Tharëse rrotulluese me efikasitet të lartë

Ndalesa juaj përfundimtare për prodhuesit e besueshëm të tharëseve rrotulluese në Kinë

Tharëse rrotulluese - Udhëzuesi për fillestarët

faqosje rrotulluese-tharëse

Jeni në kërkim të një tharëse rrotulluese për ta çuar biznesin tuaj në një nivel tjetër? Mos kërkoni më tej! Këtu, ne kemi të gjithë informacionin që ju nevojitet për të marrë një vendim të informuar. Nga të kuptuarit e avantazheve dhe disavantazheve të tharëseve rrotulluese e deri te gjetja e çmimit më të mirë në treg, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga investimi juaj. Ju meritoni një tharëse me kazan rrotullues që i përshtatet nevojave të biznesit tuaj dhe kjo është pikërisht ajo që ne përpiqemi të ofrojmë. Ne e kuptojmë rëndësinë e bërjes së zgjedhjeve të mençura kur bëhet fjalë për biznesin tuaj dhe jemi të përkushtuar t'ju ndihmojmë të bëni më të mirën. Pra, le të fillojmë në këtë udhëtim emocionues për të çuar biznesin tuaj në lartësi të reja!

Çfarë është një tharëse rrotulluese?

Një tharëse rrotulluese është një makinë industriale që synon të minimizojë ose zvogëlojë lagështinë e lëndëve të para përpara se ato të përpunohen në një mulli peleti ose makineri të ngjashme.

Tharësit rrotullues mund të përdoren në të gjitha llojet e industrive, duke përfshirë peletat e drurit dhe ushqimit të kafshëve. Ato madje mund të përdoren për të tharë gurë, rërë, tokë, xehe, drithëra, drithëra, kokrra kafeje dhe shumë lloje të tjera materialesh. 

Këto pjesë makinerie mund të përdoren për pothuajse çdo lloj pune, të madhe apo të vogël. Ekzistojnë të gjitha llojet e madhësive, formave dhe modeleve të ndryshme për të akomoduar lloje të ndryshme produktesh, sasi të ndryshme dhe nivele të ndryshme të përmbajtjes së lagështirës. 

Parimi i punës së tharëses rrotulluese, dizajni, diagrami

Shumë modele të ndryshme tharëse rrotulluese mund të përdoren për aplikime të ndryshme. Rrjedha e gazit, dizajni i kazanit dhe burimi i nxehtësisë ndikojnë në përshtatshmërinë e një makine për lloje të ndryshme materialesh.

Parimi i punës së tharësit rrotullues

Parimi i punës së tharëses rrotulluese tingëllon i ndërlikuar, por në fakt është mjaft i drejtpërdrejtë. 

Produkti përfundimtar do të ketë përmbajtjen e duhur të lagështirës dhe do të shkarkohet nga tharësja rrotulluese e kazanit, duke e lejuar atë të përdoret më pas në një mulli peleti ose në çdo lloj pajisjeje tjetër përfundimi, bazuar në biznesin tuaj. Nëse ka ndonjë pluhur të imët, ai do të mblidhet nga kolektori i pluhurit për të zvogëluar rrezikun e rrëmujës dhe rreziqeve nga zjarri. Gazi i pastruar që ka mbetur pas do të shpërndahet në ajër. 

Këtu është një tutorial i shpejtë:

 1. Ju do të grumbulloni lëndë të para për t'u përpunuar në tharëse, përgjithësisht dru, përpara se të synohet të futet në mullirin e peletit ose makinën e peletit.
 2. Kur materialet të jenë gati për t'u tharë, do t'i vendosni në zonën e thatë duke përdorur pllaka të veçanta kombinimi. Këto pllaka speciale janë të destinuara për tharje nëpërmjet lëvizjes vertikale. Ato janë instaluar në kënde të ndryshme bazuar në kërkesat dhe lëvizjen rrotulluese të pllakës së tharjes. 
 3. Materialet do të nxehen në temperaturë të lartë, me një gaz furre me temperaturë të lartë që shkarkohet në sistem. Kjo avullon çdo ujë ekzistues në materiale, duke i tharë ato nga brenda jashtë. Ky dizajn unik gjithashtu parandalon ngjitjen e materialit në pjesën e brendshme të cilindrit. 

Kjo është përbërja bazë se si funksionon një tharëse rrotulluese. Një tharëse rrotulluese ka gjithashtu veçori vetëpastruese. Ndërsa rrotullohet, muri i brendshëm pastrohet automatikisht, duke parandaluar ngjitjen e materialit në mur.

Tharëse rrotulluese indirekte / Tharëse rrotulluese direkte 

Përtej kësaj, ekzistojnë disa lloje të ndryshme tharëse rrotulluese që mund të blini dhe klasifikime të ndryshme. 

Ato zakonisht mund të karakterizohen si tharëse rrotulluese me ngrohje direkte, tharëse rrotulluese me ngrohje indirekte ose një lloj i veçantë, si tharësja rrotulluese me kalim të trefishtë. 

Më shpesh sesa jo, tharëset rrotulluese që do të gjeni për shitje për biznesin tuaj mund të klasifikohen si tharëse rrotulluese indirekte ose tharëse rrotulluese direkte. Më poshtë do t'ju tregojmë teknologjinë për secilën prej tyre.

Në një tharëse rrotulluese me ngrohje direkte, materiali bie në kontakt të drejtpërdrejtë me ajrin e nxehtë. Ajri i nxehtë dhe materialet lëvizin të gjithë në të njëjtin drejtim, edhe nëse temperatura e ajrit të nxehtë në hapje është më e lartë. 

Meqenëse materiali ka ende lagështi sipërfaqësore që duhet të avullohet, temperatura e produktit mbetet temperatura e lagështisë. Ky është i njohur si një lloj i rrymës paralele të tharëses rrotulluese. 

Ekziston gjithashtu një lloj tharëse rrotulluese kundër rrymës, e cila gjithashtu nxehet drejtpërdrejt. Në këtë sistem, siç sugjeron edhe emri, fluksi i ajrit lëviz në drejtim të kundërt të materialit. Kjo krijon një ndryshim të konsiderueshëm të temperaturës dhe është një nga më të mirat në transferimin e nxehtësisë. 

Kjo lloj teknologjie përdoret shpesh për materiale me lagështi të lartë dhe djegshmëri të ulët, si llumi, dhe më rrallë për tharëse rrotulluese me pelet druri, pasi druri është më i djegshëm. 

Dizajni i tharësit rrotullues

Një tharëse rrotulluese përbëhet nga trupi kryesor, një sistem ushqimor, një sistem kolektori dhe një sistem kanalizimi. 

Kur materiali hyn në kazan përmes ushqyesit, fillon shkëmbimi i nxehtësisë midis ajrit të nxehtë dhe materialit. Materiali lëviz përgjatë pllakës së përkulur në murin e kazanit përmes një mekanizmi rrotullues (prandaj fjala "rrotullues") dhe ajrit të futur. Kjo është një teknologji e tharjes me rrjedhje të njëkohshme, e cila është teknologjia më e zakonshme që përdoret sot në projektimin e tharëseve rrotulluese.

Dizajni i tharëses suaj rrotulluese do të ndjekë lirshëm parametrat e specifikuar më lart seksioni "parimi i punës". 

Megjithatë, ka disa dallime në varësi të llojit të tharëses rrotulluese që blini dhe parametrave të projektimit të makinës individuale. 

Shpesh, këto parametra të projektimit ndikohen nga sasia e lagështisë që duhet të hiqet nga druri që do të përpunoheni në pelet. Disa lloje, si druri i farës, kanë lagështi shumë më të lartë se llojet e tjera. 

Sasia e lagështisë që duhet të heqë një tharëse mund të ndikojë në shumë aspekte të dizajnit të tharëses rrotulluese. Faktorë të tjerë hyjnë në lojë edhe për aspektet e ndryshme të tharëses, dhe është ndërlidhja e të gjithë këtyre faktorëve së bashku që përcakton dizajnin përfundimtar.

Ketu jane disa shembuj.

Koha e mbajtjes është një term që përdoret për të përshkruar periudhën kohore që një lëndë e parë duhet të qëndrojë brenda tharësit për të arritur rezultatet e dëshiruara. Kjo ndikon në madhësinë e përgjithshme të tharëses dhe/ose kazanit të tharësit.

Një faktor tjetër që duhet marrë parasysh është rrjedha e ajrit. Përmbajtja e lagështisë së një lënde të parë ndikon në konfigurimin e rrjedhës së ajrit të një tharëse (ose në cilin drejtim rrjedh ajri në raport me drejtimin e materialit bashkë-rrymë ose kundërrrymës). 

Disa materiale mbajnë shumë lagështi dhe kërkojnë një tharje të shpejtë fillestare. Për materiale si këto, një konfigurim i bashkërrymës është ideal sepse bën që materiali i lagësht të vihet në kontakt fillimisht me gazrat e tharjes së nxehtë.

Si gjatësia ashtu edhe diametri i kazanit, në lidhje me dizajnin e tharëses rrotulluese, mund të ndikohen gjithashtu nga një sërë faktorësh të ndërthurjes. Shpejtësia e rrjedhës së ajrit që kërkohet së bashku me kohën e mbajtjes që nevojitet është edhe e rëndësishme në vlerësimin dhe përcaktimin e gjatësisë, diametrit dhe dizajnit ideal të kazanit rrotullues në këtë drejtim. 

Ka disa faktorë të tjerë që mund të ndryshojnë në dizajn.

Burimi i nxehtësisë

Rrjedhat e gazit zakonisht nxehen me djegës duke përdorur qymyr ose gaz ose ndonjëherë naftë. Mund të përbëhet nga një përzierje e gazrave të djegies dhe ajrit nga një djegës, në të cilin rast nxehet drejtpërdrejt. 

Në vend të kësaj, ai mund të përmbajë ajër dhe një gaz tjetër të parangrohur dhe shpesh inert. Ky është një tharëse rrotulluese me ngrohje indirekte.

Dizajni i daulleve

Një tharëse rrotulluese mund të ketë një guaskë ose predha të shumta koncentrike (zakonisht jo më shumë se tre).

Të kesh bateri të shumta mund të zvogëlojë hapësirën që i nevojitet pajisjes për të marrë të njëjtin rezultat. 

Proceset e kombinuara

Ndonjëherë, tharëset rrotulluese mund të kombinojnë procese të tjera me tharjen, si pastrimi, ftohja, ndarja dhe copëtimi. Kjo mund të rrisë efikasitetin tuaj dhe të maksimizojë fitimet tuaja. 

Diagrami i tharësit rrotullues

Nëse keni nevojë për një përshkrim vizual të mënyrës se si funksionon një tharëse rrotulluese, mos u shqetësoni – ka shumë për të gjetur në internet. Këto diagrame mund ta bëjnë më të lehtë për të kuptuar saktësisht se si funksionojnë këto lloj makinerish.

Më poshtë është një diagram që tregon më shumë detaje se si funksionon në të vërtetë një tharëse rrotulluese. 

diagrami i tharëses rrotulluese

Çfarë bën një tharëse rrotulluese? (Aplikacion)

E thënë thjesht, tharëset rrotulluese zgjidhin një problem të zakonshëm që ekziston kur prodhohen pelet, dhe ai është ky: materialet organike në gjendjen e tyre të papërpunuar dhe të papërpunuar thjesht kanë shumë ujë për të qenë të dobishëm në një mjedis industrial.

Një tharëse rrotulluese largon ujin e tepërt - është kaq e thjeshtë. Sigurisht, tharja me dorë e materialit ose përdorimi i ndonjë lloji tjetër pajisjeje për tharjen e tij është një tjetër mundësi për të hequr qafe lagështinë e tepërt, por mund të jetë e shtrenjtë, kërkon kohë dhe joefektive.

Duke përdorur një tharëse rrotulluese, ju kurseni hapësirë, kurseni para dhe kurseni energji. 

Tharësit rrotullues janë të aplikueshëm pothuajse në çdo industri. Në fakt, nëse jeni i ri për të kuptuar se si funksionojnë tharëset rrotulluese, mund të habiteni kur të dëgjoni se përdorni një version bazë të një tharëse rrotulluese në shtëpinë tuaj - tharësen tuaj të rrobave! Kjo pajisje e zakonshme shtëpiake përdor të njëjtin lloj teknologjie si një tharëse rrotulluese industriale, vetëm në një shkallë më të vogël.

Megjithatë, kjo nuk është e gjitha. Tharësit rrotullues janë më të njohurit në industrinë e pylltarisë dhe biomasës (prandaj, pse i shesim ato së bashku me llojet e tjera të materialeve të prodhimit të peletit të drurit) si dhe në industri të tjera, si etanoli, prodhimi ushqimor, ushqimi i kafshëve, farmaceutika, përpunimi i sheqerit, dhe me shume.

Madje, ka një shtysë për mikrobirrarit që të përdorin tharëse rrotulluese dhe për përdoruesit e tharëseve rrotulluese kudo që të përfitojnë nga teknologjia e re, përkeqësimi në shkallë industriale. 

Sa kushton një tharëse rrotulluese?

Tharësit rrotullues mund të përdoren për të tharë të gjitha llojet e materialeve, nga një tharëse rrotulluese kimike te biomasa e tharëses rrotulluese të biomasës dhe gjithçka në mes. Për shkak të kësaj, ka tendencë të ketë mjaft ndryshueshmëri në kostot e tyre të përgjithshme. Një tharëse rrotulluese e biomasës do të priret të jetë pak më e lirë se një tharëse kimike, megjithëse sigurisht që nuk është gjithmonë kështu.

Ju mund të gjeni tharëse rrotulluese të lira në shtëpi për vetëm disa qindra dollarë. Nga ana tjetër, ka disa tharëse rrotulluese të stilit centrifugal që kushtojnë disa mijëra dollarë (madje edhe 30,000 dollarë ose më shumë).

Konsideroni me kujdes specifikat dhe nevojat tuaja të kërkuara përpara se të blini. Shpesh, nuk keni nevojë të shpenzoni aq shumë para sa mund të mendoni!

Avantazhet dhe disavantazhet e tharëses rrotulluese

Tharësit rrotullues paraqesin shumë përparësi për pronarët e bizneseve, të mëdha dhe të vogla.

Për një, ato mund të përdoren në shumë lloje të ndryshme produktesh (më së shumti, produkte druri). Ndryshe nga llojet e tjera të makinerive tharëse, tharëset rrotulluese mund të përdoren në grimcat e ngurta që nuk janë uniforme, si dhe ato që kanë mospërputhje më uniforme. 

Ata gjithashtu mund të pranojnë gazrat më të nxehtë të shkarkimit të çdo lloj tharëseje. Ata nuk janë aq të ndjeshëm ndaj madhësisë së grimcave, siç u përmend, dhe kanë kosto më të ulëta mirëmbajtjeje dhe një kapacitet më të madh. 

Sigurisht, duhet të siguroheni që të zgjidhni llojin e duhur të tharëses rrotulluese për të trajtuar materialin që po përpiqeni të përpunoni. 

Prandaj, përfitimi më i madh i një tharëse rrotulluese është aftësia e tij për të akomoduar produkte me grimca të shumta dhe me madhësi të ndryshme dhe përmbajtje lagështie. Ai mban më gjatë pjesët më të mëdha në kazan, ndërsa lejon që pjesët më të ngadalta të dalin më shpejt. Për shkak të kësaj, ju do të keni prodhim më të njëtrajtshëm në lagështinë e produktit tuaj. 

Një tharëse rrotulluese mund të përdoret në çdo lloj projekti, të madh apo të vogël. Këto makina revolucionare vijnë në të gjitha sasitë, llojet e produkteve dhe diapazonin e përmbajtjes së lagështisë. Një kazan me diametër 14′ është i përsosur për shumë njerëz, por ka edhe bateri më të mëdha në dispozicion për të përshtatur nevoja të ndryshme. 

Ato mund t'i rezistojnë temperaturave të larta dhe materialeve gërryese, duke i bërë ato disa nga makineritë më të vështira që do të keni gjatë gjithë funksionimit tuaj. 

Tharësit rrotullues janë të përballueshëm, të gjithanshëm dhe ekonomikë.

Sigurisht, si me çdo gjë, ka edhe disavantazhe për t'u theksuar. Për fat të mirë, me tharëse rrotulluese, ato janë të pakta. 

Mund të zbuloni se procesi i tharjes së biomasës super të lagësht në një tharëse rrotulluese është më sfidues. Kjo sepse kërkon më shumë kohë për tharje uniforme pa rritur rrezikun e një rreziku zjarri (mund të nevojiten ngarkesa më të vogla në të njëjtën kohë). 

Ato mund të jenë të kushtueshme nëse prodhoni pelet vetëm në një shkallë të vogël dhe ndonjëherë mund të jetë e vështirë të gjesh një tharëse rrotulluese që ju nevojitet në vend. Për fat të mirë për ju, TCPEL ka tharësen e përsosur rrotulluese për biznesin tuaj – dhe dërgohet!

Çfarë madhësie më nevojitet tharëse rrotulluese?

Ka shumë madhësi dhe lloje të ndryshme tharësesh rrotulluese që mund të blini. 

Në përgjithësi, opsionet variojnë nga njësitë që janë rreth tetë tonë në më shumë se 118 tonë. Natyrisht, ato që janë më të larta në tonazh kanë fuqi më të madhe të përgjithshme dhe prodhim më të lartë. Ata në përgjithësi mund të përballojnë një kapacitet më të lartë dhe mund të kenë një shpejtësi më të lartë. 

Prandaj, sa më shumë volum të mbajë biznesi juaj rregullisht, aq më i madh do t'ju duhet tharëse rrotulluese. Konsideroni një që ka një diametër të brendshëm prej 1800 mm ose më të lartë dhe një gjatësi prej 22000 mm ose më të madh për vëllime më të mëdha. 

Kur vendosni për tharësen ideale rrotulluese, shpesh është më e rëndësishme të merret parasysh kapaciteti i tharjes dhe shpejtësia e avullimit sesa madhësia e saj. Megjithëse këto matje shpesh shkojnë paralelisht, është kapaciteti që dëshironi të merrni parasysh dhe jo domosdoshmërisht vetë madhësia.

Përsëri, efikasiteti i tharësit rrotullues shpesh është pjesë e madhësisë së tij, por merrni parasysh përfitimet e tij në fusha të tjera përveç sasisë së hapësirës që do të zërë në punishten tuaj.

Si të blini një tharëse rrotulluese të përballueshme (prodhuesit e tharëseve rrotulluese)?

Ka shumë tharëse rrotulluese të përballueshme - gjithçka ka të bëjë me të ditur se çfarë të kërkoni. 

Normat e avullimit

Shkalla e avullimit ndryshon midis tharëseve rrotulluese. Shumica mund të përballojnë diku midis 1,000 dhe 60,000 lbs avullimi të ujit në orë. 

Një nga faktorët më të mëdhenj që duhet të keni parasysh kur blini një tharëse rrotulluese – dhe një që do të ndikojë në çmimin e makinës suaj – është sa nxehtësia bëhet. Konsideroni temperaturën me kujdes. Kjo mund të luajë një rol në llojin e materialit që mund të thani.

Për kulturat e freskëta të gjelbra, si jonxha, do t'ju nevojiten temperatura më të larta deri në 850C. Përmbajtja e lagështisë së biomasës që po futni është rreth 50%. 

Nëse po planifikoni të thani materialin me më pak lagështi, mund të largoheni me një temperaturë shumë më të ulët të kazanit. Kjo mund të përdoret për shumicën e materialeve jo fibroze që nuk mbeten aq të lagështa, si mbetjet e pyjeve. Këto digjen më lehtë dhe nuk kanë nevojë për temperatura aq të larta sepse ritmet e avullimit nuk duhet të jenë aq të shpejta.

Sistemet e tharjes

Sistemet e tharjes mund të mbështeten në disa lloje të ndryshme mekanizmash, duke përfshirë ato që punojnë me gaz, lëndë djegëse të ngurtë ose lëng. 

Sistemet e Parandalimit të Ndotjes 

Tharësit më të mirë rrotullues do të kenë gjithashtu sisteme parandaluese të ndotjes. Këto mund të shtojnë koston e përgjithshme të tharëses rrotulluese, por, në shumë raste, janë të nevojshme siç diktohen nga rregulloret dhe standardet lokale ose federale. 

Këto sisteme kanë për qëllim të kontrollojnë gjëra të tilla si aromat së bashku me ndotësit si SOx, NOx, VOCs dhe grimcat. 

Gjeni prodhuesit e duhur të tharëseve rrotulluese 

Sigurisht, duhet të kushtoni edhe pak kohë për të gjetur prodhuesin e duhur të tharësit rrotullues. Kërkoni një kompani që i përmbahet sistemeve më të rrepta të menaxhimit të cilësisë (siç është ISO9001) dhe ka standarde të forta për projektimin e produktit dhe proceset e prodhimit.

Ju dëshironi një kompani që largon çdo rrezik të fshehur nga produkti juaj - ju nuk dëshironi që dikush të lëndohet në punë.

Gjetja e prodhuesve të tharëseve rrotulluese që sigurojnë shërbim të shkëlqyer ndaj klientit është gjithashtu thelbësore. Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa të shpenzoni mijëra dollarë në një tharëse rrotulluese vetëm për të zbuluar se ata nuk i kushtojnë vëmendje asaj që klientët e tyre kanë nevojë. 

Kompanitë si TCPEL krenohen me mjeshtërinë e tyre së bashku me vëmendjen e tyre ndaj nevojave të klientëve të tyre. Ne do të kalojmë nëpër kontrolle të gjera para dhe pas porosisë, duke u siguruar që porosia juaj të paketohet dhe transportohet në perfeksion. Ne do të sigurohemi që pajisjet të dorëzohen pa dëmtime dhe, sipas nevojës, të ndihmojnë gjithashtu me instalimin dhe mirëmbajtjen. 

Si të përdorni një tharëse rrotulluese të biomasës për fillestarët?

Si fillestar, është e rëndësishme që të konsultoheni me udhëzimet individuale në njësinë tuaj specifike të tharësit rrotullues për t'u siguruar që i kuptoni udhëzimet operative dhe të sigurisë të përcaktuara nga prodhuesi.

Shumica dërrmuese e tharëseve rrotulluese janë të ndezura direkt, duke lejuar që ajri i tharjes dhe materiali të vijnë në kontakt të drejtpërdrejtë me njëri-tjetrin. Megjithatë, për njerëzit që përpunojnë materiale shumë të imta, një tharëse rrotulluese me djegie indirekte është më e dobishme.

Me këtë lloj sistemi, kazani do të nxehet nga jashtë. 

Për të përdorur tharësen tuaj rrotulluese, do të ndizni makinën dhe do të siguroheni që të gjitha pjesët të jenë të lubrifikuara dhe në gjendje të mirë pune. Futni materialet në njërën anë të tharëses. Ata do të dalin nga ana tjetër. Materialet e biomasës me një përmbajtje më të lartë uji do të futen në cilindër, me ajër të nxehtë që kalon nëpër tharëse për të rritur temperaturën e brendshme.

Lëndët tuaja të para duhet të thithin nxehtësinë, duke i tharë dhe duke reduktuar lagështinë e tyre nga brenda jashtë. 

Si të përmirësohet efikasiteti i tharëses rrotulluese?

Ka disa mënyra për të përmirësuar efikasitetin e tharëses tuaj rrotulluese. Përveç futjes së pjesëve më të vogla të materialit (mund t'i copëtoni copat ose t'i përpunoni në tallash përpara se t'i futni në makinë), këtu janë disa këshilla të tjera për t'ju ndihmuar të përfitoni më shumë nga tharësja juaj rrotulluese.

Për një, rrisni temperaturën e mediumit të tharjes brenda pajisjes së tharjes. Ju gjithashtu mund të rrisni shpejtësinë e rrjedhës së medias pasi kjo është një veçori e rregullueshme në shumë modele. 

Ju gjithashtu mund të zvogëloni grimcimin e ushqimit ose të ushqeni sasi më të vogla menjëherë, gjë që do të lejojë që materiali të thahet më shpejt. 

Një tjetër mundësi është të blini një tharëse rrotulluese që ka predha të shumta koncentrike në vend të vetëm një. Duke pasur bateri të shumta do të zvogëlojë sasinë e hapësirës dhe kohës që ju nevojitet për të marrë të njëjtat rezultate të materialeve të thara. 

Paraqitja e makinës së tharëses rrotulluese TCPEL

Me një trashëgimi të zhytur në përsosmëri, historia jonë e gjerë në prodhimin e tharëseve rrotulluese me cilësi të lartë është një dëshmi e ekspertizës sonë të pashembullt. Me kalimin e viteve, ne e kemi rafinuar me përpikëri zanatin tonë, duke u pozicionuar si liderë të industrisë në artin e prodhimit të makinave të jashtëzakonshme tharëse rrotulluese.

Tre atribute përcaktuese të makinave tona tharëse rrotulluese me cilësi të lartë janë:

 1. Inxhinieri precize: Tharësit tanë rrotullues janë rezultat i dizajnit dhe inxhinierisë së përpiktë, ku secili komponent është krijuar me kujdes për të siguruar performancë dhe jetëgjatësi optimale. Ne integrojmë teknologjinë e fundit me parime të testuara me kohë për të krijuar makina që shkëlqejnë në efikasitet dhe besueshmëri.

 2. Materialet superiore: Cilësia është në thelb të procesit tonë të prodhimit. Ne marrim dhe përdorim materialet më të mira për të ndërtuar makina tharëse rrotulluese që i rezistojnë kërkesave rigoroze operacionale. Ky angazhim për përdorimin e materialeve të cilësisë së lartë siguron qëndrueshmëri, edhe në mjediset industriale më të kërkuara.

 3. Ekselenca e performancës: Makinat tona tharëse rrotulluese janë të njohura për performancën e tyre të jashtëzakonshme. Ato shfaqin efikasitet të patëmetë të tharjes, rezultate uniforme dhe aftësi për të trajtuar me lehtësi lëndët ushqyese të ndryshme. Ky është një pasqyrim i drejtpërdrejtë i përvojës sonë të pasur, të përmirësuar gjatë viteve të përsosjes së ndërlikimeve të dizajnit dhe funksionimit të tharëseve.

Kur zgjidhni makinat tona tharëse rrotulluese, ju zgjidhni kulmin e përvojës sonë të gjerë, përkushtimit ndaj cilësisë dhe një angazhimi të palëkundur për të ofruar përsosmëri në çdo aspekt.

Parametrat e tharësit rrotullues TCPEL

Ne ofrojmë tharëse rrotulluese të cilësisë së lartë në faqen tonë të internetit. Modelet tona janë të qëndrueshme, efikase dhe të bëra me materiale premium. Ekipi ynë i ekspertëve është në dispozicion për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja dhe për të ofruar mbështetje. Na kontaktoni për më shumë informacion.

ModelDiametri i brendshëm (mm)Gjatësia (mm)ShpejtësiFuqia (KW)Avullimi (T/H)Pesha (ton)
0.8x10m80010000102.20.07-0.153
1.0x10m1000100001030.1-0.234.6
1.2x10m120010000840.25-0.355.6
1.4x10m14001000065.50.25-0.57.8
1.5x10m15001000057.50.35-0.618.5
1.6x22m1600220003.8110.8-1.219.7
1.8x22m1800220003.8110.9-1.527.8
2.0x22m2000220003.8151-1.830.9
2.2x22m2200220003.3151.2-2.234
2.4x22m2400220003.3221.5-2.837
2.5x22m2500220003.3222-339
2.6x22m2600220003.3302.5-3.547
2.8x22m2800220003.3303-455

Karakteristikat e tharëses rrotulluese TCPEL

Kompania jonë mburret me përvojë mbi një dekadë, e specializuar në prodhimin e peletit të drurit.

Ne jemi të sigurt në cilësinë e produkteve tona, të cilat i projektojmë dhe testojmë me përpikëri për të siguruar përputhjen me standardet më të larta të sigurisë dhe kontrollit të cilësisë.

Me bazë në Kinë, magazina jonë dhe objekti i kërkimit dhe zhvillimit na lejojnë të ofrojmë makineri të nivelit të lartë me çmime të arsyeshme.

Qëllimi ynë është të sigurojmë një proces pa probleme për klientët tanë, kjo është arsyeja pse ne ofrojmë shërbime të plota instalimi për një përvojë gjithëpërfshirëse.

Por ndihma jonë nuk ndalet këtu – ne ofrojmë vizita në terren dhe mbështetje telefonike dhe emaili 24/7 për çdo pronar të ri të makinave tona tharëse rrotulluese, për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje dhe për të siguruar kënaqësi.

Këtu janë disa nga karakteristikat më të rëndësishme të tharëses rrotulluese:

 1. Ka një sistem lubrifikues automatik me injektim dhe filtrim automatik të yndyrës – kjo siguron një kohë më të gjatë pune pa u ndalur.
 2. Ajo vjen me një sistem pluhuri dhe ftohjeje për të reduktuar prodhimin e pluhurit gjatë funksionimit.
 3. Kjo makinë zvogëlon ose minimizon përmbajtjen e lagështisë së lëngshme me rrotullim me shpejtësi të ulët dhe goditje me çekan të pllakës së lakuar për tharje më të mirë. Mund të përdoret në objektet dhe fabrikat e plehrave, mjekësisë, kimikateve dhe përpunimit të drurit.
 4. Tharësi rrotullues ka një cilindër, transmision, pllakë ngritëse, makineri mbështetëse dhe pajisje të tjera. Pllaka ngritëse lëviz materialin e lagësht brenda cilindrit rrotullues me ajër të nxehtë duke e kthyer ujin në avull dhe duke i tharë materialet shpejt. Është e pajisur me kontroll të shpejtësisë së ndryshueshme të frekuencës, në mënyrë që të mund të rregulloni shpejtësinë e brendshme të tharëses. Është bërë me një tullë zjarri të mbyllur në brendësi për t'i mbajtur gjërat të sigurta.
 5. Ai është i përshtatshëm veçanërisht për tharëset e kazanëve të tallashit, pasi ka instalim të palosshëm dhe mund të instalohet në një zonë të vogël. Ka një kapacitet të vogël avullimi duke e bërë të përshtatshëm për një sërë materialesh. Temperatura e tharësit mund të arrijë temperatura deri në 500 gradë Celsius për efikasitet maksimal.
 6. Ka performancë të qëndrueshme pune, konsum të ulët të energjisë dhe efikasitet të lartë dhe funksionim të lehtë.
 7. Ai është i pajisur me një instrument për shfaqjen e temperaturës në mënyrë që të mund të shihni lehtësisht temperaturat e hyrjes dhe të daljes në panelin e kontrollit. Gjithashtu vjen me sistem alarmi automatik.
 8. Kjo makinë është tepër e qëndrueshme me rezistencë të madhe ndaj konsumit dhe një bazë rul që balancon trupin e tharëses. Lidhja midis tharëses dhe sobës me shpërthim të nxehtë ka gjithashtu një tub kalimi për funksionim më të sigurt.

Aplikimet e tharëseve rrotulluese

Tharësit rrotullues gjejnë aplikime të gjera nëpër industri, duke lehtësuar heqjen efikase të lagështirës nga materiale të ndryshme. Nga bujqësia tek përpunimi i ushqimit, ato ruajnë cilësinë e produktit dhe parandalojnë prishjen. Në sektorët minerale dhe kimike, tharëset rrotulluese sigurojnë përpunim optimal duke tharë me efikasitet materiale si gëlqerorët dhe kimikatet. Për më tepër, ato kontribuojnë në biomasë, riciklim, ndërtim dhe metalurgji, duke rritur efikasitetin e djegies, duke përmirësuar proceset e riciklimit dhe duke siguruar cilësinë e materialit ndërtimor. Tharësit rrotullues qëndrojnë si mjete të gjithanshme, të domosdoshme, duke formuar sektorë të ndryshëm me zgjidhjet e tyre efektive të tharjes.

Një tharëse rëre është një makinë e krijuar për të hequr lagështinë nga rëra, duke rritur përdorshmërinë e saj në ndërtim dhe prodhim. Duke përdorur nxehtësinë dhe rrjedhën e ajrit, ai redukton në mënyrë efikase përmbajtjen e lagështisë, duke e bërë rërën të përshtatshme për aplikime të ndryshme si prodhimi i betonit dhe proceset e shkritores.

 

Një tharëse çimentoje është një pajisje e specializuar që përdoret për të reduktuar lagështinë në materialet e çimentos, duke rritur cilësinë dhe performancën e tyre. Duke përdorur nxehtësinë dhe rrjedhën e kontrolluar të ajrit, ul në mënyrë efikase përmbajtjen e lagështisë, duke siguruar qëndrueshmërinë dhe forcën e produktit përfundimtar të çimentos për qëllime ndërtimi.

Një tharëse e biomasës është një makinë jetike për përpunimin e materialeve organike si copëzat e drurit, mbetjet bujqësore dhe lëndën e parë të bioenergjisë. Duke përdorur nxehtësinë dhe rrjedhën e ajrit, ai redukton përmbajtjen e lagështisë, duke optimizuar efikasitetin e djegies dhe duke lehtësuar prodhimin e bioenergjisë. Ai luan një rol vendimtar në praktikat e qëndrueshme të energjisë dhe reduktimin e mbetjeve.

Tharësit rrotullues luajnë një rol kryesor në industrinë metalurgjike duke tharë me efikasitet koncentratet metalike përpara përpunimit të mëtejshëm. Duke eliminuar lagështinë, këto tharëse rrisin efikasitetin e energjisë, zvogëlojnë kostot e transportit dhe përmirësojnë cilësinë e produkteve metalike. Ato janë të domosdoshme në optimizimin e proceseve metalurgjike për industri të ndryshme.

Një tharëse industriale rrotulluese ushqimore është një pajisje thelbësore në sektorin e përpunimit të ushqimit, duke hequr në mënyrë efektive lagështinë nga produkte të ndryshme ushqimore si erëzat, arrat dhe kokrrat e kafesë. Duke përdorur nxehtësinë dhe rrjedhën e ajrit të kontrolluar, ai zgjat jetëgjatësinë, parandalon rritjen e mikrobeve dhe ruan shijet dhe teksturat e produkteve ushqimore përfundimtare.

Një tharëse kimike rrotulluese është një mjet thelbësor në industrinë kimike, duke tharë në mënyrë efikase një sërë kimikatesh, duke përfshirë plehrat, pigmentet dhe katalizatorët. Duke përdorur nxehtësinë e saktë dhe kushtet e kontrolluara të tharjes, parandalon reaksionet e padëshiruara, siguron cilësinë e produktit dhe kontribuon në efikasitetin e përgjithshëm të proceseve kimike.

Duke përqafuar thelbin e natyrës, tharësja rrotulluese e pluhurit të bambusë shfaqet si një aleat transformues. Me ngrohtësi të butë dhe fluks të qëllimshëm ajri, ai ruan grimcat delikate të bambusë, duke larguar lagështinë dhe duke zbuluar bukurinë e pazbutur brenda. Kjo vallëzim i butë mes makinës dhe natyrës lind një kanavacë me mundësi të pafundme, ku lulëzon shpirti i bambusë.

Në zemër të sektorit të bujqësisë, tharësja rrotulluese qëndron si një shoqërues i qëndrueshëm. Me përqafimin e tij të ngrohtë dhe revolucionin ritmik, ajo thanë drithërat, frutat dhe thesaret e korrur, duke ruajtur thelbin e tyre për ushqim. Një kujdestar i heshtur, siguron që korrje të bollshme të gjejnë rrugën e tyre drejt tryezave, duke ushqyer trupin dhe shpirtin.

Një tharëse gipsi është pjesë përbërëse e përpunimit të gipsit, duke reduktuar lagështinë dhe duke rritur përdorshmërinë. Duke përdorur ajrin e nxehtë, ai largon në mënyrë efikase ujin e tepërt, duke parandaluar grumbullimin dhe duke përmirësuar ruajtjen dhe transportin. Modelet moderne i japin përparësi efikasitetit të energjisë, duke kontribuar në produkte gipsi me kosto efektive dhe me cilësi të lartë për ndërtim dhe prodhim.

Pjesët normale të veshjes së tharëses rrotulluese dhe jetëgjatësia

Pjesët e veshjes së tharësit rrotullues janë komponentë thelbësorë që sigurojnë funksionimin optimal dhe jetëgjatësinë e sistemeve të tharjes rrotulluese. Këto pjesë, të tilla si rrotat e trungut, unazat e kalërimit, rrotullat e shtytjes dhe të tjera, janë projektuar për t'i bërë ballë kushteve të vështira të proceseve të tharjes në temperaturë të lartë dhe gërryerjes së materialeve që përpunohen. Duke reduktuar fërkimin dhe duke ofruar mbështetje, këto pjesë të konsumimit rrisin efikasitetin, minimizojnë kohën e ndërprerjes dhe kontribuojnë në operacione me kosto efektive. Inspektimi i rregullt, mirëmbajtja dhe zëvendësimi në kohë i komponentëve të konsumuar janë thelbësorë për të ruajtur performancën e përgjithshme dhe për të zgjatur jetën e shërbimit të tharëseve rrotulluese në industri të ndryshme si bujqësia, miniera dhe prodhimi.

Jeta e përgjithshme e shërbimit të tërheqjes së tharësit rrotullues është 6-8 muaj. Materiali i tërheqjes së tharësit të prodhuar nga kompania jonë është i njëjtë me atë të çelikut të trasesë, që të dy i janë nënshtruar trajtimit të thellë termik dhe jetëgjatësia minimale e projektuar e shërbimit është 8-12 muaj.

unaza e unazës së tharëses me tambur rrotullues

Jetëgjatësia e përgjithshme e pajisjes unazore të tharësit rrotullues është 60-90 muaj (6-8 vjet), dhe jetëgjatësia e shërbimit të një grupi tharëseje është 8-10 vjet. Unazat e rrotullës së tharëses së kompanisë sonë janë të gjitha të derdhura me çelik mangani dhe sipërfaqja është trajtuar me nxehtësi. Jeta e shërbimit është 8 vjet.

Zinxhiri lëvizës i makinës së tharësit rrotullues të kazanit

Zinxhiri është ura që siguron energji për tharësin. Jeta e shërbimit të zinxhirit të tharësit rrotullues lidhet me faktorë të ndryshëm si projektimi, instalimi, themeli dhe përdorimi. Në përgjithësi, jeta e shërbimit të zinxhirit është 36 muaj. Aktualisht, kompania jonë përdor më së shumti lidhëse për tharje. Tharësi siguron energji, duke e bërë funksionimin më të qëndrueshëm.

Pllakë ngritëse brenda tharëses

Në përgjithësi, jeta e shërbimit të kazanit të tharësit rrotullues dhe pllakës së ngritjes është 8-10 vjet. Pllaka ngritëse që përdorim është çelik mangani i trashur dhe procesi i saldimit është saldim i plotë, kështu që jetëgjatësia e shërbimit rritet dhe kostoja e mirëmbajtjes zvogëlohet shumë.

koka hyrëse e tharëses rrotulluese

Meqenëse porta e furnizimit shpesh nxehet, porta e hyrjes së tharëses rrotulluese është gjithashtu një pjesë e konsumuar gjatë gjithë jetës së shërbimit të tharëses dhe duhet të zëvendësohet. Hyrja e materialit të kompanisë sonë është bërë nga i njëjti çelik bojler rezistent ndaj konsumit dhe temperaturë të lartë si e gjithë makina, dhe jeta e projektuar e shërbimit është 30 muaj.

Flisni me një ekspert

Na kontaktoni