Shitet mulliri me çekiç - prodhuesi & furnizues në Kinë

Certifikuar ISO9001
  • Kapacitet më i lartë dhe kosto më pak e konsumit të pjesëve
  • Gama e gjerë e përshtatshmërisë së aplikimit
  • Performancë e qëndrueshme e drejtimit dhe funksionim i lehtë

Mulliri me çekiç - Udhëzuesi i Fillestarit

çekiç-mulli-diagram

Nëse jeni të interesuar për një mulli çekiç të biomasës, një mulli me çekiç për fishekë druri, një mulli i vogël me çekiç, një mulli me çekiç drithi, apo edhe një mini mulli me çekiç, do të zbuloni se ka të gjitha llojet e produkteve atje ku mund të zgjidhni. Pra, si ta gjeni më të mirën? Të kuptuarit saktësisht se si funksionon një është mënyra më e mirë për të njohur se si një makinë mulli me çekiç mund të ndihmojë biznesin tuaj.

Kështu funksionojnë mullinjtë me çekiç – dhe çfarë duhet të kërkoni kur blini një polic me çekiç?

Ja çfarë duhet të dini.

Çfarë është një makinë mulliri me çekiç?

Një mulli me çekiç është një makinë, ose një mulli, qëllimi i vetëm i të cilit është të shtypë ose të copëtojë pjesë të konsiderueshme të materialit në copa më të vogla. Siç nënkupton edhe emri, pjesa kryesore e tij e punës është një çekiç i vogël! Parimi bazë i mullirit me çekiç është se goditjet e përsëritura të çekiçëve të vegjël ndihmojnë në përpunimin e materialit si druri ose pjesëve fibroze të bimëve në copa më të vogla.

Mullinjtë me çekiç mund të përdoren në shumë industri, duke përfshirë në sharra, ku rropat dhe skrapet e drurit mund të kthehen në fishekë druri ose mulch, për bluarjen e grurit, duke bërë defiberizimin e lëngut të frutave ose pulpës së pushit, në prodhimin e bimëve të etanolit, copëzimi i letrës, kopsht i copëtuar, dhe mbetjet e oborrit, dërrmues shkëmbinjsh, madje edhe në menaxhimin e mbetjeve dhe copëtimin e automobilave të skrapit.

Mullinjtë me çekiç janë tepër të larmishëm, makina efektive që janë të nevojshme për të gjitha llojet e industrive. Ne do të shqyrtojmë më tej se si funksionojnë këto makina!

Parimi i punës së mullirit me çekiç (Këto pjesë të makinerive mund të përdoren për pothuajse çdo lloj pune, Këto pjesë të makinerive mund të përdoren për pothuajse çdo lloj pune)

Pavarësisht nëse është një mulli me çekiç druri ose një mulli me çekiç për ushqimin e bagëtive, të gjithë mullinjtë me çekiç punojnë në të njëjtën mënyrë primare. Shumica e pjesëve të mullirit me çekiç (ekran mulli çekiç, çekiç mulli çekiç, tehët e mullirit me çekiç, dhe kështu me radhë) janë të ngjashme ndërmjet makinave – është madhësia dhe aplikimi i këtyre pjesëve të mullirit me çekiç që do të ndryshojnë.

Këtu është parimi bazë i mullirit me çekiç për t'ju ndihmuar të kuptoni pyetjen – si funksionojnë mullinjtë e vegjël me çekiç? 

Nuk është aq e komplikuar sa mund të duket. Një makinë çekiç zakonisht ka pesë pjesë thelbësore, secila prej të cilave do të ndryshojë në kompleksitetin e tyre. Numri i elementeve në mullirin e çekiçit gjithashtu mund të ndryshojë – kjo varet nga kompleksiteti i dizajnit të makinës.

Çdo pjesë është e rëndësishme, megjithatë, në parimin e përgjithshëm të punës së mullirit me çekiç dhe dizajnin e mullirit me çekiç.

Dizajni bazë i mullirit me çekiç

Komponenti i parë që duhet pasur parasysh në një mulli të vogël me çekiç është mekanizmi i ushqyerjes. Kështu hyjnë grimcat në dhomën e dërrmimit. Varësisht se si është projektuar mulliri me çekiç, mund të përdorë gravitetin ose një sistem ushqimi që matet.

Sistemet e matjes janë më të zakonshmet në industritë ku uniformiteti i materialeve duhet të jetë i qëndrueshëm. Sistemet e ushqimit të gravitetit mbështeten vetëm në forcën gravitacionale, kështu që materiali mund të mos hyjë si uniformë e modës (ose dilni në mënyrë uniforme ose).

Një mulli me çekiç do të ketë gjithashtu një kuti kontrolli që lejon operatorin të ndezë ose fikë makinën. Mund ta lejojë gjithashtu që të kontrollojë shpejtësinë e motorit për sistemin e ushqimit. Disa nga mullinjtë më të avancuar të çekiçit vijnë gjithashtu me panele ekrani, kështu që ju mund të mbani një sy në të gjitha proceset e ndryshme të makinës.

Tjetra, pjesa më e rëndësishme e një mulli me çekiç – çekiçët ose thikat dërrmuese. Këto thika ose çekiç individualë rrotullohen shumë shpejt – zakonisht me shpejtësi nga kudo 2,500 në më shumë se 60,000 RPM!

Këto thika ose çekiç priren të montohen në boshte horizontale. Ato mund të rrotullohen në drejtim të akrepave të orës ose në të kundërt në varësi të drejtimit të rrotullimit të rotorit.

Rotori është një bosht rrotullues që shoqërohet me një motor elektrik. Vetë veglat dërrmuese mund të ngjiten në motor ose me rrip, në varësi të dizajnit të makinës suaj.

Këto rripa kanë për qëllim të mbrojnë sistemin nga goditja.

Së fundi, mulliri me çekiç ka gjithashtu një grup ekranesh. Madhësia e grimcave që merrni pas përpunimit të materialeve përmes mullirit tuaj me çekiç do të varet kryesisht nga variacionet e ekranit.

Mullinjtë me çekiç mund të kenë më shumë se një duzinë rrjeta të ndryshme të ekranit, të gjitha këto zakonisht vendosen në një rend të caktuar brenda dhomës së thërrmimit. Ato ofrojnë parashikime deri në 200! 

Si funksionojnë mullinjtë me çekiç

Përsëri, saktësisht se si funksionon një mulli me çekiç do të ndryshojë në varësi të industrisë. Këtu janë bazat.

Së pari, operatori do të futë materialin përmes pleshtit. Këto materiale duhet të jenë prerë në madhësinë e duhur dhe të kenë vetitë e duhura fizike duke pasur parasysh llojin dhe dizajnin e makinës. Pasi të futen në plesht, ato do të zhvendosen në dhomën e shtypjes (përsëri, kjo mund të bëhet nga graviteti ose nga një sistem matës).

Pasi materialet janë në dhomën e shtypjes, çekiçët ose thikat do të godasin materialin shumë herë. Këto lëvizin me një shpejtësi jashtëzakonisht të lartë për të reduktuar materialet në madhësinë e duhur sa më shpejt që të jetë e mundur.

Do të kalojnë vetëm materialet, diametri i të cilave përputhet me atë të madhësisë së ekranit – nëse nuk e bëjnë, çekiçi do t'i godasë përsëri dhe përsëri derisa të kenë madhësinë e duhur dhe më pas të mund të kalojnë.

Materialet brenda dhomës së mullirit me çekiç janë, në këtë kuptim, në thelb zvogëlohet në madhësi nga një kombinim i përsëritur i goditjes me thika, çekiçët, dhe brenda murit të dhomës së mullirit. Përplasja midis grimcave gjithashtu mund të ndihmojë në zvogëlimin e tyre në madhësi në një proces në kohë.

Ky është një proces mekanik bazë që është relativisht i lehtë për t'u kuptuar. Operatori duhet të shmangë hapjen e derës së dhomës së shtypjes kur makina është në punë, ose mund të çojë në rezultate mjaft të rrezikshme.

Pasi materiali të jetë përpunuar në dhomë, do të dalë jashtë dhomës së bluarjes përmes ekraneve me vrima. Këto nganjëherë referohen edhe si porta bar. Grimcat më të vogla do të kalojnë, ndërsa materiali më i trashë mbetet në seksionin që do të jetë “të ripërpunuara.”

Materiali më pas mund të paketohet në kapsula vai makina mbushëse kapsulash (diçka që bëhet shpesh në industrinë farmaceutike) ose kaloi në fazën tjetër të procesit (nëse jeni duke punuar me një linjë prodhimi pelet druri, për shembull).

Faktorë të shumtë përcaktojnë bashkimin e vjedhjes dhe prodhimin e mullirit të çekiçit, duke përfshirë konfigurimin e thikave ose çekiçëve, madhësia e ekranit, dhe shpejtësia e boshtit. Për një madhësi më të rafinuar të grimcave, operatorët duhet të marrin në konsideratë përdorimin e një madhësie më të vogël të ekranit dhe thika ose çekiç shtypës shtesë (ose më të mëdha). Një shpejtësi më e madhe e rotorit mund të ndihmojë, gjithashtu.

Ende në kërkim të sqarimit? Këtu është një diagram i dobishëm i mullirit me çekiç që tregon hapat dhe përbërësit bazë të një makinerie të tillë si pjesë e një impianti më të madh peleti të biomasës. Përsëri, mullinjtë me çekiç do të ndryshojnë në varësi të llojit të makinës, por kjo duhet t'ju japë një pasqyrë bazë.

çekiç-mulli-diagram

Sa kushton një mulli me çekiç?

Blerja e një mulli çekiçi për shitje është një zgjedhje inteligjente për biznesin tuaj. Megjithatë, çmimi mesatar i mullirit me çekiç do të ndryshojë shumë në varësi të variablave si madhësia e makinës, produktin tuaj të synuar, llojin e lëndës së parë që planifikoni të përpunoni, dhe veçori të tjera.

Më të reja, makineritë në shkallë komerciale do, sigurisht, kushton më shumë se një mini-version i krijuar për përdorim në shtëpi. Një makinë komerciale mund të kushtojë deri në $26,000 ka disa tharëse rrotulluese të stilit centrifugal që kushtojnë disa mijëra dollarë, ndërsa një i lirë, Mini mulli me çekiç për përdorim në fermë, i krijuar për pronarët e shtëpisë mund të kushtojë më pak se 100 dollarë.

Mos u kënaqni me një makinë me normë të ulët bazuar vetëm në çmim. Bëni disa blerje krahasuese për t'u siguruar që mulliri i çekiçit që blini është një vlerë e mirë për paratë – pavarësisht se sa vendosni që dëshironi të shpenzoni.

Sa lloje të mullirit me çekiç?

Ekzistojnë disa lloje kryesore të mullinjve me çekiç atje. Ju gjithashtu mund t'i dëgjoni ato të referohen si një polic i vogël me çekiç ose mulli me çekiç.

Ato mund të kategorizohen lirshëm si “në drejtimin” dhe “duke vrapuar” mullinj. Një mulli i ri do të përdorë ekrane me vrima për të përpunuar materiale komplekse ose të buta. Mund të përdorë gjithashtu hekura në vend të ekraneve. Lloji dhe madhësia e materialit që duhet të reduktohet do të përcaktojë në masë të madhe se si është ndërtuar rotori. Kjo mund të rregullohet në bazë të konsumit.

Një mulli me çekiç i drejtuar poshtë është projektuar posaçërisht për materiale fibroze. Ka një përqendrim më të lartë të veprimit prerës.

Edhe më tej se kaq, ju mund t'i kategorizoni mullinjtë me çekiç si të kthyeshëm ose të pakthyeshëm. Aftësitë bluarëse dhe formati i punës i të dy makinave janë të ngjashme, por ndërtimi është disi i ndryshëm.

Për shembull, një mulli me çekiç me grurë të vogël është një makinë e vogël që mund të përdoret në një rrymë shtëpiake, ndërsa një mulli më i madh me çekiç që përdoret për të punuar në fabrikat e automobilave mund të kërkojë një motor nafte ose elektrik.

 Ka edhe mullinj me çekiç pa ekran që përdorin rrjedhën e ajrit në vend të një ekrani për të ndarë grimcat e mëdha nga ato më të vogla. Këto teknologji më të reja janë menduar të jenë më të besueshme – dhe gjithashtu më efikas dhe më pak i kushtueshëm në funksionim – sesa mullinjtë tradicionalë të çekiçit.

Janë me dhjetëra – nëse jo qindra – të llojeve të ndryshme të mullinjve me çekiç atje. Gjetja e duhur për biznesin tuaj do të varet kryesisht nga qëllimi juaj përfundimtar dhe përdorimi i synuar. Megjithatë, të gjithë mullinjtë me çekiç, qoftë një mulli me çekiç për ushqim apo një mulli me çekiç druri, janë pak a shumë të njëjta në mënyrën se si janë ndërtuar dhe si funksionojnë.

Çfarë bën një mulli me çekiç?

Një mulli me çekiç është një makinë me precizion të lartë që mund të bluajë granula të forta dhe të forta në copa uniforme për t'u përpunuar në makineri të tjera më vonë. Mulliri ideal me çekiç do të ofrojë nivele të qëndrueshme bluarjeje, funksionim pa zhurmë, dhe ngritje minimale të nxehtësisë.

Mullinjtë me çekiç mund të personalizohen për të përmbushur nevojat tuaja unike dhe llojet e produkteve që shpresoni të prodhoni. Për shembull, disa janë projektuar për përdorim në industrinë farmaceutike, ndërsa të tjerët mund të copëtojnë, pluhurizoj, ose shtypni përbërësit e ushqimit si misri dhe melekuqe për prodhimet e ushqimit të bagëtive.

Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e mullirit të çekiçit?

Mullinjtë me çekiç konsiderohen si lloji më i vjetër dhe më efektiv i mullirit të bluarjes. Ndërsa ka lloje të tjera të mullinjve bluarëse, ju mund të përdorni, mullinjtë me çekiç janë, në përgjithësi, konsiderohet si më i favorshmi.

Mullinjtë me çekiç ofrojnë disa përparësi. Ato ofrojnë shpërndarje të shumta të madhësive dhe mund të zgjidhin grimcat e madhësive të ndryshme. Ato mund të prodhojnë shtrirjen tuaj specifike të grimcave pa pasur nevojë të shtoni një sistem dërrmues me qark të mbyllur. Kanë raporte dhe kapacitete të larta reduktimi dhe kërkesa të arsyeshme për energji – ata nuk do ta thithin sistemin tuaj të thatë!

Ata mund të bluajnë shumë lloje materialesh, duke përfshirë ato të brishta dhe ato që janë më të forta. Mullinjtë me çekiç nuk zënë shumë hapësirë, janë të lehta për tu mirëmbajtur, dhe operojnë.

Megjithatë, ato mund të jenë të pafavorshme sepse nuk janë aq të përshtatshme për gërryes, ngjitës, ose komponentë plastikë. Gjenerimi i nxehtësisë është aq intensiv sa mund të dëmtojë materialet që kanë një shkallë të ulët shkrirjeje. Mullinjtë me çekiç herë pas here mbyten dhe bllokohen, gjithashtu, veçanërisht nëse shkalla e ushqimit nuk është e kontrolluar në mënyrë adekuate.

Materialet e huaja si metalet ose guri mund të gjejnë rrugën e tyre në makinë dhe të dëmtojnë ose bllokojnë ekranin, gjithashtu, që do të thotë se ka një nivel shtesë kujdesi që duhet marrë për të siguruar që këto makina të funksionojnë në mënyrë efektive.

Si të zgjidhni mullirin më të mirë të çekiçit për prodhimin e peletit? 

Ka disa variabla që do të dëshironi të merrni parasysh kur blini një mulli me çekiç për prodhimin e peletit. Së pari, sigurohuni që është menduar posaçërisht për të përpunuar materialet që do të përdoren për prodhimin e peletit.

Ndërsa ju mund të përdorni shumicën e mullinjve me çekiç për këtë qëllim, disa janë të dizajnuara për aplikacione të tjera (si dërrmimi i automobilave) dhe, ju duhet të siguroheni që të zgjidhni llojin e duhur të tharëses rrotulluese për të trajtuar materialin që po përpiqeni të përpunoni., nuk do të jetë e përshtatshme.

Llogaritja e kapacitetit të mullirit me çekiç

Kapaciteti i makinës suaj është një nga variablat më të rëndësishëm. Udhëzimet dhe pllaka e emrit në pajisjen tuaj duhet t'ju tregojnë kapacitetin e vlerësuar në kushte standarde.

Zgjidhni një që ka një kapacitet prodhimi më të lartë se kërkesa juaj – duhet të shtoni pak vaj të përzier dhe materiale ushqimore në makinën e peletit, në rast se vuani nga konsumimi i makinës suaj që bën që prodhimi të bjerë, dhe ju ende mund t'i mbani gjërat në funksion.

Nëse keni vështirësi të kuptoni kapacitetin e mullirit tuaj të çekiçit, dijeni se zakonisht korrespondon me peshën dhe dimensionet e tij të fuqisë. Sa më i madh të jetë mulliri me çekiç, në përgjithësi, aq më i lartë do të jetë kapaciteti.

Këtu është një tabelë e thjeshtë për t'i zbërthyer ato llogaritje për ju:

Kapaciteti(T/H)

Fuqia(kw)

Pesha (kg)

Dimensioni (mm)

1-3

22

860

1310×800×1070

2-4

37

1350

1380×800×1010

3-6

55

1520

1900×800×1100

5-8

90

1830

2100×1700×1500

3-10

160

2300

2100×1000×1100

 Lloji i materialit

Çfarë lloj lënde të parë planifikoni të përpunoni me mullirin tuaj me çekiç? Nëse dëshironi të shtypni ushqimin me grurë në pelet për bagëtinë, ju duhet të zgjidhni një me një plesht ushqimi në krye. Për përbërësit e krundeve ose grurit, zgjidhni një mulli disku. Për materiale të forta, zgjidhni një mulli pa sitë, dhe për një ushqim të përzier me madhësi grimcash të vogla dhe të rregullueshme, zgjidhni një me një mulli të veçantë jo sitë.

Fuqia

Fuqia e mullirit tuaj me çekiç do të ndryshojë në varësi të llojit të materialit që po përpunoni. Për shembull, melekuqe ka nevojë për një herë më shumë fuqi se misri. Madhësitë e ndryshme të rrjetës së ekranit mund të ndikojnë gjithashtu në ngarkesë.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh konsumin e energjisë përveç prodhimit. Në disa pjesë të botës, qeveria ka rregullore në fuqi në lidhje me efiçencën energjetike të makinave të caktuara. Merreni parasysh këtë kur jeni duke blerë.

Mekanizmi i shkarkimit

Si shkarkohen lëndët e para nga makina? Zakonisht, kjo ndodh në transportin mekanik me thithje me presion negativ, ose mekanizmi i vetëpeshës, me peshën e vetvetes që është më e zakonshme.

Si të përdorni një mulli çekiç për fillestarët?

Jeni i ri në botën e mullinjve me çekiç?? duke i bërë ato disa nga makineritë më të vështira që do të keni gjatë gjithë funksionimit tuaj., operimi i një mulli me çekiç është relativisht i thjeshtë për t'u bërë.

Së pari, do të siguroheni që të gjitha pjesët janë të mirëmbajtura dhe në gjendje të mirë pune. Vendosni PPE-në tuaj (syze, dorashka, etj.). Ndizeni makinën me çelësin e ndezjes/fikjes në kutinë e kontrollit. Këtu mund të kontrolloni gjithashtu veçori të ndryshme, si shpejtësia e motorit ose sistemi i ushqimit.

Më pas do ta ushqeni materialin tuaj në mullirin e çekiçit. Një daulle çeliku me një bosht ose daulle rrotulluese vertikale ose horizontale do të ketë çekiçë të montuar mbi të. Çekianët mund të lëkunden me një rotor që rrotullohet me shpejtësi të lartë brenda kazanit, gjithashtu. Kur futni material në pleshtin e ushqimit, do të ndikohet nga këta çekiç përpara se të copëtohet dhe të dëbohet.

Ai nxirret përmes ekraneve të një madhësie specifike. Më pas mund ta grumbulloni materialin dhe të kaloni në hapin tjetër në procesin e prodhimit të peletit.

Si të mirëmbani një mulli çekiç?

Mirëmbajtja është një element kritik i mbajtjes produktive të mullirit tuaj të çekiçit dhe funksionimit të gjatë në të ardhmen.

Pa mirëmbajtur mulli me çekiç, lëndimi ose degradimi i makinës janë të dyja shumë të mundshme. Kjo është një arsye pse kompanitë e sigurimeve ndonjëherë hezitojnë të sigurojnë bizneset me mullinj me çekiç në vend!

Elita, megjithatë, është se mullinjtë me çekiç në vetvete nuk janë aspak të rrezikshëm. Vetëm kur një mulli me çekiç nuk mirëmbahet siç duhet, operatori dhe pronari i biznesit do të hasin në telashe.

Ka konsiderata të ndryshme për t'u marrë kur mirëmbani mullirin tuaj me çekiç. ka disa tharëse rrotulluese të stilit centrifugal që kushtojnë disa mijëra dollarë, duhet të siguroheni që është lubrifikuar siç duhet. Prodhuesi do të ketë rekomandimin më të mirë për llojin ideal të lubrifikimit për makinën tuaj. Ata gjithashtu do t'ju tregojnë se kur do të duhet të lyhet me yndyrë dhe kur kushinetat duhet të lubrifikohen dhe rregullohen.

Sigurisht, këto orare mund të ndryshojnë pak – por nuk duhet të injoroni kurrë mirëmbajtjen thelbësore. Lubrifikimi automatik është një veçori në disa mullinj me çekiç, por është ende e rëndësishme të kontrolloni dy herë për t'u siguruar që këto veçori funksionojnë në mënyrë efektive.

Ju gjithashtu duhet të kontrolloni rregullisht rrjedhën e ajrit në makinë. Nëse nuk ka rrjedhje të mjaftueshme të ajrit, shpejtësia e makinës do të ndikohet, dhe materialet mund të ngecin në ekranet dhe rrahësit e pajisjes, gjithashtu.

Si të blini një mulli me çekiç të përballueshëm?

Gjetja e një mulli çekiçi të përballueshëm mund të jetë e vështirë. Ju nuk dëshironi të merrni një makinë me normë të ulët që nuk do ta bëjë punën në mënyrë efektive – megjithatë si e dini nëse po shpenzoni shumë (ose shumë pak) në makinën tuaj?

Ka disa mënyra se si mund të siguroheni që po merrni një vlerë të mirë.

ka disa tharëse rrotulluese të stilit centrifugal që kushtojnë disa mijëra dollarë, sigurohuni që makina të ketë aftësinë për të punuar me një lëndë të parë me të gjitha përmbajtjet e lagështisë. Përmbajtja e lagështisë mund të rrisë viskozitetin e lëndëve të para, duke reduktuar rrjedhshmërinë e tyre dhe duke ulur efikasitetin e përgjithshëm të prodhimit dhe shpejtësinë e prodhimit.

Ju gjithashtu duhet të shikoni se sa produktive do të jetë makina juaj. Kërkoni një makinë me një diametër të arsyeshëm të dhomës së thërrmimit. Madhësia e dhomës së thërrmimit duhet të jetë në gjendje të përshtatet me lëndët e para të ndryshme, dhe madhësia e sitës së rrjetës ose e mullirit tuaj me çekiç nuk është një vlerë e madhe për paratë tuaja.

Kur merrni parasysh përballueshmërinë e makinës suaj, është e rëndësishme të merrni parasysh jo vetëm çmimin e afisheve kur e blini atë, por edhe sa e lehtë do të jetë mulliri me çekiç për t'u mirëmbajtur dhe funksionuar. Nëse duhet të investoni mijëra dollarë në mirëmbajtje rutinë dhe programe të kushtueshme trajnimi për operatorët tuaj, nuk do të jetë një vlerë e përgjithshme e madhe për paratë tuaja.

Pra, ndërkohë që mund të shpenzoni më pak para kur blini fillimisht makinën, po e humbisni më vonë.

Së fundi, merrni parasysh shpejtësinë e boshtit. Sa më e lartë të jetë shpejtësia e gishtit, aq më produktive do të jetë makina juaj. Pasi të arrijë vlerën e kufizuar, efikasiteti juaj do të bjerë – duke e bërë makinën tuaj jo aq të madhe me vlerë për paratë tuaja.

Taichang Hammer Mill Machine Hyrje

Nëse jeni duke përpunuar biomasë, si soja dhe barërat e këqija, kërcell misri, ashkël druri, ose lëndë inorganike si pllakë me shkumë PVC, gome, ose materiale të tjera, mulliri i çekiçit Taichang është makina e gjithanshme që mund t'ju ndihmojë të çoni prodhimin tuaj në nivelin tjetër.

Siç ndoshta e dini tashmë, shumica e mullinjve të peletit kërkojnë që lëndët e para të jenë pluhur me një diametër jo më shumë se pesë milimetra. Këto lëndë të para nuk vijnë si mëkati i natyrës! Prandaj, shtypja e tyre është thelbësore.

Nëse jeni duke kërkuar për një funksionim të qetë, makinë me kapacitet të lartë, ju do të gjeni të gjitha këto (dhe me shume!) në makinën e mullirit me çekiç Taichang. Mund të përdoret në operacione të të gjitha llojeve, duke përfshirë në mullinjtë e peletit të drurit, linjat e prodhimit të ushqimit, fabrikat e plehrave organike, dhe me shume.

Karakteristikat e mullirit të çekiçit Taichang

A jeni ende duke blerë për mullirin më të mirë të çekiçit? Merrni parasysh karakteristikat e shumta të mullirit të çekiçit Taichang ndërsa e bëni këtë.

1. I gjithanshëm: Kjo makinë e larmishme dhe e gjithanshme mund të trajtojë materiale të biomasës të të gjitha llojeve dhe madhësive, duke përfshirë kërcellin e të korrave, patate të skuqura druri, degë pemësh, lëvozhgat e kokosit, dhe me shume. Do t'i bluajë të gjitha në një pluhur të barabartë ose më pak se tre deri në pesë milimetra. Kjo është madhësia e përsosur për të bërë pelet dhe madje edhe briketa! Mund të trajtojë edhe një lëndë jo organike si goma, dërrasë shkumë, PVC, dhe me shume. Mund të përdoret për përpunimin e mbetjeve bujqësore ose pyjore, në mjekësinë bimore kineze, në fabrikat kimike, edhe me shume.

2. Lehtë për t'u mirëmbajtur: Ky mulli me çekiç ka karakteristika të shumta që e bëjnë të lehtë mirëmbajtjen. Ka një strukturë revolucionare ftohëse me ujë të ftohtë. Kjo ndihmon në rezistimin e dëmtimit të pjesëve rezervë brenda makinës që shpesh shkaktohen nga fërkimi. Ai gjithashtu ka një makinë unike funksionimi me dy motorë, duke lejuar kapacitet më të lartë dhe funksionim më të butë pa u shqetësuar për konsumimin.

3. Makina me precizion të lartë: Komponentët me precizion të lartë të mullirit të çekiçit Taichang nënkuptojnë që kjo makinë do të zgjasë më gjatë dhe do të ketë një performancë më të lartë se konkurrentët e saj. Ka sisteme të krijuara nga CNC që ndihmojnë makinën të qëndrojë e qëndrueshme. Çdo pjesë është prodhuar në këtë mënyrë, nga ekrani deri te çekiçët dhe pjesët rezervë.

4. Miqësore ndaj mjedisit: Kjo makinë vjen me të gjitha llojet e veçorive që e bëjnë atë më të sigurt për mjedisin. Për shembull, ka një motor të certifikuar dhe të kualifikuar me një spirale të trashë bakri për më shumë stabilitet dhe një proces më të qetë. Si një polic me çekiç të biomasës, mund të funksionojë me një ventilator ajri dhe ciklon në mënyrë që pluhuri i grimcuar të dalë nga fundi dhe të jetë më i lehtë për t'u mbledhur. Kjo është më pak mbeturina që hyjnë në ajër dhe bëjnë rrëmujë në mjedisin tuaj të punës.

5. Thika më të trasha: Bërë nga çeliku H13, thikat në këtë mulli me çekiç kanë teknologji të veçantë trajtimi rezistente ndaj gërryerjes. Është më e vështirë dhe i reziston konsumimit, do të thotë se mund të presë dru dhe të ketë një kohë më të gjatë përpara se të duhet të servisohet. Materialet janë bërë me saldim me karabit tungsteni dhe janë më të trashë, gjithashtu, duke lejuar një kohë pune dhe performancë më të mirë të përgjithshme.

6. Shkalla e shpejtë e prerjes: E fundit por jo më pak e, materiali ka tehe që presin dhe përpunojnë materialin shumë më shpejt se të tjerët. Përdor rrjedhjen e ajrit me shpejtësi të lartë dhe drejtimin e prerjes së tehut të kundërt dhe rrotullues për të lejuar që makineria të shtypet me një shpejtësi normale të dyfishtë.

Parametrat e makinës së mullirit me çekiç Taichang

ModelKapaciteti(T/H)Fuqia(kw)Pesha (kg)Dimensioni (mm)Sasia e çekanit(copë)shënim
GXP65X271-2228601310×800×107024F4, mund të rregullohet
GXP65X552-43713501380×800×101048F4, mund të rregullohet
GXP65×753-65515201900×800×110072F4, mund të rregullohet
GXP65*1005-89018302100×1700×150072F4, mund të rregullohet
GXP130*558-1016023002100×1000×1100160F4, mund të rregullohet

Flisni me një Ekspert