Raporti i peletit të drurit në Indonezi 2022

VERSIONI 2022 RAPORTI I INDONEZISË: Prodhimi i peletave të drurit dhe peletave të drurit Indonezi

Pelletat e drurit (Pellet druri, WP) në lëndë djegëse (BB) prima donna për momentin, veçanërisht në një vend që ka 4 sezone si një zëvendësues karburanti për qymyrin (pjesërisht / tërësisht) në një TABLE me qymyr, tharëse ajri, sobë me biomasë, dhe tharje në shërbimet e lavanderi. Ndërkohë, tregtimi i WP në vend rregullohet me modelin e paketës me sobë ose djegës për përdorim në amvisëri (zëvendësimi i LPG-së), impianti i përpunimit të ushqimit bimor si mish pule, tofu, gudeg jogja, restorant/ stalla ushqimore, tharëse furre çaj / duhan / misër / peshk, sipërmarrës ushqime të skuqura, etj. Këtu ne ofrojmë pelet druri indonezi raportoni për klientët që kanë nevojë për këtë, lexoni më shumë për biznesin tuaj të prodhimit të peletit.

Kërkesa e lartë për WP në LN e shkaktuar nga vendet e destinacionit të eksportit të qymyrit (Koreja e Jugut, Japonia, Kina dhe India) po kalojnë ngadalë në WP janë të një cilësie të mirë, miqësore me mjedisin dhe të rinovueshme (e dukshme nga kërkesa për pelet druri në tregu ndërkombëtar po rritet me shpejtësi). Nga ana tjetër, Kina po fillon gradualisht të ndalojë përdorimin e qymyrit (me kalori të ulët) për qytetarët e saj (për shkak të ndotjes dhe emetimeve të një squfuri të lartë). Australia dhe SHBA për të minimizuar përdorimin e qymyrit. Indonezia gjithashtu po zëvendëson ngadalë përdorimin e qymyrit me pelet druri. (ISO 8021:2014).

Rritja e çmimeve të qymyrit për shkak të shtrëngimit të vitit 2016, duke shkaktuar që çmimi i referencës së qymyrit (HBA) të Indonezisë në tregun ndërkombëtar (nëntor 2016) të fillojë memetrat deri në 84,89 dollarë/ton më parë, (dhjetor 2016) 69,07 dollarë amerikanë/ ton, edhe përmes 100 USD/ton në dhjetor 2016, pra të jetë 101,69 USD/ton. Sidoqoftë, në vitin 2019, HBA po bie përsëri si në vitin 2016, dhe mund të shihet në imazhin e mësipërm (6322 kcal/kg, enë FOB). Kjo ishte për shkak të rënies së kërkesës nga Kina dhe India, dhe fluksi i qymyrit rus në tregjet e Azisë, Kinës dhe Australisë. Energjia dhe burimet minerale përcaktuan prodhimin e qymyrit në vitin 2019 rreth 489jt ton. Në fillim të vitit 2018 ishte 485 jt ton, por realizimi ishte 557 milionë tonë.

tendenca kërkuese e peletave të drurit në Indonezi
tendenca kërkuese e peletave të drurit në Indonezi

Nga ana tjetër, rreth 50 nga kompania bëhen partnerë të PT PJB, ndërtojnë termocentralin grykën e minierës (MT) (gjithsej 6 GW) me teknologji miqësore me mjedisin nën kritike në kazan për të ulur sasinë e eksporteve. (që nga ana tjetër do të rrisë çmimin) menjëherë për të përshpejtuar realizimin e programit të fuqisë prej 35,000 MW. Shembull: ECM MT Jambi (2x300MW); Riau (2x300 MW); Sumsel 1, 6 (2x300 MW, Tanjung Enim, 3jt ton qymyr/vit, 2026), 8 (2x260 MW, Huadian Bukit Asam Power 45% + China Huadian 55%, Muara Enim, 5,4 milion ton qymyr/vit); Kaselteng 3, 4, 5; Kaltim 3, 5 (200MW), 6, Muara Jawa; dhe United Tractors (2x15 MW, Kalimantan qendror).

Një nga përdorimet e qymyrit është shndërrimi i tij në gaz sintetik (gaz sintetik) përmes teknologjisë së gazifikimit (plazma e gazifikimit) për të shndërruar singasin në energji elektrike, ose substanca të tjera si metanoli, DME, amoniak etj.

përdorimi i ndryshëm i mbetjeve bujqësore
përdorimi i ndryshëm i mbetjeve bujqësore

Ka disa nga arsyet pse qymyri do të përplaset nga fishekët e drurit:

 • Peleti i drurit është BB i burimeve të rinovueshme (ka gjithmonë, një herë mund të ndryshojë pozicioni i qymyrit në të ardhmen), dhe një mjedis miqësor, ndërsa qymyri nuk është i rinovueshëm (i konsumueshëm) dhe më pak miqësor ndaj mjedisit. Prandaj, shfrytëzimi i qymyrit në nivel ndërkombëtar berkurang për mbijetesë. Pra, ka mundësi për të rritur furnizimin me energji elektrike kombëtare nëpërmjet peletit BB të drurit.
 • Peletat e drurit me kalori është e barabartë me qymyr të ulët kalori.
 • Prodhimi i karbonit më të ulët se qymyri.
 • Kostoja e energjisë elektrike e prodhuar nga peletat e drurit për të zëvendësuar qymyrin është e barabartë me atë të gazit natyror të prodhuar, i cili natyrisht është më i lirë se qymyri.
 • Personeli kërkonte më shumë nga PLANT energjetik pelet druri (përfshirë edhe përgatitjen e infrastrukturës së peletit të drurit) (shtoni punësimin), që është rreth 3.480 persona, ndërsa TEC-i me qymyr me të njëjtën fuqi kërkon një staf prej rreth 2.540 personash. 2/10/2020 2/31
 • Kërkesa për pelet druri është e qëndrueshme në afat të gjatë për të motivuar palët e interesuara për të ruajtur dhe përmirësuar menaxhimin e pyjeve, dhe për të zhvilluar tokën kritike (ish-miniera qymyri, ari, kallaj, nikel, etj.) në një pyll të bimëve industriale me pelet të veçantë druri (p.sh. druri Kaliandra Mo (KM), Mahang / Macaranga Gigantean, Karamunting / Melastoma Malabatricum)
 • Kërkesa për pelet druri që vijnë nga të gjitha anët e botës vazhdon të vërshojë në Indonezi. Duhet të përdoret për të përmirësuar të ardhurat e komunitetit
 • Indonezia është në të vërtetë e aftë të gjenerojë biomasë të energjisë elektrike ~ deri në 49.8 GW (nevoja e Indonezisë për fuqi shtesë kombëtare 35 GW). Potenciali i biomasës ishte rreth 146.7 milion ton/vit që rrjedh nga mbetjet e orizit (150 GJ/th), drurit të gomës (120 GJ/vit), mbetjeve të sheqerit (78 GJ/vit), mbetjeve të vajit të palmës (67 GJ/vit). vit), dhe mbetje të tjera organike (20GJ/vit).

Siç dihet, WP-ja botërore e përdoruesit 2013 (23.6 milion ton) u regjistrua është shteti i Japonisë, Koresë së Jugut, Kinës (2 milion ton), Evropës (12 juta ton) (gjithashtu emetuesit më të mëdhenj, përkatësisht Gjermanisë, Suedisë, Letonisë , dhe Portugalia), SHBA (3 milion ton), Rusia (2 milion ton) dhe Kanadaja (3 milion ton).

Prodhimi global rajonal i peletit të drurit në 2013
Prodhimi global rajonal i peletit të drurit në 2013

Megjithëse vendet e përdoruesve të WP janë në gjendje të prodhojnë të tyren, por ata ende nuk janë në gjendje të plotësojnë nevojat e WP DN që ata (duhet të importojnë), për shkak të rritjes më të ngadaltë të drurit në vendet e subtropikale. sesa në vendet tropikale. Shembull: në 2013, nevoja evropiane prej 19 milion ton [10 (të nxehtë) + 9 (industriale)] (më pak 7 juta ton), Kanada (4 juta ton) (më pak 1 milion ton), Azi (Japoni dhe Koreja e Jugut) më pak 1 milion ton. Vendi i dytë aziatik që do të bëhet një WP importues më i madh në dekadën e ardhshme (vlerësohet të jetë rreth 5 milionë tonë në vitin 2020). Në vitin 2016, japonezët importojnë WP 400 tonë (pas aksidentit bërthamor të Fukushimës 2014), ndërsa Carousel-it i duhen 1.7 milionë tonë.

prodhimin rajonal global të peletit
prodhimin rajonal global të peletit

Prodhimi i botës WP afrohet 28 juta ton (2015, për ngrohje 15, industria 13 juta). Ndërkohë, marketingu i WP global për prodhimin e energjisë elektrike dhe ngrohjes vazhdon të rritet me rreth 14.1% në vit. Në vitin 2020, nevoja për WP pritet të rritet në 80 milion ton. Prandaj, disa vende, për shembull Koreja e Jugut, Japonia, Evropa (importi ~ 14juta ton/2014), SHBA dhe Kanadaja u përpoqën të gjenin furnizimin me lëndë të parë për një vend tropikal, cili prej tyre për Indonezinë. Çmimi i mëposhtëm kontoh WP në Evropë (Zvicër, Austri dhe Gjermani) i cili mund të shihet në Gambar në krye (~centEuro/kg). Në muajin shtator 2018, çmimi mesatar WP ENplusA1 në Austri është 236,5 EUR/ton.

çmimi i peletit në Australi Gjermani dhe Zvicër
çmimi i peletit në Australi Gjermani dhe Zvicër

Që nga viti 2012, Carousel synon përdorimin e Energjisë së Rinovueshme prej të paktën 2%, dhe në vitin 2022 përdorimi i biomasës duhet të hyjë në 10%, nga të cilat 60% vjen nga WP. Shkurt 2015, tregu është nevoja Carousel për të furnizuar më shumë se 280,000 ton për nevojat e industrisë shtëpiake dhe ushqimore dhe pijeve. Rreth 70,3% WP Carousel është një import i peletit (Indonezia furnizon vetëm >7% për Carousel, saktësisht rreth 8.940 ton nga 122.447 ton në vitin 2012, dhe pjesa tjetër importohet nga Rusia, Malajzia dhe Vietnami).

furnizimi me pelet druri në karusel
kërkesa për pelet druri në Korenë e Jugut

Në atë kohë, çmimi i taksave të aeroportit CIF WP Indonezia (131 USD/ton, nën Vietnamin 144 USD/ton dhe Malajzia 141 USD/ton). Importet nga Indonezia vazhduan me praninë e kompanisë kerma Carousel Depian Co. Ltd. me PT Inhutani III në pronësi të shtetit (zhvilloni fabrikën e industrisë pyjore 5000-8000 Ha në Pelaihari, Kalimantan jugor nëpërmjet PT SL Agri në mënyrë që të eksportojë WP deri në 100,000 ton, th 2015). Në të ardhmen, disa kompani të Koresë së Jugut kanë eksploruar mundësinë e importimit të WP nga Australia, Vietnami, Indonezia, Filipinet, Malajzia, Tajlanda, Kanadaja dhe SHBA. Karuseli kërkon një PLANT energjetik duke përdorur WP.

furnizimi me pelet druri në karusel
furnizimi me pelet druri në karusel

Importi WP Carousel në 2014 dhe 2015 shihet në imazhet anësore. Në atë vit, Indonezia eksportoi WP 150,000 ton (Malajzia 60,000 ton), nga të cilat vetëm rreth 4%. Ndërkohë, lëvozhga e bërthamës së palmës (Palm Kernel Shell) e dy vendeve eksportohej në Japoni në sasi të vogla. Vetë karuseli që importon WP me një çmim rreth (109-135) Kërkesa për pelet druri në Korenë e Jugut Furnizimi me pelet druri në Carousel 2/10/2020 3/31 Euro/ton (2015). Në atë kohë, Vietnami ka eksportuar WP në Carousel rreth 71%.

Të dhënat e importit dhe eksportit të peletave të drurit të Koresë 2015
Të dhënat e importit dhe eksportit të peletave të drurit të Koresë 2015

Për tokën pemilik (qindra/mijë hektarë) në Indonezi dhe jeni të interesuar për biznesin e WP, ju lutemi bëni kujdes ndaj punëdhënësve të huaj (scalpers) që blejnë dru tallash DN me çmim të lirë, sepse ata do të eksportojnë në formën e WP në Rok. ose Japonia. Ju duhet të prodhoni vetë WP në DN dhe të eksportoni vetë në LN.

Lista: Përfaqësuesit e Koresë së Jugut në Indonezi, Përfaqësuesi Indonezian në Carousel, Agjencia / Shoqata e Peletit të Drurit në Carousel dhe Pengusaha / Importir Carousel mund të shihen këtu (maj 2014).

Konsorciumi i Koresë që përfaqësonte CEO i GIMCO nënshkroi një bashkëpunim (MoU) me Kemendes PDTT (dhe PT Alam Bumi Cemerlang), me qëllim përdorimin e mbeturinave/misrit (3500-4500 kCal/kg) (në 24 rrethe) në dru. fishekët që do të ndryshohen kështu që fshati elektrik në zonën e Transmigrimit, Labangka, Sumbawa, NTB. Weevil do të përzihet me pemën Gamal (4168 kCal/kg, përmbajtja e ujit 24%, përmbajtja e hirit është 2.97%) dhe Calliandra (5000 Ha) për t'u përdorur si pelet druri dhe për t'u eksportuar në Korenë e Jugut për karburant PLTBm Carousel. Investim USD400juta e mbjellë gjithsesi për të financuar fabrikën e peletave të drurit 400.000 ton/vit dhe PLTBm 30 MW në Sumbawa.

përdorni misrin e egër (3500-4500 kCalkg) (në 24 rrethe) në fishekë druri
përdorni misrin e egër (3500-4500 kCalkg) (në 24 rrethe) në fishekë druri

Tallashi, kashtë orizi/gruri, lëvore orizi (3300 kcal/kg), bagas/bagas (me përmbajtje sheqeri 2.5%, vlera kalorifike prej 1.825 kcal), kërcell misri/melekuqe, mbeturina gjethesh, bar, degëza, palma EFB (tankos palma), dhe pjesët e bimës që janë konsideruar si mbetje mund të jenë burim i WP. Bizneset WP filluan të rritin dru shpejt duke korrur mirëmbajtje minimale dhe përmbajtje të lartë energjie si përzierje e mbeturinave tsb. Për shembull: Petai china (Leucaena leucocephala), calliandra e kuqe (KM) (Caliandra calothyrsus) dhe Gamal (Gliricidia sepium). Qëllimi i krijimit të WP është që vlera kalorifike e mbetjeve të drurit do të përmirësohet në mënyrë që t'i afrohet thëngjillit me kalori BB (5.000 – 6.000 kcal), që është rreth 4.200 – 4.800 kcal me përmbajtje hiri rreth 0.5-3%.

Kaliandra red (KM) është lënda e parë e WP-së më të mirë në krahasim me bananen kineze, gamalin dhe butonin sengon nga ana e ritmit të rritjes. Energjia që përmban KM 4600 kkal/kg, deri në 7.400 kcal/kg, 1 kg pelet KM është e barabartë me energjinë termike prej 5.35 kWh ose energjinë elektrike 1,355 kWh. Pasurimi i tokës nëpërmjet fiksimit të azotit në tokë, dhe peshës së llojit, në mënyrë që përmbajtja e hirit të jetë më e ulët. Përveç kësaj, jetëgjatësia e KM mund të jetë deri në 29 vjet mbjellje, dhe mund të korret 2 herë në vit, pra i duhen 1.5 vjet për të prodhuar energji elektrike. Një Ha KM mund të prodhojë dru 20-65m3/vit ose 20-35ton/vit. Dendësia e mbjelljes së një minimumi prej 5000 pemësh/Ha (hapësira 1x2 m), mund të shkurtohet deri në 1 m mbi nivelin e tokës në mënyrë periodike çdo 4 muaj (3 xa vit) kur është pjellore dhe ka shumë reshje. Nën tribunat e arrës së kokosit (drita prej 60%), KM mund të mbillet si mbushës bimësh.

Calliandra Calothyrsus
Calliandra Calothyrsus

Për një kapacitet prej 100 kW, kostoja e investimit prej rreth 5.5 miliardë Rp (janar 2017) përfshin sigurimin e tokës kritike 30 Ha (qira e tokës Rp.1.5 M për 20 vjet, fidanë dhe mbjelljen/mirëmbajtjen e 250,000 pemëve).

KM jo vetëm si lëndë e parë për WP, gjethet si ushqim për bagëtinë (me proteina të larta), dhe interesi për to si fushat e bletëve blegtorale (prodhimi i mjaltit (kaliandra e bardhë mjalti) rrjedh nga nektari i luleve KM i famshëm në Një Ha KM prodhon mjaltë të paktën 1 ton/vit (1000 kg x Rp. 50.000/kg = Rp.50 milion/vit = Rp.4.17 milion/muaj), ndërsa në Evropë mund të arrijë 2 ton/th) për 15 vite pa mjete trajtimi. Rrezja e bletëve që kërkojnë nektar rreth 5 km.

KM rriten mirë në lartësinë 400-600m mbi nivelin e detit, pH~5 dhe pak ujë. Impianti do të funksionojë gjithashtu si impiante të mbulimit të tokës (perdu) (plehërimi i tokës / ruajtjes së tokës / ankorimi i erozionit në tokë të pjerrët / minierat e tokës si kallaji, qymyri, ari, nikeli, etj.) në mënyrë që të shmanget përmbytja dhe të kthehet tokë kritike, e thatë, me rërë dhe djerrë, sepse shërben si pleh i tokës, rrënjët e dëmtuesve të vrarë fluturuan në tokë dhe rrënjët delikate të tjetrës që shtrihen deri në sipërfaqen e tokës. KM shërben për të ruajtur qëndrueshmërinë e natyrës.

Bletët thithin thelbin e luleve KM
Bletët thithin thelbin e luleve KM

Disa shembuj të vendndodhjes së pn KM:

 • Gamal dhe calliandra të mbjella në Sumbawa 5000 Ha.
 • 100 mijë batang në tokë kritike në Wonogiri në bashkëpunim me Ministrinë e PDT-së;
 • P Singkep (Kep Riau) (në vendin e ish-minierave kritike të kallajit);
 • Gorontalo Utara (PT Citra Makmur kencana).
 • Një shembull i zhvillimit të KM si një zëvendësim WP (ET) i qymyrit nga organizatat joqeveritare (pa ndihmë nga qeveria) është kryer në Butur (kab. Buton North, Prov. Juglindore Sulawesi). Fillimisht fidanishtja KM vetëm 100,000 pemë u zhvillua në Kulbar (përveç Kalisusu West) nga CHANGE (Lëvizja e Peshkatarëve Tani Indonesia) Butur, me një objektiv prej një milion pemësh në të ardhmen. Memorandumi i Mirëkuptimit me PT Energy Indonesia (WP i fabrikës) u nënshkrua për të blerë MILES nga fermerët.

Procesi i prodhimit të peletave të drurit:

 • Përgatitni materialet paraprakisht
 • Futeni në makinë tharëse me kthesë për të ulur përmbajtjen e ujit derisa të arrijë në 10%
 • Fusni pluhurin e thatë (që është përzier me miell tapioke; nuk keni nevojë për bagas, sepse tashmë përmban sheqer) për t'u shtypur dhe ngrohur rreth 180 oC te makineritë e peletave me rezultatin përfundimtar WP berdiamater 6 në formë cilindrike. -10 mm e gjatë, 1-3 cm dhe dendësi 650 kg/m3. Calliandra Calothyrsus Bletët thithin thelbin e luleve KM 2/10/2020 4/31
 • Mbështjell/paketë, dërgo tek palët e tjera

Karakteristikat e produktit BB pelet

Shufra pelet
Shufra pelet

Përbërësit bazë të këtyre peletave janë kërcell misri, kashtë gruri, kashtë orizi, lëvozhgë kikiriku (4644 kcal/kg), kalli misri, degëza pambuku, kërcelli i sojës, barërat e këqija (bari i egër), degëzat, gjethet, tallash dhe bimë të tjera humbje. Pasi lënda e parë është grimcuar, më pas shtypur dhe shtypur, është formuar në një formë peleti për të dhënë presionin midis rulit dhe mbulesave në material. Dendësia e materialit fillimisht ishte rreth 130 kg/m3, por dendësia e peletit duke u ngjitur lart mbi 1100 kg/m3, kështu që e bën të lehtë ruajtjen dhe transportimin, si dhe performancën e karburantit në rritje.

Peleta tallash

Linja e prodhimit të peletave të tallashit: blerja e lëndëve të para, grumbullimi i materialeve, tharja, peletizimi dhe paketimi. Përmbajtja e ujit të tallashit është rreth 30-45% dhe çmimi i lëndëve të para rreth 21.05 – 24,29 USD/ton. Vlera kalorifike mund të arrijë në 4.000 – 4.500 kcal.

Pelet Degëza

Linja e prodhimit të degëve të peletit: blerja e lëndëve të para, shtypja, tharja, peletizimi dhe paketimi. Kostoja e lëndëve të para ~16,19 USD/ton. Vlera kalorifike e degëve të peletit është më e ulët se fishekët e tallashit.

Pelet Degëza
Pelet Degëza

Procedura e prodhimit:

blerja e lëndëve të para, tharja, peletizimi dhe paketimi. Cilësia e materialit varet nga periudha e mbjelljes. Të gjitha materialet mund të ruhen me efikasitet në kohë, pastaj të thahen dhe të peletizohen. Përmbajtja e ujit në kallam sheqeri është rreth 20-25%. Bagasi i peletit ka vlerë të lartë kalorifike 3.400-4.200 kcal (para se të peletizohej vetëm rreth 1825 kcal, dhe kur bagasi i papërpunuar nxehej vetëm duke përdorur gazin e shkarkimit nga oxhaku i kazanit, përmbajtja e ujit në pulpë ra me 40%, dhe kalori vlera bëhet 2305 kKal).

fishekë druri vaj palme
fishekë druri vaj palme

Pellets bagasse (bagasse) është bioenergji një e re. Mund të përdoret si ngrohës hapësire, sobë, kaldaja me ujë të nxehtë dhe industriale, PLTBm, e të tjera. Ai shërben si zëvendësues i druve të zjarrit, qymyrit, karburantit dhe LPG-së. Bagasi ka një përmbajtje energjie dhe cilësia e karburantit është e lartë. Mjaltë, përmbajtja e hirit prej ~ 6%.

Potenciali i bagasit në Indonezi është 30 ton/ha/vit. Ndërsa, sipërfaqja tokësore e kallamit të sheqerit (2014) prej 447.000 Ha [63,46% janë në Java, pjesa tjetër është 36,54% jashtë Java], atëherë potenciali i bagasit është një total prej rreth 13,41 milion ton/vit, e cila është sipërfaqja e mbjelljes është ulur me 6% krahasuar me vitin 2013, (470.198 Ha). Prandaj, për të përmbushur nevojat e sheqerit DN dhe për të reduktuar importet e sheqerit të papërpunuar, qeveria ngriti një plantacion kallamsheqeri shtesë deri në 500,000 ha në Sulawesi juglindor, P., Aru dhe Merauke, si dhe ndërtesa 10 fabrikat e reja të sheqerit DN. Në të ardhmen do të ketë bagas shtesë rreth 15 tonë/vit.

Pelet Bagasse
Pelet Bagasse

Mbetjet e ngurta të kallam sheqerit rrjedhin nga rezultatet e tendosjes së nira në filtrin rrotullues të kazanit quhet filtër filtër. Kur thahet, torta e filtrit mund të përdoret drejtpërdrejt si lëndë djegëse në kuzhinë për gatim. Torta e filtrit në përgjithësi përdoret për kompostim.

Zgjedhja e shkallës dhe buxheti Kostoja e mullirit të peletit Bagasse në pelet druri Indonezi

Bagasi i mullirit të ecjes duhet të vendoset në vendin ku lëndët e para janë të bollshme, të lira dhe afër aeroportit/portit për të lehtësuar transportin e produktit, kështu që kostoja e lëndëve të para dhe kostot e tjera (puna, qiraja e magazinës, menaxhimi i kostos, etj. .) mund të ruhet si i ulët. Duhet të përgatiten aspekte të ligjshmërisë së industrisë së ndërtimit dhe lejeve: TDI, SIUP, HO, IMB, etj. Gjithashtu përgatitet certifikata për eksport (SVLK) dhe certifikata e produktit (për shembull nga Sucofindo, dhe SGS).

Investimi fillestar i mullirit të peletit bagas rreth 112.414 USD me kapacitet 1 ton/orë (kapaciteti mund të rritet deri në 6 ton/orë për të shtuar pajisjet e nevojshme).

investimi fillestar i mullirit të peletit bagas
investimi fillestar i mullirit të peletit bagas

Investime fabrikash ndërtimi rreth 19.271 USD me sipërfaqe 6.000 m2.

Investimet kapitale fillestare të pajisjeve rreth 72.266 USD duke përfshirë tharëse 24.089 USD, kafaz bllokimi Pellets Bagasse 2/10/2020 5/31 1.927 USD, kabinet elektrik 1.927 USD, makinë pelet (1 ton/h) 25.695 USD, etj.

Kapital qarkullues rreth 40.148 USD për ruajtjen fillestare të lëndëve të para dhe para-shitjen e produktit.

Kur tregu dhe operimi është i qëndrueshëm, ju mund të rrisni investimin tuaj. Tharëse 24.089 USD mund të përdoret për 3 mulli pelleti, thjesht mund t'i shtoni të dyja në kafaz Stranding, makinë pelet dhe transportues. Kur mulli i peletit është më shumë se tre, atëherë duhet të shtohet tharësja dhe nevojitet një kamion forklift. Ftohja e motorit duhet të merret parasysh në varësi të rrethanave të prodhimit.

Analiza e kostos dhe marzhit të indonezisë së peletit të drurit të bagasit të peletit

Objektivi i biznesit: 500 ton/muaj (fillimi). Gjatë funksionimit normal, prodhimi mujor mund të rritet deri në 1,500 ton ose 3,000 ton. Produktet vjetore rreth 30,000 ton.

ROI Pelets Bagasse:

 • Çmimi i lëndës së parë të bagasit të kallamsheqerit: 19,45 USD/ton
 • Kostoja e transportit: 3,24 USD/ton [tarifa e paketimit dhe kostoja e daljes]
 • Thërrmimi: 0
 • Tharëse elektrike me ngarkesë: 1,39 USD/ton [makina elektrike 7,5 kV që thahet 0.7 ton/orë]
 • Ngarkesa elektrike: 11,67 USD/ton [peleti i motorit elektrik 90kW 1 ton/j]
 • Paketimi: 5,19 USD/ton [25 kg/thes; 0,13 USD/thes]
 • Punëtorët direkt: 8,10 USD/ton [1 mjet për 8 punëtorë, 11,34 USD për 1 punëtor në një ditë]
 • Kostoja e hapjes: 5,33 USD/ton [19.434 USD për përdorim 10 vitesh]
 • Kostoja e mjetit: 3,25 USD/ton [mjet 80.976 USD për 26 ditë/muaj në 5 ditë përdorim]
 • Kostoja e kujdesit: 4,86 ​​USD/ton [kostoja e lyerjes / sytë e shamive janë konsumuar]
 • Kostoja TOTALE: 62,48 USD/ton

Llogaritja e Fitimeve: Kostoja totale: 62,48 USD/ton; Çmimi i shitjes së peletit në fabrikë: 97,17 USD/ton; fitimi neto për një ton prej 34.69 USD. Nëse prodhimi mujor prej 500 tonësh, fitimi neto mujor është 17.345 USD.

Ndërsa, ROI fishekë tallash

 • Çmimi i lëndës së parë tallash: 22,67 USD/ton
 • Kostoja e transportit: 4,86 ​​USD/ton [tarifa e paketimit dhe kostoja e daljes]
 • Thërrmimi: 0
 • Tharëse elektrike me ngarkesë: 2,08 USD/ton [makina elektrike 7,5 kV që thahet 0.7 ton/orë]
 • Mulliri i peletit me ngarkesë elektrike: 15,16 USD/ton [90 kW topth i motorit elektrik 1 ton/j]
 • Paketimi: 5,18 USD/ton [25 kg/thes; 0,13 USD/thes]
 • Punëtorët direkt: 8,10 USD/ton [1 mjet për 8 punëtorë, 11,34 USD për 1 punëtor në një ditë]
 • Kostoja e hapjes: 5,33 USD/ton [19.434 USD për përdorim 10 vitesh]
 • Kostoja e mjetit: 3,25 USD/ton [mjet 80.976 USD për 26 ditë/muaj në 5 ditë përdorim]
 • Kostoja e kujdesit: 5,83 ​​USD/ton [kostoja e lyerjes / sytë e shamive janë konsumuar]
 • Kostoja TOTALE: 72,46 USD/ton

Llogaritja e Fitimeve: Kostoja totale: 72,46 USD/ton; Çmimi i shitjes së peletit në fabrikë: 137,65 USD/ton; Fitimi neto për një ton është 65,19 USD. Nëse prodhimi mujor prej 500 tonësh, fitimi neto mujor është 32.595 USD.

Pelet druri Indonezia Kashtë orizi/Gruri/Bar/si

Fishkë oriz kashtë bar gruri si
Fishkë oriz kashtë bar gruri si

Këtu është një shembull i një skeme të makinerisë së prodhimit të fishekëve nga kashta orizi / gruri me një kapacitet peleti 200-300 kg/h. Makina të tilla mund të përdorin gjithashtu lëndë të para të ndryshme si dru, bagas, kërcell/lëkurë misri/melekuqe, lëvozhgë kikiriku, jatropa bagasse, lëkurë kafeje, bimë me rritje të shpejtë, kërcell palme (8.6 ton/ha, 3650 kCal/kg) tallash, copa letre dhe ashkla druri. Makina përbëhet nga mulli me çekiç, mulli i peletit, ftohës, ndarës i peletit me vibrim të pajisur me kapëse pluhuri për të parandaluar ndotjen e pluhurit. Siç dihet, sana është objekti i lëmuar dhe i shtypur fort. Prandaj, makina kërkon një transportues me vidë ushqimi i cili është projektuar posaçërisht me plesht shtesë, në mënyrë që përdoruesi të mund të shtojë tallash dhe copa letre për të përmirësuar cilësinë e peletit. Nëse karremi është shumë i lagësht, atëherë duhet të shtohet tharësja shtesë.

Lloje të ndryshme shembujsh të makinerive të tjera (mbyllni gojën, lëvizni / në kamion, makineria, e madhe dhe e vogël) shumë të disponueshme në treg LN [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 , 8]; DN [1, 2, 3] për të bërë pelet nga lëndë të para të ndryshme të biomasës.

Krahasimi i kashtës së peletit (me pelet në lëvozhgën e orizit) janë: Përmbajtja e ujit: 8-10% (15-30%); përmbajtja e hirit 3% (15-20%); Vlera kalorifike: 18,5 MJ/kg (13,98 MJ/kg) ose 4422 kCal/kg (3341 kCal/kg). Djegia e peletave të kashtës prodhon karbon neutral që mund të përdoret përsëri në rritjen e biomasës së të ardhmes.

fishekë kashte
fishekë kashte

Prodhimi i peletave të kashtës mund të rrisë densitetin e lëvozhgës së orizit, të zvogëlojë koston e transportit, përmbajtjen energjetike të sasisë në rritje (4422 kKal/kg), përmbajtjen e ulët të hirit (3%), dhe hirin e djegies së peletave të kashtës mund të jetë përdoret si pleh mineral për rritjen e bimëve.

Hapat në prodhimin e peletit të kashtës të Wood Pellet Indonesia 

 1. Ndarja e kashtës nga objektet e tjera.
 2. Dozing kashtë. Përpara se kashta të dërgohet në ushqyes, Ai duhet të zvogëlohet në një madhësi uniforme (15%, kërkohet përdorimi i një tharëse të kazanit rrotullues.
 3. Tharja e kashtës. Përgjithësisht kashta thahet në ajër me një përmbajtje uji prej 15%, në mënyrë që

tharja e sanës nuk kërkohet. Megjithatë, nëse përmbajtja e ujit >15%, përdorimi i një tharëse të

kërkohet tamburi rrotullues.

 1. Peletizimi në makinën e peletit. Pas kalimit të procesit të tulëzimit dhe tharjes, kashta transportohet në shiritin transportues (transportues) të makinës së peletit të kashtës. Me ndihmën e presionit ndërmjet makines së performancës dhe rulit, peleti i kashtës shtypet dhe pritet sipas gjatësisë së dëshiruar (6 mm dhe 8 mm).
 2. Ftohja e kashtës së peletit. Për të ruajtur cilësinë e peletit gjatë ruajtjes dhe trajtimit, prodhimi i peletave të kashtës në temperaturë të lartë duhet të ftohet në ajër në temperaturën e dhomës ose pak më lart duke përdorur drejtimin e kundërshtarëve të ajrit të ftohjes së motorit.

Vendet prodhuese të orizit (10) që po përdorin potencialisht makinën e peletit të kashtës për të ricikluar energjinë nga kashta janë Kina, India, Indonezia, Bangladeshi, Vietnami, Tajlanda, Filipinet, Mianmari, Brazili dhe Japonia.

E ardhmja e peletit të drurit Indonesai (bashkim me PLTPk)

E ardhmja e peletave të drurit (bashkim me PLTPk)
E ardhmja e peletave të drurit (bashkim me PLTPk)

Peletat e drurit (WP) filluan të prodhoheshin shumë. Ekziston një probabilitet i fortë që do të ndodhë një përmbytje e ofertës në DN dhe LN mund të zbërthehet në çmim. Kontrolloni çmimet ndërkombëtare këtu dhe imazhin (tjetër). Importuesit e LN për të filluar të veshin koncepte e gjejnë WP më të mirën, por çmimi është i lirë. Prandaj, është koha që biznesmenët e WP të pajisin biznesin e tyre me:

 1. Furnizimi i WP për një TEC-in elektrik me qymyr për të zëvendësuar pjesërisht / tërësisht qymyrin (MoU i nënshkruar me termocentralin me qymyr).
 2. Ndërtimi i energjisë PLANT Peletet druri (PLTPk; PLTBm = biomasa; shembull në Japoni) në DN / lokale rreth fabrikës WP.
 3. Mbjellja e një peme me korrje të shpejtë, mund të rritet dhe cilësia është e mirë në tokën kritike / minierat (kallaj, qymyr, ari, zirkon, bakër, nikel, etj.) ndaj materialit WP të cilësisë, si kaliandra e kuqe (sobë zjarri afër blu).
 4. Promovoni socializimin e përdorimit të WP dhe sobës (këste / këste) për komunitetin (si zëvendësim për 3 kg LPG BBGas që është e vështirë për t'u gjetur tani). Komuniteti rreth Factory WP preferoi blerjen e WP me çmimin e fabrikës.

Ai synonte të stabilizonte çmimin e WP menjëherë fuqinë kombëtare dhe të hapte vende të reja pune që kërkohen nga njerëzit përreth fabrikës WP, për shembull:

 • PT Austral Byna ndërtoi PLTPk 100 MW (çdo 10 MW kushton Rp150 miliar) në Mantuil Banjarmasin, Muara Teweh (Kab. Barito Utara) Kalimantan qendror dhe Kalimantan lindor.
 • PT PLNE (Shërbimi Kombëtar i Inxhinierisë Prima) rreth andatangani kerma (MoU) me distriktin, Morowali, Sulawesi qendror, ndërtoi PLTBm 10 MW (kosto Rp.30 miliar në 2 vjet, FS 6 muaj) me lëndën e parë të calliandra calothyrsus (i përhapur në Moroaali 200H ).
 • PT EMI (Menaxhimi i Energjisë Indonezia) ndërton PLTPk rreth 5-10 MW (energji WP KM: 4.800 kKal, biochar ~ 7.500 kcal) në Purworejo, Java Qendrore (me impiantin luas 10 Ha) duke përdorur WP të KM me një kapacitet prej 36.000 ton/ vit. Mbetjet / hiri WP ende mund të bëhet pleh për restaurimin e tokës torfe që është shumë e përhapur në Indonezi (botë e 4-të). PLTPk u zhvillua në disa vende në Indonezi. Lënda e parë (KM) e marrë nga shoqëria e Wonosobo, Magelang, Kebumen, në Banyumas.
 • Grupi Korindo po planifikon të ndërtojë PLTBm (pelet druri) 10 MW në Jayapura, Papua. Një degë e Korindo, PT Tunas Sawaerma, në bashkëpunim me qeverinë provinciale të Papua-s dhe Regjencën e Jayapura-s, për të kërkuar koncesione tokash 12.000 ha, nga të cilat afërsisht 7,200 Ha për tokën për HTI (Pyjet e plantacioneve industriale, në formën e një pema e Eucalyptus Pellita dhe Red Jabon e trajtuar nga PT Biomass Papua Lestari) dhe PLTBm (nga PT Bio Green Jayapura). Megjithatë, ata u përplasën me tokën e zakonshme dhe ende nuk kanë arritur një marrëveshje me komunitetin lokal.

Çmimi i peletit të drurit Indonezia (ndryshon sipas ofertës dhe kërkesës):

Vendas (çmimi i fabrikës, Ex-Works) (115-125 dollarë)

 • Xhakarta Rp.1700/kg,
 • Banten Rp.1600/kg
 • West Java Rp.1600/kg,
 • Central Java Rp.1600/kg
 • East Java Rp.1550/kg.
 • Jashtë vendit: FOB $140/ton; CIF 160 dollarë/ton

Kontrolloni se ku ka një stok të WP në Indonezi? kontaktoni personin e kontaktit për këtë [email mbrojtur] 

Rrezik përpunimi i peletave të drurit

Kur jeni duke prodhuar WP, merrni parasysh edhe gjërat që lidhen me shëndetin dhe sigurinë e punëtorëve:

 • Rreziqet e peletave të pluhurit të drurit në vendin e fabrikës,
 • Helmimi i produkteve Bd – gaz CO në WP magazinimi (silos, plesht, hapësirë ​​e hapur); dhe
 • Bd produktet kebakaran në fabrikë WP, termocentrale etj.

Përfitoni nga Biomasa e Mbetjeve në WP rreth jush

 • Përfitoni nga të gjitha produktet e tjera bujqësore pa vlerë, për shembull kërcellin e kallirit dhe misrit, kërcellin e kasava, bagasin (4476 kcal / kg), bambu (4105 kcal / kg), lëvozhgën e orizit dhe kashtën e orizit, tufat bosh frutash. vaj palme, degëza, mbeturina, tallash, lëvozhga e arrave të bluara (4644 kcal / kg), flokë kafe, sengon buto (3948 kCal / kg, përmbajtja e lagështisë 14.21%, përmbajtja e hirit 1.08 përqind), etj. në WP

Nëse dëshironi të hapni tokën, numëroni mbeturinat e drurit të disponueshëm më pas shtypen në WP, si të ardhura shtesë ju (si lëndë djegëse PLTBm / PLANT vendas me energji me qymyr, eksportuar në LN, karburant për furrat, pajisje shtëpiake, restorante, kuzhinë qendër, etj.); jo me anë të djegies së pyllit, i cili do të ketë të bëjë me pirjen e duhanit në të gjithë anët e botës.

Shembuj të prodhuesve të makinës së peletit të drurit

Në shtet (DN)

 • PT Toba Green Synergy, Medan, Sumatra veriore
 • IN (Dahlan Iskan) (nëpërmjet PT SDI, Sociopreneur për hir të Indonezisë) fton studentët e makinës prodhuese SMK WP (1 ton / orë) në mënyrë që të përdorin mbjelljen e drurit KM në 30 provinca (lindore Kalimantan, NTB, Riau , Lampung, Bengkulu, etj). PT SDI makineri ndërtimi WP dhe PLTBm, dhe do të blejë një KM nga popullata. Motoja e saj është se komuniteti merr vendet e punës dhe të ardhurat (nga përgatitja e WP, bagëtia dhe dhitë, bagëtia dhe bletët) si dhe për të marrë fuqinë.

Makina Kingdom (UKM), makina prodhimi WP për një kapacitet 400-600kg/h dhe 800-1000kg/h; Malang, Java lindore.

jashtë vendit (LN)

 • Prodhuesi i Kinë

   

  mulli i peletit

Shpesh lexuesit i kërkohet informacion rreth prodhuesit të makinerive në lidhje me peletat e drurit, qoftë pajisje individuale ose të integruara me një shumëllojshmëri të kapaciteteve prodhuese WP prej 1.5 ton/orë deri në 12 ton/orë. Informacioni i produktit TCPEL në vijim mund të përdoret si referencë për kërkimin fillestar për këto makina. Nëse jeni të interesuar, kontaktoni [email mbrojtur]

 • Makina e peletit vertikal përveç këtyre Tcpel artificiale të vendosura në Shandong të Kinës. Kapaciteti prej 0.8-1 ton/orë nevojiten për të fuqizuar 55 kW, ndërsa kapaciteti 3-4 ton/orë, nevojiten për të fuqizuar 220 kW.

Përparësitë e produktit të Tcpel krahasuar me produktin WP tjetri është:

 • Kompaktësia është përmirësuar shumë përmes dizajnit të makinës. Përdor dizajn modular për të rritur besueshmërinë operacionale me 4-6 herë.
 • Përdor pajisjen e shkëlqyer të vulosjes së labirintit pa kontakt dhe me rezistencë të lartë ndaj gërryerjes.
 • Rritni sipërfaqen e reduktuesit, duke adoptuar ftohjen e detyruar të ajrit dhe mburojën e tipit të ri deflektori që ka performancë të mirë të shpërndarjes së nxehtësisë.
 • Lubrifikimi i të gjithë makinës është projektuar në bazë të temperaturës më të ulët maksimale të lejueshme të vajit, e cila përmirëson besueshmërinë e funksionimit. Ndërkohë, kostoja e mirëmbajtjes është ulur për shkak të zgjatjes së ciklit të ndërrimit të vajit.
 • Thye situatën e makinës së peletit të drurit duke huazuar reduktuesin tradicional industrial. Ne përdorim reduktues special për makinën e peletit të drurit.

Njësia e qarkut siç tregohet në më poshtë:

PARAQITJA E PRODHIMIT TË PELETIT KAshte

PARAQITJA E PRODHIMIT TË PELETIT KAshte

faqosja e linjës së peletit

SEKSION I NDRYSHEM LINJA E PRODHIMIT TE PELETIT DRURI

Çmimi i makinës së peletit dhe pajisjeve nga prodhues të tjerë mund të shihet këtu.

 • Prodhuesi i Shembullit Evropian:

Produktet e motorit WP Gjermani (disa produkte janë përdorur në mullirin e peletit të drurit në Surabaya).

Një shembull i një WP të prodhuesit / fabrikës në Indonezi

Carousel kryen projekte pune në Java lindore, Java qendrore, Sumatera, Kalimantan dhe Papua. Indonezia do të jetë objektivi Carousel për të qenë furnizuesi i WP në të ardhmen në Azi dhe veçanërisht për biopetet që rrjedhin nga mbeturinat e mobiljeve, pjesët e mesme të vajit të palmës, EFB, bagasin e kallamit, kashtën, Caliandra calothyrsus, tallashin, etj.

 • Sumatra e Veriut (Medan) PT Toba Green Synergy që funksionon në fund të 2016 duke përdorur palmën EFB (EFB, palmë tankos) në vaj tankos me pelet, i cili përdoret si një alternativë BB për t'iu bindur LIGJIT Nr. 32 viti 2009. Përparësitë e palmës tankos pelet është lagështia e ulët, efikasiteti energjetik i nxehtësisë së lartë, trajtimi dhe ruajtja e lehtë, i përshtatshëm për sistemin e bojlerit të grilës dhe prodhon tym të ulët. Mjaltë, përmbajtja e hirit >3%. Përpunimi i 1 ton FFB (Fresh Fruit Bunches) prodhoi mbetje prej 0.23 ton EFB; 0,13 ton mezokarpfibër (fibra); 0,06 ton predha (predha palme), dhe 0.65 ton LCPKS (Efluent i Millit të vajit të palmës). EFB gjatë kësaj kohe përdoret vetëm si kompost (mulch). Procesi i përdorur përfshin: Thërrmuesin e tufës së zbrazët, një sistem hidraulik, Presën e tufës së zbrazët, Brunçin e zbrazët të copëtuar, prerësin, tharësin, makinën e tufave dhe bunkerin e tullave. Supozimet: EFB (në TBS) prej 23%, kapaciteti nëse VFD 30ton/j, EFB prodhoi ~ 6.9 ton/j. Kërkohet një njësi grirëse me kapacitet 7 ton/orë. Në mënyrë të përmbledhur, procesi i prodhimit të peletave të drurit: EFB i grimcuar (thërmuar), i grimcuar (i grimcuar), i shtypur (shtrënguar), i shtypur (shtypur) për të reduktuar përmbajtjen e ujit dhe grumbullimi i pjesës tjetër të vajit; më pas nëpërmjet transportuesit dërgohet në njësinë e tharjes (tharje), prerje (prerje, max 2 inç) dhe kështu me radhë në tanket e makinës së peletit. Kapaciteti i VFD 30 kg/orë ose 600 kg/ditë, EFB 138 ribu kg/ditë, Pelet EFB (40% e EFB) 55.200 kg/ditë, Tilapia ngroh tanket e pelletit 17.660 kJ/kg (4.640 kCal/kg), nxehtësia potenciale e peletit 974.832.000 kJ/ditë. Pesë kg fishekë janë të barazvlefshëm me cilindrin e gazit 12 kg LPG. Çmimi i kursit të tankeve të makinës së peletit të prodhuar në Kinë ~ 33.000 USD.
PRODHIMI I PELLETIT EFB
PRODHIMI I PELLETIT EFB
 • Kep Riau: IDEAS në bashkëpunim me PT APP (Achmadi Pasca Perintis) kryen një anketë për të krijuar kultura energjetike pyjore dhe mbjellë WP në Fallus (Ishin rreth 604 ishuj të mëdhenj dhe të vegjël).
 • West java: Impianti WP në Ciamis, kapaciteti 2,500 ton/muaj (60% për DN, 40% për LN) IN (Dahlan Iskan) ka qenë në fabrikën WP (2x350 kg/j, bahan raw KM) Ds Swamp, Kec. Cingambul, Kab. Majalengka; për të kaluar tempe në Dukuh Semar, Cirebon, i cili po përpiqet të WP Anymore.
 • IDEAS dhe PT MBT (Independent Three-Star) në bashkëpunim zhvillojnë kaliandra energjitike dhe fabrikën WP në Sumedang, Kuningan dhe Bandung.
 • Jawa Tengah: fishekët e drurit papart më i madhi i prodhuesve të mobiljeve të PT Paqësorit Jugor në Jepara, java Qendrore, prodhojnë WP sesa mbeturinat e pjesës tjetër të prodhimit të mobiljeve prodhimin e WP-të popullarizuara në Korenë e Jugut (70,000 ton/vit), sepse cilësia është e mirë (kalorik të lartë, përbërës kimikë dhe hiri është mjaft i ulët). Katër impiante WP është planifikuar të ndërtohet në qendër të biomasës së kopshtit në lokacione të ndryshme (maksimumi rreth 4 orë nga Aeroporti Ndërkombëtar).
RRJEDHJA E PËRPUNIMIT TË PELETIT DRURI
RRJEDHJA E PËRPUNIMIT TË PELETIT DRURI
 • PT SPI (Parku diellor Indonezia, në Kalikajar, Wonosobo, Java qendrore) i cili së pari parashikoi si një projekt pilot mundësitë e investimit të bazës së drurit të biomasës (si dhe fabrikës WP) midis Indonezisë dhe republikës së Koresë (200,000 Ha) ka qenë në pronësi. në nivel lokal. Tani po shitet (19,5 miliardë Rp.) te palët e tjera (madje një pjesë e motorit tashmë është hequr dhe shitet për copë).
 • Semarang: PT Mahya Bioenergy, kapaciteti 2,000 ton/muaj (maksimumi 10,000 ton/muaj), druri albasia, 4200-4600 kcal/kg, diametri 8mm, permbajtja e lageshtise 7-9%.
 • Purworejo: PT EMI (Energy Management Indonesia) (në pronësi shtetërore nëpërmjet filialit të saj PT EBI) bën kerma me qeverinë e Purworejo për të ndërtuar një fabrikë të re WP që rrjedh nga druri calliandra calothyrsus me një kapacitet prej 36.000 ton/vit. Prodhimi i tij për të përmbushur kërkesën e WP DN (250 ton/ditë) dhe LN Japoni dhe Korenë e Jugut që po rritet çdo 250 ton/ditë (10,000 ton/muaj) nëpërmjet LOI. Sipërfaqja e fabrikës prej 10 ha.
 • NË Yogyakarta: një nga furnizuesit e WP (50 ton/muaj) në republikën e Koresë (dhe Japoninë) është një PT Greeno Energy Innovation e Ds. Ndër, Bangunjiwo, Helpl, DIY. Lënda e parë kryesore është tallashja, e cila përftohet nga Jateng & DIY, që përzien mbeturinat e tjera të biomasës si lëvozhga e orizit, tuli i kallamsheqerit (bagasi), pluhuri i duhanit dhe paratë e mbeturinave të letrës. Mielli i tapiokës i shtohet si ngjitës.
 • East java (Paiton, Probolinggo): PT Pellet Biomass Indonesia, një prodhues i WP premium (kalori 4600 kcal/kg; lagështia 8%; përmbajtja e hirit 1.2%; mesazhi minimal: 16 ton; porti i Surabaya; koha e dorëzimit 1 muaj L/C, T/T; në gjendje të furnizojë: 2000 ton/muaj).
Peleta druri Calliandra calothyrsus
Peleta druri Calliandra calothyrsus
 • Madura: Prill 2015, CV Gate Lestari themeloi një fabrikë WP të menaxhuar nga Ponpes Darul Ittihad në Ds. Kombangan, Kec. Geger Kab. Bangkalan, Madura me kapacitet 1 ton/h, me lëndë të parë druri calliandra calothyrsus rreth 12 ton/ditë (1 ditë = 8 orë, lënda e parë e lagësht që përmban ujë rreth 40%). Nëse viti = 310 ditë, atëherë është marrë një lëndë e parë 12 ton x 310 = 3720 ton/vit, ose duhet tokë 3720/20 = 186 ha. Prandaj, kopshti korret në ditë, vetëm 186 Ha/310 = 0.6 Ha. Çmimi i shitjes së peletit të drurit KM Rp. 1.6-2.5 milion/ton. Ndërsa çmimi i shitjes së drurit KM vetëm 367.000 Rp./ton. Pasi prodhimi të menaxhohet nga ISE (IDEAS of the Universe Energy, makina të rinovuara nga CV SBE, Suryabaja Engineering), WP 2 ton/orë ose 25 ton/ditë (në formën e një përzierjeje të KM dhe Kemlandingan) u dërgua në Gresik. , dhe PTPN 8 në Pangalengan, Bandung (për BB tharjen e gjetheve të çajit). Përdoruesit vendas filluan të përdorin WP si një zëvendësim për LPG, i cili mund të kursejë koston e 47% që vjen me përdorimin e sobës WP në një paketë me WP. Kjo ide do të zhvillohet në Mamuju (Sulawesi perëndimor) dhe në Lombok të Veriut (NTB). Dru Kaliandra e kuqe e korrur pas 14 muajsh nga CV Gate Lestari. Optimumi i prodhimit prej 20 ton/ha/th. Banorët vendas përdorin projektin e kopshtit të energjisë kaliandra në zonën e fshatit pyjor prej 214 ha dhe fabrikën WP 200 m2 (ndihmë ICCTF, Fondi i Mirëbesimit për Ndryshimet Klimatike të Indonezisë). Ndërsa, produkti WP përdoret si BB PLTBm 197kW. Fabrika e projektimit ISE WP 1.5 ton/h në Bangkalan Madura, Mamuju (Sulawesi perëndimor) 2 ton/orë, Karangantu, Banten dhe PLTBm në Ds. Selengen & Salute në Lombok Utara, NTB. Fabrika aktuale e peletit të drurit Madura torpor, mungesa e pjesëve të këmbimit-makina e fishekëve që është e prishur.
Fabrika e peletit të drurit, Kombangan
Fabrika e peletit të drurit, Kombangan
 • Kalimantani i Jugut: PT Jhonlin Agro Mandiri (PT JA) ndërton një fabrikë WP në një sipërfaqe prej 2 Ha me një kapacitet 4 ton/orë me makinën plotësisht automatike. Lënda e parë vjen nga druri Jabon, Gmelina, Sengon dhe Akacia e mbjellë në një sipërfaqe prej 15.000 Ha. Objektivi: eksportoni WP në Carousel dhe Evropë.
 • PT Inhutani III që furnizon lëndën e parë eukalipt, sengon dhe gamal që janë mbjellë në tokën prej rreth 5,000 ha, Pelaihari, Kalsel, në fabrikën WP e cila është ndërtuar nga PT SL Agro Industries (një filial i Carousel, Depian) me një kapacitet prej rreth 100,000 ton (2015). Për më tepër, PT SLAI furnizon WP nga fabrika për kompanitë koreano-jugore Western Power Co. Ltd. Kerma Inhutani III me Kinën u nënshkrua gjithashtu, dhe Inhutani III për të përgatitur tokën prej 5,000 ha. PLTBm 2x10 MW me çipin e lëndës së parë prej druri (140.000 ton) është ndërtuar gjithashtu për të mbështetur termocentralin, ndërsa pjesa tjetër e energjisë elektrike i shitet PLN.
 • West Sulawesi (Mamuju): fabrika WP do të ndërtohet nga MCA-I (Llogaria e Sfidës së Mijëvjeçarit-Indonezi) me një kapacitet prej 600 ton/muaj, dhe energjia e kopshtit vjen nga HTR (Pyjet e plantacioneve të komunitetit) dhe HR (Pylli i Popullit). ) kaliandra e kuqe e pergatitur 748Ha. Nga ana tjetër, investitorët e huaj nga Carousel PT Bara Indoco (maj 2018) investojnë fonde nëpërmjet IUPHHK (licencë biznesi për shfrytëzimin e produktit të pyllit të drurit) (sengon & Calliandra) HTI 27.300 Ha (rreth 700 m3 lëndë drusore, WP 200,000 inns/vit) 3 rrethe (nën-rrethe tapalang 14.865 Ha, Tommo, Kalumpang) në Mamuju (Sulawesi perëndimore). Fabrika prej 80,000 ton/vit do të ndërtohet në Distriktin Dappled. Kalukku.
 • Papua: (Merauke) IDEAS në bashkëpunim me PT SIS (Selaras Inti Semesta, Grupi MEDCO) kryen FS (studimin e fizibilitetit) integrimin e kulturave energjetike pyjore dhe ndërtimin e impiantit WP.

Problemi që shfaqet shpesh Wood pellet Indonezia

Çfarë duhet të bëni nëse produkti WP juaj doli të ketë përmbajtjen e hirit dhe nivelet e klorit (klorur jon) është mbi specifikimet që ka kërkuar klienti?

Kryeni procesin Torrefaction (Pjekje me avujt e ujit), në grupin e reaktorit në një temperaturë 250-300 oC, presioni afër presionit atmosferik, pa oksigjen / ujë, shkalla e ngrohjes është e ulët (koha e qëndrimit 30-120 minuta). Nivelet e klorit bien përgjysmë madje deri në 90%.

Një mënyrë tjetër: pluhuri i drurit përmban kryesisht ujë të lartë në fraksionin e parë të lagësht (Torlarje, Karbonizimi Hidrotermik) (media hidrotermale, ujë i nxehtë nën presion 20 bar, me qëllim që uji të mbahet në formë të lëngshme në temperaturën 180- 260 ° C, koha e qëndrimit 5-10 minuta), një mulli i ri i karikuar peleti, ftohet dhe më pas dërgohet te klienti. Uji që depërton në mes të grimcave të biomasës do të shpërndajë klorurin e kripës dhe alkalin. Si rezultat, vlera e WP-së së nxehtë është në rritje, nivelet e përmbajtjes së klorit, ujit dhe hirit janë ulur, dhe natyra e WP-së është e vështirë.

Çdo indonezian e di se vendi ka shumë dru për karburant. Prandaj, Indonezia mund të jetë një nga vendet me industritë më të mëdha të peletit të drurit në botë. Kjo është një mundësi për indonezianët që të fitojnë para dhe të pasurohen shpejt me krijimin e një fabrike pelet druri.

Peleti i drurit Indonezia është e nevojshme për të reduktuar emetimin e gazit serrë në ruajtjen e mjedisit. Është një mënyrë kultivimi për paletën e drurit pasi lënda e parë kryesore siguron një energji miqësore ndaj mjedisit dhe të rinovueshme. Gjë e mirë është që qeveria të kuptojë për këtë çështje dhe të mbështesë plantacionet si Indonezia e peletit të drurit me më shumë fonde. Është bërë plani i mirë i biznesit për investitorët e mundshëm privatë që kanë problem të përballen me këtë biznes. Gjithsesi, fat të mirë për të zgjedhur kompaninë më të mirë të peletave të drurit në Indonezi.

Gjithashtu lexoni: 

Si prodhohen peletat e drurit?

Analiza e fitimit të prodhimit të peletit

Si të filloni të bëni me sukses biznesin e peletit 2022?

Llojet e makinave me pelet dhe të mirat dhe të këqijat e tyre

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni

SHPERNDAJE KËTË POST

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni