China's Top Drum Chippers Manufacturer & Supplier, Certifikuar ISO9001

  • Kapacitet më i lartë dhe kosto më pak e konsumit të pjesëve
  • Gama e gjerë e përshtatshmërisë së aplikimit
  • Performancë e qëndrueshme e drejtimit dhe funksionim i lehtë

Drum Chippers- Udhëzuesi i Fillestarit

gërmuesit e daulleve

Jeni duke menduar për blerjen e çiperëve të daulleve për shtëpinë ose biznesin tuaj? Tharëse rrotulluese me efikasitet të lartë nga Prodhuesi i Verifikuar në Kinë, së pari do të dëshironi të lexoni këtë udhëzues gjithëpërfshirës. Nga një copëzues druri pyjor në një copëzues druri në stilin e daulleve industriale, ka të gjitha llojet e grirësve të daulleve atje për t'ju ndihmuar të hiqni qafe drurin e padëshiruar. Mund të gjeni edhe një çiper të lëvizshëm për shitje! Shanset janë, nëse mund ta mendoni, mund ta gjeni. Por si të zgjidhni më të mirën?

Në këtë udhëzues, ne do t'ju tregojmë gjithçka që mund të dëshironi të dini rreth çiperëve të daulleve – ne do të mbulojmë gjithçka, nga mënyra se si funksionojnë këto mjete deri tek vendi ku mund ta blini një kur të jeni gati. Le të zhytemi!

Çfarë është një Chipper Daulle?

Përpara se të shkojmë shumë larg në thellësi rreth mënyrës se si funksionojnë çiperët e daulleve, le të trajtojmë pyetjen më urgjente – çfarë saktësisht janë çiperët e daulleve?
Thërrmuesit e daulleve janë lloje specifike të prerësve të drurit që përdoren për të reduktuar drurin (zakonisht gjymtyrë të mëdha të pemës, degët, ose trungje) në copa druri më të vogla. Këto janë shpesh të lëvizshme, me aftësinë për t'i montuar në rrota dhe korniza që më pas mund të tërhiqen pas traktorëve, furgona, ose kamionë.
Këto mjete përdoren komercialisht në fabrikat e peletit të drurit. Këtu, ato përdoren për të kthyer copa të mëdha druri në patate të skuqura të përdorshme që më pas mund të përpunohen edhe më tej në gjëra të tilla si pllakat e grimcave.
Thërrmuesit e daulleve përbëhen nga një bazë, rula për ushqim, rrotullat e thikës, një rrip transportues, dhe një sistem të thjeshtë hidraulik. Në përgjithësi, trupi kryesor është ngjitur në një pllakë çeliku me rezistencë të lartë, me një grup prej dy deri në katër thika të instaluara në çdo rul.
Përveç çipsave të daulleve, ju mund të blini lloje të tjera të prerësve të drurit, gjithashtu, duke përfshirë copëzat e diskut dhe rrotullat me çift rrotullues të lartë. Shumica e çiperëve të daulleve janë copëza elektrike të daulleve që mundësohen nga një PTO, por ka edhe disa çiperatorë që punojnë me gaz.

Si funksionon një çiper i daulleve?

Tani që e dini saktësisht se çfarë është një çip i daulles, ja se si të përdorni një.
Thërrmuesit e drurit përmbajnë një sërë pjesësh, duke përfshirë një jakë, plesht, një copëzues, dhe një kosh grumbullimi (megjithëse ky artikull i fundit mund të jetë fakultativ).
Chippers daulle kanë të mëdha, bateri me motor. Këto bateri tërheqin material, më pas priteni ose copëtojeni përpara se ta nxirrni jashtë një kanal. Këto makina punojnë shpejt, duke i bërë ato ideale për operacione tregtare, por ato mund të jenë mjaft të zhurmshme.
Ata gjithashtu kërkojnë funksionim të kujdesshëm – operatori duhet të ngarkojë pajisjet me kujdes për të shmangur bllokimet dhe bllokimet.

Informacioni i daulles së çiperëve

Ju mund të dëgjoni çiperët e daulleve të referuara si bateri me çiper – mos u ngaterroni! Të dy janë një dhe e njëjta gjë.

Thërrmuesit e daulleve janë të ndryshëm nga llojet e tjera të prerësve të drurit në mënyrën se si funksionojnë. Këto, përsëri, përbëhet nga bateri të mëdha çeliku të fuqizuara nga motorë. Tamburi tenton të montohet paralelisht me pleshtin, duke u rrotulluar drejt gropës ndërsa prenë materialin në patate të skuqura. Çipat më pas nxirren jashtë nga kanali i shkarkimit.
Diametri i drurit që mund të trajtojë një daulle grirëse ndryshon në bazë të madhësisë së makinës. Shumica mund të trajtojnë materialin prej druri që është diku midis nëntë dhe 24 inç në diametër.
Në bateritë me çiper konvencionale, tamburi do të përdoret si mekanizëm ushqimor, si tërheqja e materialit dhe copëtimi i tij. Gjithashtu i njohur si gërvishtësit dhe rosat, këto daulle me çiper mund të jenë disi të rrezikshme për t'u përdorur. Materiali hidhet aq shpejt në kazan saqë është e lehtë për ta që të godasin dhe të lëndojnë operatorin.
Per pjesen me te madhe, Çiperuesit e kazanëve me ushqim hidraulik tani kanë zëvendësuar shumicën e makinerive të ushqyera në mënyrë konvencionale. Këto përdorin rrota hidraulike për të rregulluar shkallën e ushqimit, kështu që nuk hyn dhe del aq shpejt.

Drum Chipper vs. Çiper i diskut

Siç u përmend më herët, ka disa lloje kryesore të prerësve të drurit që mund të blini – gërmuesit e daulleve, copëza të diskut, dhe rrotullues me çift rrotullues të lartë.
Thërrmuesit e daulleve dhe disqeve priren të jenë deri tani llojet më të zakonshme të prerësve të drurit. Të dy llojet janë përdorur për shumë vite dhe kanë pluset dhe minuset e tyre.

Si funksionojnë çiperët e diskut?

Ne ju kemi thënë tashmë gjithçka për mënyrën se si funksionojnë çiperët e daulleve – këtu është një përmbledhje e shpejtë se si funksionojnë çiperët e diskut.

Çiperuesit e disqeve funksionojnë paksa si çiperuesit e daulleve. Teknologjia është e vjetër, që daton në 1922. Rrotat e kthyeshme me fuqi hidraulike tërheqin materialin nga pleshti drejt diskut, e cila është montuar pingul me materialin. Disku rrotullohet dhe thikat e prerësit të drurit e presin materialin në copëza.
Këto më pas hidhen nga kanali me anë të fllanxhave që janë të vendosura në kazan.
Çiperuesit e diskut zakonisht mund të trajtojnë diametrin e materialit që është 6 te 19 inç, megjithëse ka çiperë të shkallës industriale me disqe që mund të trajtojnë materialin deri në 160 inç në diametër dhe kërkojnë deri në 5,000 kuaj fuqi për të operuar! Këto lloj copëzash druri përdoren shpesh në mjedise industriale për të prodhuar gjëra të tilla si pllakat e grimcave.

Cila është më e mirë – Çiper Disku ose Çiper i Daulleve?

As një çiper i daulles dhe as një çiper i diskut nuk është më i mirë se tjetri – gjithçka varet nga qëllimet dhe prioritetet tuaja kur jeni duke copëtuar dru.
Për shembull, çiperuesit e disqeve nuk janë aq efikas sa grisësit e daulleve. Ata përdorin më shumë energji dhe marrin më shumë energji.
Çipera disqesh, ne anen tjeter, priren të prodhojnë patate të skuqura që janë më uniforme, veçanërisht kur ushqehen me lëndë të parë cilësore. Kjo i bën ato ideale për kompanitë komerciale të kujdesit të pemëve që kanë vëllime të mëdha druri për t'u marrë.
Megjithatë, Problemi me copëtuesit e diskut është se cilësia nuk është gjithmonë aq e lartë nëse keni të bëni me lëndë të parë që nuk është cilësia më e mirë. Për shembull, nëse filloni të ushqeni degë ose majat më të vogla, do të zbuloni se patate të skuqura nuk janë të njëtrajtshme në madhësi.
Prandaj, gërmuesit e daulleve mbretërojnë suprem kur bëhet fjalë për trajtimin e degëve dhe degëve më të vogla. Ndërsa një druvar profesionist ose arbëror mund të dëshirojë një copëzues disku të nivelit komercial për pastrimin e pjesëve të mëdha të mbeturinave në punë, pronari mesatar i shtëpisë që dëshiron të pastrojë mbeturinat e stuhisë për t'u përdorur si mbulesë në kopsht, do t'ia dalë mirë me një copëzues bazë rrotullues të kazanit..
Thërrmuesit e daulleve mund të jenë pak më të sigurt se çipsat e disqeve, edhe pse përsëri, kjo është gjithmonë e ndryshueshme. Shumica e çiperëve të rinj të daulleve janë të pajisura me veçori sigurie si sistemet e kthyeshme të ushqimit. Kjo i lejon çiperuesit e daulleve të stilit më të ri të trajtojnë materiale me diametër të madh (deri në 20 inç) pa pasur nevojë që operatori të shqetësohet për ndonjë shantazh ose shkarkim aksidental të drurit.
Një përfitim tjetër i përdorimit të gërmuesve të daulleve në vend të copëzuesve të diskut është se ato janë pak më të lehta për t'u mirëmbajtur. Është më e lehtë të ndërrosh thikat në çipsat e daulleve (edhe pse thikat mund të jenë mjaft të rënda, veçanërisht në diçka si një makineri më e madhe 12 inç për copëzimin e daulleve).
Thërrmuesit e daulleve priren të bëjnë punë më të shpejtë në dru të drejtë, ndërsa ato nuk janë aq efikase në degët e shtrembër ose të shtrembëruar. Çiperuesit e diskut priren të jenë më kompakt, ndërsa çiperët e daulleve janë më të lehta në peshë.
Pra, përfitimet e tjera të çiperëve të daulleve përfshijnë:
● Ofrojnë energji më të mirë rrotulluese dhe mund të presin një brez shumë më të gjerë se çipsat e diskut
● Janë më kompakte dhe shpesh bëhen për të qenë më të qëndrueshme (dhe më të fortë)
● Mund të jenë më të lehta për t'u gjetur, veçanërisht nëse jeni duke kërkuar për një makinë që është 12 inç ose më i madh
Në fund të fundit, vendosja midis një daulleje ose copëzuesi të diskut do të vijë përsëri në përdorimin tuaj të synuar për makinën dhe llojin e drurit që planifikoni të copëtoni.

 

Drum Chippers

Çiperat e disqeve

Dallimet Strukturore

Tamburi përdoret si një mekanizëm ushqimor për të tërhequr dru në një grup thikash dhe më pas për të shkarkuar patate të skuqura

Rrotat tërheqin materialin nga pleshti përsëri drejt diskut; thikat e prerësit të drurit e presin materialin në patate të skuqura dhe më pas i hidhni me fllanxha

Mesatar. Madhësia e materialit

Deri në 24 inç

Deri në 19 inç

Tharësit rrotullues mund të kombinojnë procese të tjera me tharjen (Kur të përdoret)

E shkëlqyeshme për dru të drejtpërdrejtë ose përdorim të rastësishëm

Më e mira për të shtrembër, degë të shtrembëruara ose për arbërorë profesionistë me sasi të mëdha mbeturinash

Përfitimet më të mëdha

Më kompakte dhe më e qëndrueshme, e lehtë për t'u mirëmbajtur

Thikat janë më të lehta dhe më efikase për punë më të mëdha

Shqetësimet për të vënë në dukje

Mund të shkaktojë goditje në dru të shtrembër

Copat e drurit nuk janë gjithmonë të një madhësie uniforme

Avantazhet e Drum Chippers

Kur jeni duke blerë për një copëzues daulle, ju mund të pyesni veten pse duhet të zgjidhni këtë lloj çiperuesi në vend të të tjerëve.
Ka disa përparësi kryesore të paraqitura nga çiperët e daulleve.
ka disa tharëse rrotulluese të stilit centrifugal që kushtojnë disa mijëra dollarë, këto makina janë në gjendje të presin dhe shtypin lëndën e parë shumë më mirë se llojet e tjera – në një normë prej më shumë se 95% më shumë efikasitet, në fakt. Ato mund të përballojnë një kapacitet më të lartë druri dhe janë të lehta për t'u përdorur.
Jo vetëm ajo, por copëzat e daulleve priren të jenë të lehta për t'u mirëmbajtur dhe janë bërë nga materialet më të mira.
Përveç kësaj, shumica e kompanive të mëdha prodhuese të çiperëve të daulleve do t'ju thonë se çipsat e daulleve prodhojnë çipa me cilësi më të mirë. Thërrmuesit e daulleve prodhojnë copa druri që janë më të njëtrajtshme në madhësi, si për nga gjatësia dhe trashësia mesatare e tyre. Ata kanë fraksione më të mëdha të patate të skuqura të pranuara dhe fraksione më të vogla të gjobave dhe patate të skuqura. Në përgjithësi, cilësia është thjesht më e mirë!

Sa shpejt rrotullohet një daulle me çiper?

Kur jeni duke përdorur një çiper kazan, është mirë të dini saktësisht se në çfarë po futeni!
Thërrmuesit e daulleve të drurit pyjor rrotullohen shpejt me shpejtësinë e përcaktuar nga madhësia dhe kapaciteti i makinës suaj. Disa rrotullohen me një shpejtësi maksimale prej 540 RPM (rrotullime në minutë), ndërsa të tjerët mund të arrijnë deri në 3000 RPM.
Në përgjithësi, 540 është shpejtësia standarde PTO për një copëzues druri të vogël kazan. Që ka thënë, ka disa çipera moderne të kazanit që funksionojnë jashtë boshtit PTO të një traktori që mund të rrotullohet më shpejt (përreth 1000 RPM). Është e pazakontë të shohësh RPM më të larta, përveç nëse është shumë e shtrenjtë, makineri komerciale e avancuar.
Si të përdorni një copëzues druri industrial?
Nëse thjesht po pastroni pak mbeturina pas një stuhie ose punoni për një kompani profesionale arbëresh, është e dobishme të dini se si të përdorni një copëzues druri industrial në stilin e daulleve.
Një copëzues druri industrial mund të jetë pak më i komplikuar se ai bazë, por ato funksionojnë pak a shumë në të njëjtën mënyrë. Pritësi duhet të vendoset në tokë të sheshtë.

Një prerës druri ka një seri thikash që e prenë drurin në copa të vogla ndërsa e futni në plesht. Ushqeni gjymtyrët, prapanicë-i pari, në plesht, duke i lëshuar degët ndërsa rrotullat i kapin ato. Disa copëza pikimi kanë një shirit të furnizimit mekanik së bashku me ndalimin e shpejtë dhe kontrollin e ushqimit të kundërt si veçori sigurie.
Kur ushqeni një gjymtyrë më të shkurtër, përdorni një degë më të gjatë për ta ushqyer. Inspektoni çdo degë përpara se ta ushqeni për gurë ose sende të tjera që mund të dëmtojnë thikat.
Pasi të vendosni një degë në plesht, shufrat me rul kapin gjymtyrët, bluaj ato, dhe më pas patate të skuqura druri bëhen në një kazan horizontal para se të nxirren me forcë nga një kanal shkarkimi. Ju do të duhet të mprehni tehet rregullisht, ose copat e drurit do të fillojnë të duken më shumë si copa se sa patate të skuqura.
Ndiqni gjithmonë udhëzimet e prodhuesit për sigurinë dhe funksionimin dhe vishni doreza të rënda ndërsa jeni duke punuar. Është një ide e mirë të përdorni mbrojtje për sytë dhe veshët, gjithashtu, së bashku me rrobat e ngushta.

A mundet një copëz druri të copëtojë një trup?

Kjo është një pyetje e tmerrshme që mund të vijë në mendje pas shikimit të filmave të tillë si Fargo, në të cilën personazhi i Steve Buscemit ushqehet tmerrësisht përmes një prerës druri.
Është një foto e errët, dhe sinqerisht, një që ndoshta nuk do t'ju duhet ta pyesni kurrë veten! Megjithatë, copëzat e drurit mund të copëtojnë lehtësisht një trup. Kockat nuk funksionojnë mirë kundër forcave të prerjes dhe përdredhjes së një prerës druri.
Shpresojmë, ju nuk po planifikoni të vrisni askënd me prerësin tuaj të drurit! Dhe padyshim, ju kurrë nuk duhet të futni dikë përmes prerësit të drurit (a duhet t'jua themi këtë?). Ende, është e rëndësishme të kuptoni fuqinë e kësaj makinerie në lidhje me trupin e njeriut pasi shërben si një kujtesë e rëndësishme – ju duhet të jeni të kujdesshëm gjatë përdorimit të tij!
Përsëri, ndiqni gjithmonë rekomandimet e prodhuesit për sigurinë dhe mbani syze sigurie, mbrojtja e dëgjimit, dhe rroba që nuk do të kapen në makinë. Thërrmuesit e drurit janë mjete të dobishme – por ata nuk bëjnë dallim mes drurit dhe njerëzve!

konkluzioni

Pra ja ku e keni! Gjithçka që duhet të dini rreth çiperëve të daulleve për t'ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar kur blini – ose vendosni të filloni një në punë.
Ka të gjitha llojet e makinave atje për të zgjedhur, pra pavarësisht nga buxheti juaj, llojin e punës që po përpiqeni të trajtoni, dhe preferencat tuaja personale, ju duhet të jeni në gjendje të gjeni një copëzues daulle për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

Taichang Drum Wood Chippers Hyrje

Taichang është një drejtues prodhues dhe furnizues i çiperëve të daulleve në Kinë. Ne kemi fabrikën tonë dhe produktet tona janë eksportuar përtej 100 vende.

Ne i projektojmë çiperët tanë të daulleve në një mënyrë që të jetë në gjendje të përputhet me kërkesat e klientit dhe të funksionojë sipas standardeve të industrisë. Ekipi ynë i stilistëve të aftë garanton që çdo produkt qoftë kompakt apo komercial është shumë efektiv dhe jep rezultatin e dëshiruar me konsum minimal të energjisë.

Karakteristikat e Chippers të Taichang Drum

Thërrmuesi ynë i drurit ka disa përparësi ndaj konkurrencës sonë. Ne përdorim materiale me cilësi të lartë dhe të fortë për të prodhuar një makinë me jetëgjatësi. Karakteristikat e prerësit të drurit tonë të daulleve theksojnë sigurinë dhe komoditetin. Ne përpiqemi të bëjmë një makinë që nuk është vetëm më e sigurta për t'u përdorur, por edhe i lehtë për tu drejtuar dhe mirëmbajtur.

dhomë dërrmuese

Dhoma e shtypjes së prerësit të drurit të daulleve është e mbuluar për siguri dhe mbulesa ngrihet lehtësisht nga hidraulika. Kjo e bën mirëmbajtjen dhe ndryshimin e tehëve të lehtë dhe të përshtatshëm.

thikë për copëzues daulle

Materiali i tehut është H13. Është më e vështirë dhe rezistente ndaj veshjes. Mund të presë drurë dhe ka një jetë më të gjatë shërbimi përpara se të ketë nevojë për mprehje. Për rezultate më të mira, tehu duhet të mprehet pas çdo 1000 orët e përdorimit.

rul

Rulja e ushqimit të prerësit të drurit është bërë prej 45# çeliku mn. Kjo aliazh çeliku ka gërryerje të fortë dhe një forcë të saktë kafshimi, duke ndihmuar në uljen e mundësisë së dëmtimit të çiperit.

trupi i çiperit të daulles

Materiali i trupit është çeliku i fortë me karbon - Q235. Kjo e lejon atë të funksionojë në mënyrë të qëndrueshme pa bazament tokësor.

transportues zinxhir ushqimor

Transportuesi i zinxhirit të ushqimit ushqen lëndën e parë në mënyrë të barabartë, pavarësisht nga madhësia apo forma, parandalimi i bllokimeve të rrezikshme.

rrjetë ekrani

Madhësia e rrjetës së ekranit mund të personalizohet për madhësi të ndryshme për të prodhuar produkte përfundimtare sipas kërkesave specifike.

Parametrat e Chippers së daulleve

LlojiTC216TC218TC426TC428
Diametri i rotorit (mm)650800650800
Sasia e pajisjes prerëse (copë)3 blades ose të personalizuara3 blades ose të personalizuara20-35 çekiçë ose të personalizuar20-35 çekiçë ose të personalizuar
Madhësia e ekranitPhi 50 ose të personalizuaraPhi 50 ose të personalizuaraPhi 60 ose të personalizuaraPhi 60 ose të personalizuara
Madhësia e hyrjes (mm)540× 240680× 3101250× 2501250× 310
Shpejtësia e rrotullimit të tehut (r/m)590650600650
Shkalla e të ushqyerit (m/min)3835-383838
Diametri maksimal i materialit (mm)220300240300
Gjatësia e copëzave të drurit (mm)30-50 ose të personalizuara30-50 ose të personalizuara30-80 ose të personalizuara30-80 ose të personalizuara
Kapaciteti (t/h)3-66-108-1010-12
Fuqia kryesore (kw)55110110132
Motori i ushqimit (kw)3+45.5+45.5+5.55.5+7.5
Motori i shkarkimit (kw)3+33+35.5+5.55.5+5.5
Motori i pompës së vajit (kw)1.51.51.51.5
Gjatësia e transportuesit ushqyes (mm)4000400040004000
Gjatësia e transportuesit të shkarkimit (mm)10000100001000010000
Pesha (t)4.578.210.4
Dorëzimi1× 40'GP1× 40'GP1×40’HQ1×40’HQ

Video Punuese e Chippers së Daulleve

Rimeso mbeturinash për përpunimin e copëzuesit të daulleve të drurit.

Degë druri të përpunimit të gërmuesit të daulleve me kapacitet të lartë

Këshilla kur blini një çiper të baterive

Për t'ju shërbyer më mirë, ju lutemi përpiquni të jepni informacionin e mëposhtëm:

1) Cili është materiali për t'u grimcuar? Nëse druri, çfarë lloj druri?
2) Fortësia?
3) Përmbajtja e lagështisë?
4) Diametri maksimal i materialit që do të shtypet?
5) Gjatësia maksimale e materialit që do të shtypet?
6) Kapaciteti i kërkuar prodhues?
7) Madhësia e kërkuar e çipave?
8) Për çfarë do të përdoren copat e drurit ? ( duke bërë pelet druri? Për termocentralin e biomasës? etj)
9) Vendndodhja e punës së makinës?
10) Kërkesa të tjera të veçanta që ju mendoni se janë të nevojshme të më njoftoni?

Pastaj ne do t'ju rekomandojmë modelin e përshtatshëm bazuar në nevojat tuaja aktuale.

Flisni me një Ekspert