Ftohës pelleti

ftohës peleti

Prezantimi i ftohësit të peletit

Një ftohës peleti është një makinë që përdoret në industri të ndryshme, kryesisht në fushën e prodhimit të biomasës dhe peletit për ushqim. Qëllimi i tij kryesor është të zvogëlojë temperaturën e peletave të sapoformuara, të cilat zakonisht janë të nxehta dhe të buta kur dalin nga mulliri i peletit ose makina peletizuese. Ftohja e peletave është thelbësore për të rritur qëndrueshmërinë e tyre, për të parandaluar thithjen e lagështirës dhe për t'i bërë ato të përshtatshme për ruajtje dhe transport.

Pas ftohësit të mullirit të peletit, temperatura e peletit të ftohur nuk është më e lartë se temperatura e jashtme +5℃, dhe shkalla e reduktimit të lagështisë nuk është më pak se 3.8%, e cila luan një rol të mirë në prodhimin e peletit me cilësi të lartë, duke zgjeruar koha e ruajtjes së peletit dhe përmirësimi i përfitimeve ekonomike.

Dizajni i ftohësit me pelet

dizajni i ftohësit të peletit

Për dizajnin e ftohësit të peletit, fishekët do të bien nga lart, ndërsa ajri ftohës rrjedh nga fundi i makinës, kjo strukturë mund të ndihmojë në heqjen e temperaturës së lartë dhe lagështisë së lartë nga peletët, për të përfunduar procesin e ftohjes së plotë. Kështu që ftohësi i peletit quhet gjithashtu ftohës pelleti kundër rrjedhës.

Specifikimi i makinës së ftohësit të peletit

Makina e ftohësit të peletit 1
makinë ftohëse peleti TCPEL

I gjithë sistemi i ftohësit të peletit përfshin ftohësin, bllokimin e ajrit, vibratorin, ventilatorin, ciklonin dhe kolektorin e pluhurit. Makina e ftohësit të peletit është gjithashtu e pajisur me pajisje dridhjeje, ajo gjithashtu mund të zgjidhë fishekët e imët nga tallash të përzier, gjë që mund të sigurojë që të mund të merrni pelet me cilësi të lartë pas ftohjes.

Mund të aplikohet për ftohjen e materialeve të ndryshme si pelet, gunga, thekon, granula dhe të ngjashme, veçanërisht materiale të ngjashme me madhësinë e peletit. Nëse dëshironi të merrni një sasi të madhe peleti me cilësi më të mirë, një ftohës i mullirit të peletit është një pajisje thelbësore për të gjithë. procesi i prodhimit të peletit. Nëse jeni duke kërkuar për një ftohës peleti për shitje, TCPEL gjithashtu mund të ofrojë zgjidhje të personalizuar për ju. Kapaciteti ynë i ftohësit të mullirit të peletit mund të personalizohet nga 500 kg/h në 10t/h. 

Model

Fuqia (kw)

Prodhimi (T/H)

Kapaciteti (CBM)

Fuqia e ventilatorit (kw)

SKLN1.2

1.1 + 1.5

0.5-0.8

1.2

5.5

SKLN1.5

1.5 + 0.25

1-2

1.5

7.5

SKLN2.5

2.2 + 0.55

2-3

2.5

11

SKLN4

3 + 0.7

3-4

4

18.5

SKLN6

4 + 0.7

6-10

6

22

Makinë ftohëse me pelet nga TCPEL

ftohës i mullirit të peletit
ftohës për pelet druri
ftohës pelleti kundër rrjedhës
shitet ftohes peleti

Pyetjet e shpeshta të ftohësit të peletit

 • Çfarë është një ftohës pelleti?

  Një ftohës peleti është një pjesë thelbësore e pajisjes në prodhimin e peletit. Është projektuar për të ulur temperaturën e peletit të nxehtë, duke i bërë ato të përshtatshme për ruajtje dhe transport. Këta ftohës luajnë një rol jetik në ruajtjen e cilësisë së peletit, duke përfshirë peletët e biomasës dhe peletat e ushqimit të kafshëve.

 • Si funksionon një ftohës pelleti?

  Ftohësit e peletit përdorin ajrin e ambientit për të ulur temperaturën e peletit të nxehtë. Ato zakonisht përbëhen nga një rrip transportieri i shpuar që i bart peletat përmes një dhome ndërsa ajri i ftohtë fryhet mbi to. Ky proces redukton në mënyrë efektive temperaturën e peletit.

 • Pas ftohësit të peletit, cila është temperatura dhe lagështia e peletit?

  Para hyrjes në ftohësin e peletit, temperatura e peletit është rreth 70-85°, pas ftohësit të peletit, temperatura e peletit mund të kontrollohet në 25-35°. Shkalla e reduktimit të lagështirës nuk është më pak se 3.8%. 

 • Pse është i nevojshëm ftohja me pelet?

  Ftohja e peletit është thelbësore sepse parandalon që peletët t'i nënshtrohen stresit të mëtejshëm termik, i cili mund të çojë në çarje dhe formim të imët. Ftohja e duhur siguron që peletët të ruajnë integritetin dhe cilësinë e tyre.

 • Cilat industri përdorin ftohës me pelet?

  Ftohësit e peletit përdoren gjerësisht në industri të tilla si prodhimi i ushqimit të kafshëve, prodhimi i peletit të biomasës dhe prodhimi i peletit të drurit. Ato janë thelbësore për çdo industri që prodhon pelet si pjesë e procesit të tyre të prodhimit.

 • Si mund të mirëmbaj një ftohës me pelet druri?

  Mirëmbajtja e ftohësit të peletit përfshin pastrimin e rregullt, kontrollimin e konsumimit dhe sigurimin e lubrifikimit të duhur të pjesëve lëvizëse. Mirëmbajtja rutinë është thelbësore për të mbajtur ftohësin tuaj të funksionojë në mënyrë efikase.

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni