si-të-fillim-me sukses-një-biznes-pelet-druri-2022

Si të filloni me sukses një biznes peleti druri 2022

Pellet druri është një lëndë djegëse alternative, e cila mund të përdoret si zëvendësim i qymyrit dhe gazit natyror. Është në fakt një burim energjie i pastër, i lirë dhe i rinovueshëm, i cili krijohet duke ngjeshur biomasën (materialin organik) në fishekë të vegjël.

Duke filluar tuajën biznesi i peletit të drurit mund të jetë vendimi i duhur për ju. Por për të filluar me sukses, ju duhet të keni një kuptim të qartë të tregut të peletave të drurit dhe një plan të mirë për të drejtuar prodhimin tuaj të peletit të drurit. Plani i biznesit të peletit të drurit është mjaft kritik përpara se të filloni biznesin tuaj të peletit të drurit. Në artikull, do të gjeni të gjitha informacionet e nevojshme për të ndihmuar në fillimin e suksesshëm të biznesit tuaj të prodhimit të peletit të drurit.

Kontrolloni tregun vendas për prodhimin e peletit, bëni një hulumtim të thelluar të tregut të karburantit të biomasës.

pelet tallash

Falë përdorimit të madh si në shtëpi ashtu edhe në industri, popullariteti i peletit të drurit po rritet vazhdimisht. Kjo është një mundësi e mirë biznesi për sipërmarrësit e rinj. Kur planifikoni të hapni një fabrikë peleti druri, duhet të vlerësoni me kujdes potencialin e tregut dhe të vlerësoni tregun e karburantit të biomasës në zonën e tyre. A ia vlen të bëni vetë fishekë druri, kjo duhet të jetë një pyetje e zgjidhur paraprakisht.

Ka shumë arsye të mundshme pse ju do të zgjidhni të krijoni një fabrikë për prodhimin e peletit të drurit – ndoshta keni toka pyjore ose zotëroni një sharra – për të marrë të ardhura të larta nga shitja e stokut të papërpunuar, ose dëshironi të prodhoni nënprodukte të peletit për shitje nga tjetri biznesi. Sido që të jenë arsyet, është gjithmonë e rëndësishme të merret parasysh se sa efikas do të jetë prodhimi i peletit në lidhje me koston e tyre kundrejt çmimit të tregut të peletit. Kjo është e vetmja mënyrë që ju do të bëni një biznes vërtet fitimprurës nga projekti juaj.

Hapi i parë në fillimin e një biznesi peleti druri është të kontrolloni tregun vendas për prodhimin e peletit. Ju mund ta bëni këtë duke vizituar oborret lokale të lëndës drusore ose duke pyetur në biznese që përdorin sasi të mëdha produktesh druri ose duke kontaktuar kompanitë lokale të shërbimit të pemëve. Nëse tashmë ka disa mullinj të peletit në zonën tuaj, mund të jetë e vështirë të gjesh një vend që nuk është tashmë duke u mbushur. Megjithatë, nëse jetoni në një zonë që nuk ka mullinj lokalë që prodhojnë pelet nga produktet e mbeturinave të drurit, atëherë ky mund të jetë një vend i mirë për ju për të filluar biznesin tuaj.

Ju gjithashtu duhet të bëni një hulumtim të thellë të tregut të karburantit të biomasës: karakteristikat dhe tendencat e tij; çfarë lloje klientësh ekzistojnë dhe ku; cilët janë konkurrentët tuaj dhe si funksionojnë ata; çfarë teknologjish janë në dispozicion?

Merrni parasysh madhësinë e kërkuar të impiantit të peletit, mësoni më shumë rreth teknologjive të ndryshme të prodhimit të linjës së peletit.

faqosja e linjës së peletit

Sapo të jeni gati për të filluar një biznes peleti druri, duhet të mendoni për madhësinë e fabrikës së peletit që do të kërkohet. Ju gjithashtu duhet të mësoni më shumë për të ndryshme linjë peleti teknologjitë e prodhimit.

Një fabrikë e madhe mund të prodhojë vëllime të mëdha peletesh me lehtësi, por gjithashtu kërkon më shumë investim dhe kohë për ta vënë atë në funksion. Nga ana tjetër, nëse keni burime të kufizuara ose nuk keni para të mjaftueshme për prodhim në shkallë të gjerë, atëherë duhet të konsideroni fillimin e prodhimit të peletave të drurit në shkallë të vogël dhe të rritni gradualisht prodhimin tuaj ndërsa fitoni përvojë në këtë fushë.

Planifikoni burimin tuaj të lëndëve të para, kontrolloni nëse mund të merrni mjaftueshëm lëndë të para për planin tuaj të biznesit të peletit.

Planifikimi është thelbi i çdo biznesi. Ndihmon për të arritur qëllimin tuaj dhe për të bërë fitime. Një biznes me pelet druri nuk është ndryshe. Ajo gjithashtu ka nevojë për një plan të suksesshëm biznesi në mënyrë që ju të mund ta filloni atë me sukses.

Nëse dëshironi të filloni biznesin tuaj të peletit të drurit, sigurohuni që paraprakisht të keni burim të mjaftueshëm të lëndëve të para. Nëse nuk ka burim të duhur të lëndëve të para në dispozicion në treg, atëherë do të përballeni me shumë probleme gjatë fillimit të biznesit tuaj të peletit të drurit.

Nëse po filloni një biznes të prodhimit të peletit druri në shkallë të vogël me vetëm një makinë, atëherë do të ishte e lehtë të merrni sasinë e nevojshme të lëndëve të para nga vendi juaj ose nga zonat e afërta ku pemët janë të bollshme. Por nëse planifikoni të filloni një njësi industriale në shkallë të gjerë, atëherë marrja e lëndëve të para mund të bëhet e vështirë sepse nuk do të ketë furnizim të mjaftueshëm rreth vendndodhjes suaj.

Ju duhet të vendosni se cili lloj druri do të jetë më i përshtatshëm për prodhimin e peletave të drurit. Përveç kësaj, do t'ju duhet gjithashtu të merrni parasysh nëse vendi ku keni ndërmend të konfiguroni fabrikën tuaj është i përshtatshëm për këtë lloj operimi apo jo. Kostoja që përfshin ngritja e një fabrike të tillë do të varet gjithashtu nga nëse ka ndonjë rregullore lokale që duhet të ndiqet gjatë procesit të ndërtimit e kështu me radhë.

Zgjedhja e mulli i peletit është thelbësore, mësoni ndryshimin nga peletizimi i lëndës së parë dhe peletizimi i produktit përfundimtar.

makine per prodhimin e peletit te drurit

Zgjedhja e makinës së gabuar mund të jetë një gabim i kushtueshëm dhe të ndikojë në koston e prodhimit dhe koston e kohës gjatë funksionimit ditor, gjë që do të përcaktojë shkallën tuaj të prodhimit të peletave të drurit për fitime.

Cilësia e makine pellet është faktori kyç që përcakton suksesin e projektit tonë. Nëse zgjedhim një fabrikë peleti me cilësi më të ulët, kostoja jonë e prodhimit do të rritet për shkak të më shumë kohës së shpenzuar për mirëmbajtje dhe riparim, gjë që mund të na bëjë të humbasim para. Pra, çfarë lloj mulli peleti duhet të zgjedhim?

Së pari, duhet të pyesim veten nëse po fillojmë një biznes peleti druri si pjesë e kompanisë sonë apo individualisht? Nëse dëshironi ta filloni atë si pjesë e kompanisë suaj, atëherë është më mirë nëse përdorni një makinë të madhe me produktivitet dhe shkallë të lartë efikasiteti. Sidoqoftë, nëse dëshironi ta filloni vetëm si individ ose thjesht dëshironi ta provoni këtë biznes, atëherë është më mirë nëse përdorni një makinë të vogël që ka kosto të ulët për orë, por normë produktiviteti të lartë.

Së dyti, duhet të zgjedhim midis tipit vertikal apo horizontal? Lloji vertikal është i përshtatshëm për prodhimin e peletave të drurit të cilësisë së lartë, ndërsa tipi horizontal është më i lehtë për të bërë pelet druri të butë.

Së treti, ne gjithashtu duhet të konsiderojmë nëse duam të përdorim sistemin e ushqimit manual apo automatik? Sistemi i ushqyerjes manuale mund të përdoret kur prodhohen peleta të buta druri pasi ato janë relativisht të lehta për t'u bërë dhe nuk kërkojnë shumë teknologji nga ana e pajisjeve. Sistemi i ushqyerjes automatike mund të përdoret kur prodhohen peletat e drurit të fortë, sepse ato janë më të vështira për t'u bërë në krahasim me peletat e drurit të butë.

Merrni licencat dhe lejet e nevojshme.

Përpara se të filloni të shisni pelet druri, duhet të merrni të gjitha licencat dhe lejet e kërkuara nga autoritetet lokale.

Shteti ose qarku juaj mund të kërkojë trajnim ose certifikim të veçantë për të shitur pelet druri, prandaj sigurohuni që t'i plotësoni këto kërkesa përpara se të filloni biznesin tuaj. Do t'ju duhet gjithashtu leje nga çdo kompani shërbimi, linjat e të cilave kalojnë nëpër pronën tuaj për të instaluar kaldaja me pelet druri.

Ju gjithashtu duhet të merrni mbulim sigurimi për biznesin tuaj dhe të siguroheni që ai të mbulojë të gjitha aspektet e operacioneve tuaja, duke përfshirë aksidentet që përfshijnë punonjës ose klientët, si dhe dëmtimin e pronës në pronësi të të tjerëve (të tilla si automjetet).

Përfundim

Biznesi i peletit të drurit është një nga idetë më të mira të biznesit për të filluar në këtë dekadë. Ky është një biznes vetëm për njerëzit që kanë ekspertizë për të, sepse nëse prodhimi i peletit nuk bëhet siç duhet, atëherë kjo do të ndikojë në cilësinë e cila nga ana tjetër do të reflektojë në fitimet tuaja. Është thelbësore të bëhet kërkimi i duhur mbi kompanitë që janë tashmë të pranishme në treg dhe në zinxhirët e furnizimit.

Për ta përmbledhur, suksesi i biznesit tuaj të peletave të drurit varet kryesisht nga konfigurimi i funksionimit tuaj, produkti dhe kanali i shitjes. Pavarësisht nëse planifikoni të krijoni një mulli peleti nga e para, ose të merrni një proces prodhimi ekzistues dhe ta rritni atë, do t'ju duhet të kryeni një hulumtim të plotë të tregut dhe të njihni mirë industrinë. Disa agjenci certifikimi si FSC kanë vendosur standardet e nevojshme që duhen ndjekur gjatë prodhimit të peletave të drurit, të cilat përfshijnë praktika të sigurta pune, përdorim të qëndrueshëm të drurit etj. Gjithashtu investoni në pajisjet më të mira të prodhimit dhe punësoni punëtorë të aftë; suksesi juaj do të varet kryesisht prej tyre! Siç e kam përmendur më lart, filloni këtë biznes vetëm nëse i plotësoni të gjitha këto kritere, nëse jo atëherë është më mirë të shikoni një ide alternative biznesi.

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni

SHPERNDAJE KËTË POST

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni