngarkohet një lëndë ushqyese, daulleja e tërheq artikullin në makinë, ku thikat e pritjes e copëtojnë atë. Struktura e copëzuesit të daulleve është konfirmuar se ofron produktivitet më të lartë në krahasim me variantet e tjera. Kjo makinë mund të trajtojë lëndë ushqyese më të mëdha se llojet e tjera. Ju mund të futni trungje druri, degë dhe të tjera në makinë. Përveçse ka një prodhim më të mirë, gërmuesi i kazanit jep copa druri më të vogla. Pjesa e poshtme e çipsit të daulles është siguria e tij. Për shkak të tërheqjes së daulles në çdo gjë (përveç lëndës së parë), ka të ngjarë që të ketë aksidente. Për fat të mirë, ka një pjesë të vogël të modeleve me marifete për të minimizuar rreziqet.

2. Disk Chipper

I formësuar si një volant, ky copëzues varet nga disqet rrotulluese dhe tehët e strehës për të prerë lëndën e parë. Ndryshe nga copëzuesi i daulleve, kjo makinë përdor rrota hidraulike për të arritur te disqet lëvizëse. Prerësi i pemës ngarkohet përmes pleshtit të tij. Disku rrotullues në këtë makinë është i pozicionuar pingul me lëndën e parë. Kjo shpjegon saktësinë e prerjes së teheve të bashkangjitura. Në copëzuesin e diskut, lënda e parë pritet në forma të mëdha përpara se të ndahet në patate të skuqura. Kapaciteti i një copëzuesi të diskut varet nga madhësia e makinës. Me njësi më të mëdha, mund të prisni që chipper të trajtojë lëndë ushqyese më të gjera.

3. Chipper vidhos

Ky lloj copëzuesi e ka marrë emrin e tij nga tehet konike të vidhave të përdorura në copëtimin e drurit. Këtu, tehet konike të vidhave rrotullohen me një shpejtësi specifike, duke prerë gjithçka që është vendosur përpara tyre. Ashtu si copëzuesi i diskut, një volant shfaqet, por mbështet tehet e vidhave, jo vetëm që i jep formë makinës. Në varësi të modelit të copëzuesit të vidhave, një instalim transportues ushqen tehet me lëndën e parë. Ndryshe nga lloji i diskut dhe i kazanit, copëzuesi i vidave pret lëndën e parë me një shpejtësi uniforme. Kjo është e dukshme nga homogjeniteti i patate të skuqura të dëbuara. Thërrmuesi i vidhave është ideal për copëtimin e degëve dhe trungjeve të vogla të drurit. Mos u përpiqni ta ushqeni makinën me një trung të madh peme ose të ngjashme; do të ndikojë në performancën e pajisjes.

4. Rul me çift rrotullues të lartë

Ky lloj çiper duhet të jetë i preferuari për këdo që kërkon të bëhet i gjelbër. Rrotullat me çift rrotullues të lartë zakonisht drejtohen nga energjia elektrike, gjë që shpjegon funksionimin pothuajse pa zhurmë të makinës. Por arsyeja - mungesa e zhurmës - ka një çmim të lartë: shpejtësi më e ulët e prerjes se llojet e tjera. Rrotulluesi me çift rrotullues të lartë shpesh është i mbushur me veçori inovative si kundër bllokimit që parandalojnë bllokimin e lëndës së parë në makinë.

Gjithashtu, është i përshtatshëm për familjet që kanë nevojë për një çiper për përdorim të rastit. Është relativisht më lirë se pjesa tjetër

Thërrmues druri elektrik VS Thërrmues druri me energji gazi

Ka shumë për të dyja anët e ndarjes sesa thjesht burimi i tyre i energjisë. Dhe këtë do ta vëzhgoni në rreshtat e ardhshëm. Thërrmuesit elektrikë të drurit nuk mund të përputhen me fuqinë e homologut të tyre me energji gazi. Megjithatë, ato janë më miqësore me mjedisin. Zhurma e gjeneruar nga varianti elektrik është minimale, veçanërisht kur krahasohet me tipin me gaz. Varësia nga energjia elektrike siguron që copëzuesi elektrik i drurit të mos lëshojë tym toksik në atmosferë. Nuk mund ta prisni këtë situatë 'pa tym' kur përdorni një çiper me gaz. Përveç kufizimit të fuqisë, copëzat elektrike të drurit duhet të lidhen me një prizë në mur. Kjo mund të jetë mjaft sfiduese nëse priza më e afërt e energjisë është shumë larg vendndodhjes së lëndës së parë. Fuqia me gaz mund të mos jetë miku më i mirë i mjedisit, por nuk kufizohet në disponueshmërinë e një prize në mur. Thërrmuesit elektrikë të drurit janë më të përshtatshëm për detyra të lehta. Nëse jeni duke kërkuar për një copëzues që mund të trajtojë degë të mëdha, trungje pemësh dhe punë të tjera të rënda për copëtimin e drurit, ai është ose një copëzues me gaz ose asgjë tjetër. Thërrmuesit elektrikë të drurit janë shumë më të lehtë për t'u mirëmbajtur në krahasim me homologët e tyre që punojnë me gaz. Varësia nga energjia elektrike eliminon përdorimin e komponentëve në rrezik konsumimi. Për çiperët me energji gazi, mirëmbajtja është një sfidë e rëndësishme.

Ndërsa grirëset e drurit me bateri me energji elektrike janë të mëdha dhe kryesisht të palëvizshme, llojet elektrike janë të lehta dhe kompakte.

Dallimi midis Chipper, Shredder dhe Mulcher

Të tre pajisjet e jashtme janë të bashkuara në qëllimin e tyre: të ndihmojnë në heqjen e mbeturinave të drurit në mënyrat më të favorshme. Megjithatë, njohja e ndryshimit midis këtyre makinave mund ta bëjë më të lehtë zgjedhjen e mjetit të duhur për situatën tuaj.

Një copëzues punon në mbetje më të mëdha druri, si degë pemësh, trungje dhe sende të ngjashme. Futja e gjërave më të vogla si gjethet priren të bllokojnë makinën. Dhe mund t'ju duhet të shpenzoni një qindarkë të bukur për të zgjidhur ngërçin.
Grirësi është i kufizuar në mbetje të vogla druri. Ju mund të copëtoni vetëm degë të vogla pemësh për shkak të mekanizmit të kësaj makine.

Një mulcher punon vetëm në gjethe, lëndë bimore dhe bimësi. Makina nuk mund të trajtojë mbetjet e drurit ose degët.

Një tjetër ndryshim midis grirësit dhe grirëses është segmenti i prerjes. Prerësi mesatar varet nga rrotullimi i teheve të mprehta për të prerë dru.

Në një grirëse, tehet janë të mprehta qëllimisht, duke bërë të mundur zbërthimin e lëndëve më të vogla bimore.

Ju gjithashtu mund të dalloni një copëzues dhe grirës pemësh bazuar në numrin e gropave që kanë makinat. Ndërsa një copëz ka një plesht të vetëm, grirësi vjen me dy.

A duhet të blej ose të marr me qira një çiper daulle?

Kjo është një pyetje popullore dhe duke marrë parasysh koston e blerjes së kësaj makinerie (mijëra dollarë), ju nuk dëshironi të hidheni në një copëz daulle për shitje që përfundon duke mbledhur pluhur në pronën tuaj gjysmën e kohës. 

Para se të vendosni nëse do të blini një copëzues daulle, duhet të kuptoni qartë nevojat tuaja. Nëse duhet ta përdorni makinën një herë në një hënë blu, atëherë mbajtja e një makine mund të mos jetë e këshillueshme. 

Ashtu si çdo makinë tjetër, copëzuesi i kazanit ka pjesë që janë të ndjeshme ndaj konsumimit dhe grisjes. Zotërimi i pajisjeve do të thotë që ju duhet të merreni me zëvendësimin ose riparimin e këtyre komponentëve në mënyrë periodike. Nëse nuk jeni të hapur për të kryer këtë rutinë mirëmbajtjeje vetë, atëherë përgatituni të paguani një tregtar për të kryer punën. 

Një nga copëtuesit gjigantë të drurit është tipi i daulleve. Kjo do të thotë që ju duhet të merrni parasysh hapësirën e disponueshme në pronën tuaj përpara se të vendosni të zotëroni ose merrni me qira një të tillë. 

Nëse po planifikoni të merrni atë copëzues të vogël druri që është vënë në shitje, duhet të parashikoni një konfigurim ruajtjeje. 

Nëse jetoni në një zonë ku bie borë e madhe gjatë stinës së dimrit, do t'ju duhet ta bëni gati makinën për periudhën e gjatë të pasivitetit. Ata që kërkojnë të marrin me qira çiperin e daulleve nuk duhet ta kalojnë këtë proces. 

Megjithatë, marrja me qira e një çipsi të daulleve nuk është krejtësisht e përsosur. Shumica e veshjeve që marrin me qira këto makina lëshojnë vetëm njësi të mëdha. Kjo do të thotë që ju duhet të përballeni me kostot shtesë të punësimit të një kamioni tërheqës për të sjellë çiperin në pronën tuaj. 

Ekziston edhe faktori kohë për t'u mbajtur mend. Marrja me qira e një chipper shpesh bëhet me orë. Për të shmangur marrjen e një faturë të rëndë më pas, mund t'ju duhet ta përfundoni punën në kohë rekord. 

Pavarësisht nga sfidat e posedimit të një grirëse daulleje, është një qasje ekonomike nëse ka shumë pemë në pronën tuaj, ju synoni të përdorni maksimalisht mbetjet e drurit.  

Karakteristika për të kërkuar në një Chipper Daulle

Çdo copëzues daulleje mund të ketë bazat - tehun, pleshtin dhe gropën - por aftësia e makinës shkon përtej këtyre. 

Kur merrni një copëzues daulle, ka atribute specifike që duhet të keni parasysh në makinë. Më poshtë janë disa nga këto karakteristika:

1. Motorri i fuqishëm

Aftësia e prerjes së një çipsi të daulleve varet nga kapaciteti i motorit të tij. Nëse keni ndërmend të shtypni trungjet e pemëve dhe mbetjet masive të drurit brenda pak minutash, atëherë zgjedhja e copëzave me motorë të fuqishëm është thelbësore. 

Motori drejton tehet, kështu që nëse i pari nuk është mjaft i fortë, kjo do të ndikojë në rrotullimet në minutë (rpm) të teheve. 

Njësitë me gaz janë shpesh ideale pasi kanë motorë mjaft të fortë për këtë detyrë. Natyrisht, ju duhet ende të kontrolloni vlerësimin e makinës - sa më e madhe kuajfuqia e saj (HP), aq më i fuqishëm është motori. 

2. Pjesë cilësore

Kur zgjidhni copëzuesin e duhur të kazanit, duhet të kënaqeni vetëm me një makinë që ka komponentë cilësorë. 

Një vend i shkëlqyeshëm për të filluar është korniza e copëzuesit të daulleve. Zgjedhja juaj ideale e një grirëse daulle duhet të ketë një kornizë metalike, pasi kjo e mban makinën të paprekur. 

3. Konfigurimi automatik i tensionit të rripit

Nëse jeni të interesuar për një copëzues daulle që përdor një rregullim të rrotullës dhe rripit, sigurohuni që makina të jetë e pajisur me tendosje automatike të rripit. Kjo do t'ju kursejë përpjekjen për ta bërë këtë me dorë - dhe do ta mbroni pajisjen nga dështimi i rripit. 

4. Truket e sigurisë

Përdorimi i një kazani që nuk ka veçori sigurie është si të ulesh mbi një fuçi baruti – gjërat do të dalin jashtë kontrollit pavarësisht se si e trajtoni makinën. 

Kur zgjidhni një makinë të tillë, sigurohuni që pajisja të ketë pajisje sigurie, të tilla si një sistem mbylljeje automatike, buton fikje lehtësisht të aksesueshëm dhe të tjera. Prodhuesit industrialë të prerësve të drurit shpesh përfshijnë karakteristika të tilla në makinat e tyre. 

Të kesh një copëz kazan që fiket kur ka probleme themelore parandalon dëmtimin e mëtejshëm të makinës. Disa kanë një buton energjie lehtësisht të aksesueshëm, duke e bërë të lehtë fikjen e motorit nëse gjërat duket se po shkojnë keq. 

5. Fillimi i shpejtë

Për të shmangur problemet e shpenzimit të orëve në ndezjen e një çiperuesi të daulleve, mund të zgjidhni ato me butonin e nisjes së shpejtë. 

Sidoqoftë, mund të mos gjeni të tilla në modelet me gaz, pasi ato vijnë me një kordon tërheqës. Këtu, thjesht duhet të siguroheni që motori të përgjigjet menjëherë kur përdorni kordonin tërheqës. 

6. Kapaciteti

Thërrmuesit e daulleve, pavarësisht nga madhësia e tyre e konsiderueshme, ndryshojnë në aftësinë e tyre për të trajtuar mbetjet e mëdha të drurit. Disa mund të strehojnë mbetje druri jo më shumë se 4 inç në dimension; të tjerët mund të trajtojnë 20 inç druri pa probleme.  

Thërrmuesi juaj i preferuar i daulleve duhet të ketë kapacitetin për të trajtuar çdo gjë që i hidhni. Nëse jeni duke e bërë makinën për të shtypur trungjet e pemëve dhe degët e mëdha, shqyrtoni fuqinë e prerësit të daulleve që ju intereson. 

7. Operacioni i heshtur

Ndërprerësi mesatar i daulleve është i zhurmshëm dhe i zhurmshëm, kështu që mund të mos jetë zgjidhja e duhur për përdorim në pronat në një lagje të mbushur me njerëz.

Për fat të mirë, vlerësimi i decibelit nuk është i njëjtë në të gjithë çiperuesit e daulleve. Disa nuk lëshojnë zhurmë të lartë dhe të pakëndshme, duke i bërë ato një përshtatje të shkëlqyeshme. Çiperuesit e tjerë të daulleve janë të pajisur me silenciatorë për të reduktuar zhurmën e krijuar nga makina. 

Ndonëse gërmuesit elektrikë janë përgjithësisht pa zhurmë, atyre u mungon fuqia e tipit me energji gazi. 

Këshilla për të shfrytëzuar në mënyrë efektive çiperin tuaj të daulleve

Duke qenë një copëzues i tërë pemësh, kjo makinë mund të jetë një grusht, ndonjëherë. Për t'u siguruar që lundrimi është i qetë kur përdorni çiperin e daulleve, ne kemi përpiluar disa këshilla të vlefshme. Shikoni ato më poshtë:

i) Përdorni veshje të përshtatshme 

Kur përdorni copëzuesin e kazanit, duhet të shmangen veshjet e lirshme që mund të ngatërrohen nga makina. Këshillohen veshje të ngushta – që ka më pak gjasa të tërhiqen në copëzën e daulles. Gjithashtu, lini jashtë çdo aksesor veshjeje që mund të tërhiqet në makinë.

Duke marrë parasysh natyrën e çizmeve të daulleve, duhet të keni gjithmonë syze sigurie, doreza, mbulesa veshi, çizme pune dhe të tjera.  

ii) Futni lëndën e parë ngadalë

Në fillimin e prerësit të drurit, mos nxitoni të kaloni me furçë. Fillimisht, ngarkoni makinën me një sasi të vogël të lëndës së parë përpara se të vazhdoni të shtoni më shumë. Më pas, qëndroni brenda kufirit të çiperuesit. Në këtë mënyrë zvogëlohet mundësia e ndodhjes së ngjarjeve të pakëndshme. 

iii) Mos e injoroni manualin

Praktika e zakonshme në mesin e shumë është që të hidhni manualin dhe të vazhdoni të përdorni makinën. Nuk duhet të jetë kështu. Në vend të kësaj, lexoni dhe tretni përmbajtjen e manualit të prerësit të drurit. 

Kjo broshurë shpesh është e mbushur me informacione të vlefshme në lidhje me makinën, nga specifikimet teknike deri te seksioni "si duhet". 

iv) Filloni me cilësimet e shpejtësisë më të ulët

Shmangni ndezjen e çiperuesit të kazanit me cilësimet e shpejtësisë më të lartë. Kjo mund të sjellë dënim për makinën nëse një nga komponentët e saj është me të meta ose dëmtuar. 

Mënyra më e mirë për ta zgjidhur këtë është gjithmonë të ndizni copëzuesin e kazanit me shpejtësinë e tij më të ulët. Kjo ju lejon të identifikoni çdo komponent të gabuar përpara se të përshkallëzohet në diçka më keq. 

v) Jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj

Meqenëse gërmuesi i kazanit lëshon patate të skuqura në pjesën e jashtme, duhet gjithmonë të keni kujdes nga mjedisi juaj. 

Ato patate të skuqura - pa marrë parasysh sa superiore mund të jetë kanali i shkarkimit - mund të godasin dikë në afërsi të makinës. 

Kjo përforcon nevojën për të qëndruar gjithmonë të ndërgjegjshëm për ndodhitë në rrethinën tuaj për të shmangur dëmtimin e kujtdo. 

Nëse vëreni se gritësi i kazanit është i pasigurt për t'u përdorur në çdo kohë, duhet ta fikni. 

vi) Vlerësoni gjendjen e çiperuesit të daulles

Asnjëherë mos e nisni makinën pa e konfirmuar gjendjen e saj. Dhe nëse zbuloni ndonjë bulon i dëmtuar ose vidë të lirshme, rregulloni problemin përpara se të ndizni copëzuesin e kazanit. 

vii) Mbani distancën tuaj

Mbani mend, gërmuesi i daulleve është po aq i rrezikshëm për ju sa është për lëndën e parë. Mbani distancën gjatë përdorimit të makinës për të shmangur aksidentet. 

viii) Vëzhgoni se çfarë e ushqeni gripin e daulles

Shqyrtoni lëndën e parë përpara se të futet në makinë. Artikujt si gurët dhe gurët duhet të hiqen për të shmangur dëmtimin e ingranazheve. 

Pyetjet e bëra më shpesh

I) A ka ndonjë ndryshim midis çiperuesit të kazanit dhe homologut të tij të diskut?

Po, ka disa dallime. Çiperuesi i daulles ka një dizajn më të komplikuar në krahasim me llojin e diskut. Rezultati është efikasitet më i mirë i karburantit në këtë të fundit. 

Një copëzues daulle e tejkalon variantin e diskut në daljen e çipit të tij, pavarësisht burimit të ngjashëm të përdorur në të dyja makinat. Kjo i atribuohet shpërndarjes uniforme të energjisë nëpër tehet në çiperin e kazanit. 

II) Si funksionon prerësi i drurit me daulle?

Një daulle masive çeliku shtyhet në lëvizje rrethore në një copëzues daulle përmes një motori, shpesh i mundësuar nga një motor me gaz. Pozicioni i daulles është i tillë që tërheq lëndën e parë drejt tehut lëvizës. 

Pasi thikat të kenë copëtuar lëndën e parë, patate të skuqura zhvendosen në grykë, duke dalë nga makina. 

III) Çfarë i bën njeriu një copë druri?

Një copëzues gjurmësh është një mjet i rrezikshëm nëse trajtohet keq. Makina mund të lërë pasoja të gjera te një operator; sinqerisht, vdekja ka shumë gjasa për shkak të gjakderdhjes së tepërt nga lëndimet e marra. 

IV) A mund t'ju vrasë një prerës druri?

Po, një prerës druri mund të vrasë një person. Kur ngarkoni makinën me lëndën e parë, ka një shans të vogël që operatori të tërhiqet në tehet tjerrëse. Kjo është aq e vërtetë sa jo më pak se 12 persona kanë vdekur për shkak të aksidenteve që përfshijnë një copëzues druri në SHBA. 

V) Çfarë madhësie prerëse druri më nevojitet?

Kjo do të varet nga natyra e mbeturinave të drurit që keni ndërmend të ushqeni copëtuesin e drurit. Një copëzues kompakt i përshtatshëm për pronat e banimit duhet të funksionojë mirë për copëtimin e degëve me diametër jo më shumë se 2.5”. Për degët dhe trungjet më të mëdha të pemëve, do t'ju duhet një prerës druri i klasës komerciale. 

VI) Çfarë është çiper disku?

Thërrmuesi i diskut përdor tehe në formë disku për të shtypur mbetjet e drurit. Thjeshtësia e dizajnit të tij nuk është e disponueshme në llojet e tjera. 

Ndryshe nga lloji i kazanit, ky rigurgiton dru pjesërisht të copëtuar, kështu që tehet mund të shkojnë në punë duke i copëtuar ato në përsosmëri. 

VII) Çfarë mund të bëj me copëzat e drurit?

Copat e drurit mund të përdoren si mulch për bimët në kopshtin tuaj. Këto mbetje druri bëjnë një punë të shkëlqyer për ta mbajtur shtratin e luleve të freskët pasi avullimi ndalet ndjeshëm. 

Për shkak të përmbajtjes së lartë të lëndës organike të copëzave të drurit, ato sigurojnë lëndë ushqyese për bimët. 

VIII) A funksionojnë grirëset elektrike të drurit?

Sigurisht, ata punojnë. Thërrmuesit elektrikë të drurit janë të shkëlqyeshëm në trajtimin e degëve dhe gjetheve të vogla. Mos u përpiqni të përdorni këtë lloj çipsi për punë të rënda pasi ato do t'ju zhgënjejnë. 

IX) Sa shpejt është një copëzues druri?

Shpejtësia e tehut të çiperëve bie midis 1000 dhe 2000 rpm. Sigurisht, kjo do të varet nga kapaciteti i makinës. Pasi lënda e parë është copëtuar, çipat dalin nga pajisja përmes gropës. 

X) Për çfarë përdoren copat e drurit?

Përveç përdorimit si plehrash ose mulch në kopshte, copat e drurit mund të shërbejnë si lëndë djegëse cilësore të biomasës. Mbetjet e drurit gjithashtu mund të shndërrohen në tul druri - lënda e parë e industrisë së letrës. 

Çerrësin e daulles ne rekomandojmë

Ky TCPEL copëzues daulleje ka të gjitha atributet e një makinerie të ndërtuar mirë. Korniza e tij prej çeliku të karbonit thotë shumë për qëndrueshmërinë e pajisjes. 

Në varësi të modelit që zgjidhni, makina Taichang mund të trajtojë lëndë ushqyese me dimensione të ndryshueshme (230 mm deri në 680 mm). 

Roli i tij i ushqimit plotëson këto dallime në përmasa nëpërmjet hyrjes së sistemit hidraulik shumë intuitiv të copëzuesit të kazanit. Më pak makina janë të pajisura me teknologji të tilla inovative. 

Korniza e aliazhit të rulit të ushqimit (çeliku dhe mangani) i jep asaj forcë më të madhe për t'i bërë ballë ashpërsisë së copëtimit. Mos u shqetësoni që ruli i ushqimit të bëhet i tepërt pas disa detyrave. 

Me këtë copëzues kazan, ka më pak rrezik që lëndët e para të dëmtojnë makinën. Transportuesi i tij i zinxhirit ushqimor bën një punë të shkëlqyer për të siguruar që degët, trungjet e pemëve dhe të tjerët të arrijnë te tehet në mënyrë të rregullt. 

Kjo makinë Taichang mund të trajtojë madhësi të ndryshme të lëndës së parë falë rulit të saj me thikë të ngarkuar shpesh me tehe të shumta. Ju mund të zgjidhni tehun tuaj të preferuar me klikimin e një butoni. 

Çdo veprim i copëzimit varet nga natyra e tehut të përdorur, kështu që është mirë të shohësh se ky copëzues është i pajisur me një teh me bazë H13. Materiali është i njohur për të qenë rezistent ndaj konsumit. 

Krahasuar me kolegët e tij, mund të duhet një kohë e gjatë përpara se t'ju duhet të ndërroni tehet në këtë copëzues daulleje Taichang. 

Ndryshe nga grisësit e tjerë të kazanit, është më e lehtë të ndryshosh dhe të servisosh tehun e copëzuesit në modelin tonë. Tehet qëndrojnë të mprehta për ditë të tëra përpara se të duhet të mprehen - dhe kjo mund të jetë më e gjatë nëse përdoren herë pas here. 

Duke marrë parasysh karakteristikat e shumta emocionuese të kësaj makine, ajo qëndron shumë mbi konkurrencën. Ju mund të prisni të bëni shumë copëzime në kohën më të shkurtër të mundshme. 

Ende të habitur? Shikoni këtë copëzues daulle përmes kësaj lidhje

Avantazhet e Chipper-it TCPEL Drum

  • Është ndërtuar për të zgjatur.
  • Përdor një a rul unik i thikës
  • Është mekanike dhe intuitive – Pak makina kanë një kombinim kaq të këndshëm.
  • Lehtë për të ruajtur – i thoni lamtumirë shpenzimit të orëve të gjata në mirëmbajtjen e çiperuesit të daulleve.
  • E pajisur me cilësi më të lartë teh

Gjithashtu lexoni:

Udhëzues për blerjen e copëzuesit të drurit me furçë 

Disk Chipper Ultimate Blerje Guide 

Si të bëni fishekë druri? 

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni

SHPERNDAJE KËTË POST

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni