dru-peletat-udhërrëfyes i fundit

Peletat e drurit: Udhëzuesi i fundit

Gjatë viteve të fundit, përdorimi i peletit të drurit (si në sektorin tregtar ashtu edhe në atë shtëpiak) është rritur dukshëm.

Ato janë zëvendësuesi i përsosur miqësor ndaj mjedisit për lëndët djegëse fosile. Arsyeja është se lëndët e para për peletin e drurit merren në mënyrë të qëndrueshme nga pyjet. Krahasuar me opsionet konvencionale të ngrohjes, karburanti i peletit të drurit prodhon dhjetë herë më pak karbon.

Peletat e drurit janë të gjithanshëm. Individët i kanë përdorur ato për të ngrohur shtëpitë dhe zyrat e tyre.

Gjithashtu, ato bëjnë lëndë djegëse të shkëlqyer për kaldaja industriale. Meqenëse kanë vlerë të mirë termike, njerëzit i përdorin ato si lëndë djegëse në gazifikimin dhe prodhimin e energjisë termike.

Përveç kësaj, ato funksionojnë mirë për ngrohësit e oborrit dhe furrat e picave. Hiri i peletit mund të ripërdoret edhe si potas për bimët. Njerëzit përdorin gjithashtu peletët si shtrat për kafshët pasi thithin lagështinë dhe janë më pak pluhur.

Ky postim ofron informacion të plotë në lidhje me peletat e drurit, prodhimin e tyre, përdorimet dhe kërkesën në rritje. Nëse dëshironi të filloni një biznes të prodhimit të peletit dhe po pyesni veten nëse është fitimprurës, lexoni këtë udhëzues deri në fund.

Le të fillojmë pa vonesë të mëtejshme.

Çfarë janë peletat e drurit?

 çfarë janë peletat e drurit

Peletat e drurit janë copa cilindrike me përmasa të barabarta të bëra nga tallash me tokëzim të imët, lëvore, copa druri ose mbetje druri. Në varësi të vrimave të prerjeve të një makinerie për prodhimin e peletit, madhësia e tyre mund të jetë 10-20 mm e gjatë.

Në përgjithësi, tallashja, lëvorja dhe mbetjet e korrjes së pyllit përdoren për prodhimin e peletave të drurit.

Bazuar në lëndën e parë që zgjidhni, ngjyra e peletave të drurit mund të ndryshojë nga kafe e ngrohtë e kuqërremtë në bjonde të zbehtë në arre të errët.

Nëse peletat e drurit kanë një përmbajtje lagështie midis 5 dhe 10%, ato mund të ofrojnë një vlerë ngrohjeje prej 16,500,000 BTU për ton.

Si bëhen peletat e drurit?

Bërja e peletave të drurit përfshin disa hapa, të tilla si përgatitja e lëndëve të para, prodhimi i peletit, ftohja dhe paketimi i tyre.

Një pluhur i imët i produkteve të drurit përdoret për prodhimin e peletave të drurit. Pluhuri futet në dhomën e hapjes së një makinerie për prodhimin e peletit. Ndërsa makina punon, ajo kalon lëndën e parë përmes vrimave të saj në temperatura të larta.

Kompresimi dhe temperatura e lartë shkrin pluhurin dhe lidh grimcat e tij në një formë peleti. Pas ftohjes, fishekët bëhen të ngurtë.

Përdorimi i peletave të drurit në industri të ndryshme

Sipas një raporti, tregu global i peletit të drurit mund të arrijë një vlerësim prej USD 9.21 miliardë deri në fund të 2022. CAGR e tregut nga 2022 në 2032 do të ishte 11%.

Le të zbulojmë se cilat janë industritë kryesore që përdorin pelet druri.

Ngrohja e Shtëpisë

sobë me pelet-dru-për-për-përdorim familjar

Kryesisht, njerëzit përdorin fishekë druri si lëndë djegëse për ngrohjen e sobave dhe furrave të tyre.

Meqenëse peletat e drurit janë të pastër dhe të përballueshëm, njerëzit i preferojnë ato në vend të ngrohësve me gaz dhe elektrikë.

Peletat e drurit prodhojnë më pak hi në krahasim me copëzat e drurit. Për më tepër, ato janë të lehta për t'u ruajtur dhe transportuar.

Rreth Nesh Shtëpitë 1,000,000 përdorni pelet druri ekskluzivisht për ngrohjen e shtëpive në Shtetet e Bashkuara. Ndërsa në Evropë, peletët e drurit janë shfaqur si një alternativë premtuese ndaj gazit dhe qymyrit.

Sipas studimeve, llogaritet ngrohja e banesave dhe ato komerciale  60.5% të përdorimit të përgjithshëm të peletit të drurit në Evropë.

Në vitin 2018, Bashkimi Evropian miratoi Direktivën REDII për Energjinë e Rinovueshme për t'u fokusuar në burimet e rinovueshme të energjisë.

Gjenerimi i fuqise

fishekë druri-për-gjenerim të energjisë

Karburanti i peletit është bërë një nga transportuesit e energjisë me rritje më të shpejtë që është përdorur në industri të ndryshme. Dhe industritë e prodhimit të energjisë termike dhe gazifikimit nuk bëjnë përjashtim.

Disa firma të prodhimit të energjisë termike dhe gazifikimit në mbarë botën kanë përdorur pelet druri si lëndë djegëse.

Në sektorin e bashkëprodhimit, peletat e drurit digjen për të gjeneruar ngrohje dhe energji elektrike.

Në industrinë e gazifikimit, peletët përpunohen në një zonë të nxehtë të uritur nga oksigjeni. Ai prodhon një gaz që përmban hidrogjen dhe monoksid karboni. Gazi ndihmon turbinën të prodhojë energji elektrike.

Si karburant për kaldaja industriale

industri-kazan-me-pelet

Meqenëse peletat e drurit prodhojnë më pak ndotje se karburantet konvencionale pa kompromentuar vlerën e ngrohjes, njerëzit i përdorin ato në kaldaja industriale. Ato shërbejnë si alternativa perfekte ndaj qymyrit dhe gazit natyror.

Kaldajat e fundit me pelet druri janë më shumë se 90% efikase. Ato janë më të mira se shumica e sistemeve tradicionale të karburanteve fosile, të cilat janë midis 70 dhe 80% efikase.

A janë peletat e drurit më të mirë se druri?

Shumë individë pyesin nëse fishekët e drurit janë më të mirë se druri.

Peletat e drurit janë bërë nga produkte druri. Megjithatë, ato janë të ndryshme për sa i përket vlerës së tyre të ngrohjes dhe nivelit të lagështisë.

Peletat e drurit përbëhen nga drurë i bluar imët, ndërsa copat e drurit janë copa druri të fortë.

Lënda e parë e peletit thahet dhe më pas shtypet me një mulli me çekiç druri. Më pas, ajo është e ngjeshur midis mbulesës dhe rulit nën temperaturë dhe presion të lartë.

Në krahasim me drurin ose copëzat e drurit, peletët kanë disa përfitime.

Avantazhet e peletave të drurit

Përdorime të Shumëfishta

Peletat e drurit janë të gjithanshëm. Njerëzit i përdorin ato si lëndë djegëse për grilat e peletit, skarat me qymyr ose ngrohësit e peletit. Përkundrazi, patate të skuqura druri mund të përdoren vetëm në duhanpirës elektrik ose në grila kamado.

Për më tepër, ndryshe nga patate të skuqura ose copa druri, fishekët mund të përdoren si shtroja e kafshëve.

Djegia e ngadaltë

fishekë druri me djegie të ngadaltë

Peletat e drurit digjen gradualisht; prandaj, prodhoni nxehtësi të vazhdueshme për një kohë të gjatë. Nga ana tjetër, copat e drurit digjen shpejt.

Vlera e ngrohjes

Për ngrohje, një ton pelet druri është i barabartë me…

 • 120 litra vaj për ngrohje
 • 170 litra propan
 • 16,000 ft gaz natyror
 • 4,775 kilovat orë (kWh) energji elektrike

Peletat e drurit kanë vlerë të lartë ngrohjeje dhe djegieje. Zakonisht, përmbajtja e lagështisë së peletave të drurit është midis 5% dhe 10%.

Nga ana tjetër, përmbajtja e lagështisë së drurit është rreth 20%. Mos harroni, sa më shumë përmbajtje lagështie, aq më pak vlerë ngrohëse merrni. Druri i lagësht prodhon kreozot gjatë djegies.

Peletat e drurit kanë rreth 75 deri në 85% karbon dhe vetëm 3 deri në 6% përmbajtje hiri.

tym

Djegia e copave të drurit prodhon shumë tym, i cili mund të jetë një shqetësim shëndetësor në planin afatgjatë.

Megjithatë, fishekët e drurit nuk nxjerrin aq shumë tym. Nuk shkaktojnë asnjë problem në sistemin e frymëmarrjes dhe sytë. Peletat e biomasës nuk prodhojnë P205  or SO2

Kontroll më i mirë i zjarrit

Peletat e drurit ofrojnë kontroll më të mirë të zjarrit. Individët nuk kanë nevojë të shqetësohen për shpërthimet e zjarrit. Kur përdoret për gatim, gatuan ushqimin ngadalë por në mënyrë të barabartë.

Mungesa e fishekëve të drurit për shkak të luftës Rusi-Ukrainë

tregu global i peletave të drurit-2022

Që nga dekada e fundit, kërkesa për pelet druri është rritur në mënyrë të qëndrueshme. Por për shkak të luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, ajo ka lulëzuar në mënyrë dramatike. 

Ka shumë arsye pas saj. Njëra është, lufta po rrit koston e benzinës, qymyrit dhe naftës në mbarë botën. Lufta Rusi-Ukrainë ka çuar në turbulenca të mëdha në tregun global të energjisë. Prandaj, mund të vërehet një ndryshim i dukshëm në çmimet e energjisë.

Sipas Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë, kostoja e karburantit kontribuon në një rritje prej rreth 90% të çmimit mesatar për prodhimin e energjisë elektrike në nivel global.

Rrjedhimisht, peletat e drurit janë parë si një burim energjie zëvendësues për karburantin. Fatkeqësisht, një rritje e papritur e kërkesës për pelet ka shkaktuar mungesën.

Tregu global i peletit të drurit po merret me çështjen e furnizimit. Edhe përpara se Rusia të pushtonte Ukrainën, kërkesa dhe oferta e tregut global të peletit të drurit nuk ishin të ulëta.

Por tani, e gjithë bota po përjeton një mungesë të fishekëve të drurit.

Në përgjigje të sanksioneve ekonomike ndaj Rusisë, vendi ka ulur fluksin e gazit në BE me 80%, duke shkaktuar një mungesë të konsiderueshme në energji.

Si rezultat, kërkesa për burime alternative të energjisë, duke përfshirë peletin e drurit, është rritur.

Asnjë vend nuk ka një treg të vetë-mjaftueshëm për të furnizuar pelet druri. Midis 12 dhe 15% e furnizimit botëror të peletit të drurit e ka origjinën nga Bjellorusia dhe Rusia.

Tre kombe, Ukraina, Bjellorusia dhe Rusia, prodhojnë 25% të drurit dhe produkteve pyjore globale. Megjithatë, lufta ndaloi transportin e lëndës drusore në Evropë. Është një tjetër shkak për deficitin e peletit.

Sipas Jaano Haidla, CEO i firmës më të madhe të prodhimit të peletit në Evropë, “për shkak të luftës Rusi-Ukrainë, shtetet baltike po përjetojnë një Mungesa e biomasës prej 2 milionë metër kub".

Si prodhuesit e peletit të drurit kanë një mundësi të madhe për shkak të krizës globale të energjisë

Lufta Rusi-Ukrainë është me të vërtetë një shqetësim i madh nga pikëpamja energjetike. Por është një mundësi për njerëzit që duan të fillojnë një biznes peleti druri.

Sipas një artikulli të botuar në Forbes, disa biznese të peletave të drurit janë shfaqur në Shtetet e Bashkuara. Disa prej tyre kanë filluar të gjenerojnë pelet deri në 10 milionë tonë në vit.

Sipas Wall Street Journal, tregu i peletit të drurit po rritet me shpejtësi. Termocentralet në Evropën Perëndimore që punojnë me pelet në vend të qymyrit blejnë pelet nga Amerika e Veriut.

Megjithatë, fishekët premium të drurit amerikan nuk janë të përballueshme për të gjithë evropianët. Nëse filloni biznesin e prodhimit të peletit në Evropë, mund ta plotësoni këtë boshllëk dhe të bëni fitime të mëdha.

Ju mund të përfitoni nga kërkesa në rritje për pelet druri në të gjithë Evropën dhe botën.

Nëse bëni një analizë të thellë të fitimit të prodhimit të peletit, do të zbuloni se ai mund të kthehet në një investim fitimprurës. Dhe gjatë kësaj krize energjitike, suksesi është pothuajse i siguruar.

Vendet evropiane janë tregu më i madh për peletin e drurit. Në vitin 2021, Ukraina, Bjellorusia dhe Rusia së bashku furnizuan rreth 3 milion ton të peletave të drurit.

Megjithatë, për shkak të luftës së vazhdueshme midis Rusisë dhe Ukrainës, furnizimi nuk është më i arritshëm.

EPC, ose Këshilli Evropian i peletit, ka pezulluar të gjithë prodhuesit dhe tregtarët e peletit të certifikuar nga EnPlus në Rusi dhe Bjellorusi. Megjithatë, nevoja për këto pelet është jashtëzakonisht e lartë.

Ndërsa vendet evropiane kanë rritur importet e tyre nga Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara, kjo nuk është e përshtatshme për njerëzit e Evropës.

Pra, nëse shisni pelet druri EnPlus A1 veçanërisht, mund të bëni fitime të mira.

Nëse buxheti juaj nuk ju lejon të filloni një biznes të prodhimit të peletit, mund të bëheni shitës i peletit EnPlus A1.

Le të mësojmë më shumë për peletët EnPlus A1 dhe të zbulojmë pse janë më të mirë.

Cilat janë peletat e drurit EnPlus A1?

ENPLUS A1

EnPlus A1 peletat e drurit janë pelet me cilësi të lartë që plotësojnë cilësitë e vendosura nga EnPlus A1. Është një skemë e sigurimit të cilësisë që zbatohet për prodhuesit dhe shpërndarësit e peletave të drurit.

Këta prodhues dhe shpërndarës kalojnë nëpër disa kontrolle të cilësisë. Çdo vit fabrikat e tyre kontrollohen nga një palë e tretë.

Certifikimi EnPlus A1 siguron cilësi për të gjithë zinxhirin e furnizimit me pelet druri. Nga një kompani prodhuese në një firmë dërgese, të gjithë janë përgjegjës për transparencën.

EnPlus A1 është një skemë e pavarur certifikimi që punon në mënyrë të dedikuar për peletat e drurit. Si rezultat, njerëzit preferojnë pelet druri EnPlus A1.

Specifikimi i peletave të drurit EnPlus A1

Peletët e drurit EnPlus A1 që përputhen me standardet evropiane kanë specifikimet e mëposhtme.

shtoj a1 fishekë druri

 • Diametri: 6-8 mm
 • Gjatësia: 10-40 mm
 • Lagështia: më pak se 10%
 • Hiri: më pak se 0%
 • Vlera kalorifike neto: 17
 • Squfur, S: më pak se 0.03%
 • Klor, CL: më pak se 0.02%
 • Azot, N: më pak se 0.3%
 • Pluhuri: më pak se 3%
 • Temperatura e deformimit të hirit Më shumë se 1100 gradë Celsius

Përparësitë e peletave të drurit EnPlus A1

Quality Assurance

Kur blini pelet druri EnPlus A1, jeni të sigurt për cilësinë. Siç u përmend më lart, një palë individuale mban një sy te prodhuesit dhe shpërndarësit. Këto peleta druri nuk përmbajnë asnjë aditivë.

Vlera e lartë kalorifike

Peletët e drurit EnPlus A1 kanë një vlerë të lartë kalorifike prej 17. I bën ato ideale për t'u përdorur për ngrohjen e shtëpisë. Vlera kalorifike i referohet përmbajtjes së energjisë.

Përmbajtja e ulët e hirit

Peletat e drurit EnPlus A1 prodhojnë hi relativisht të ulët. Zakonisht, është më pak se 0.7%. Ata nuk bëjnë ëmbëlsira ose skorje kur digjen.

Miqësore për mjedisin

Peletët EnPlus A1 janë bërë nga mbetje druri. Prandaj, ato janë miqësore me mjedisin në krahasim me burimet konvencionale të energjisë. Lëndët e para të tyre merren nga pyjet duke marrë një qasje holistike.

Lagështia e ulët

Përmbajtja e lagështisë së peletave të drurit EnPlus A1 është gjithmonë më pak se ose deri në 10. Si rezultat, ato janë të shkëlqyera në transferim.

Nëse dëshironi të shesni pelet druri EnPlus A1 në vendin tuaj, kontaktoni TCPEL. Ne do të furnizojmë pelet druri EnPlus A1 nga Kina në shtëpinë tuaj me një çmim të volitshëm.

Nëse dëshironi të filloni biznesin tuaj të prodhimit të peletit, mund ta bëni edhe këtë. Le të zbulojmë se si ta bëjmë këtë.

Si të filloni një biznes me pelet druri?

Ju duhet një punëtori e plotë e prodhimit të peletit dhe një furnizim i qëndrueshëm i materialeve të biomasës për të filluar një biznes peleti druri. Përveç kësaj, duhet të merrni parasysh koston e transportit, koston e punës dhe konsumin e energjisë elektrike.

Më poshtë janë hapat për të filluar një biznes komercial me pelet druri.

Marrëveshje për lëndën e parë

Tallashi dhe mbetjet e drurit të ngjeshur përdoren për të bërë pelet druri. Ju duhet të keni akses të vazhdueshëm në këto lëndë të para. Për të njëjtën gjë, mund të kontaktoni pronarin lokal të fermës ose furnizuesin e lëndës drusore.

Nëse ka një pyll afër, mund të mbledhësh bambu, degë dhe lëvore prej andej. Përveç kësaj, ju mund të blini rroje druri dhe patate të skuqura nga një fabrikë përpunimi druri.

Sa tallash ju nevojitet për të prodhuar një ton pelet varet nga tre faktorë: Pastërtia e tallashit, përmbajtja e lagështisë së tij dhe lloji i mullirit të peletit që përdorni.

Ju duhet të keni lëndë të parë për të paktën 15 ditë.

Punishtja e Ndërtimit

Do t'ju duhet një punëtori e gjerë për të ruajtur lëndët e para dhe për të instaluar pajisje për prodhimin e peletit të drurit.

Magazina duhet të ketë tavane dhe mure të qëndrueshme që mbrojnë peletin dhe lëndët e para nga shiu, zjarri dhe era.

Konfirmoni hapësirën në varësi të nevojave tuaja të prodhimit dhe dizajnit të fabrikës.

Gjithmonë konfiguroni punëtorinë tuaj në një vend kryesor. Siguron furnizim të qetë të lëndëve të para dhe peletave të drurit.

Gjithashtu, llogarisni çmimin për energjinë elektrike, ujin dhe qiranë sipas politikës lokale.

Pajisje për prodhimin e peletit

Ju duhet të blini çdo makinë të nevojshme për të prodhuar pelet druri në treg. Kjo perfshin:

faqosja e linjës së peletit

Pajisje Thërrmuese

Ju do të keni nevojë për pajisje dërrmuese për të shtypur lëndët e para në madhësi të vogla. Në varësi të kërkesës suaj, mund të blini një çiper disku, mulli me çekiç, copëzues daulleje, dhe pluhur druri.

Nëse bëni fishekë druri nga tallash ose pluhur druri, nuk keni nevojë për to.

Lëndët e para që janë nën madhësinë 30 mm mund të grimcohen me një mulli çekiç. Do t'i zvogëlojë ato në 3 mm.

Nëse jeni duke përdorur një trung të madh druri më të madh se 30 mm, do t'ju duhet ta shtypni me ndihmën e një daulleje ose grirëse disku.

transportues

Ai e çon lëndën tuaj të parë të grimcuar në pajisjen tjetër. Me pak fjalë, ai funksionon si pjesë lidhëse midis pajisjeve të ndryshme të përpunimit. Një transportues me vidë transmeton peletat e drurit nga një vend në tjetrin.

Pajisjet e tharjes

faqosje rrotulluese-tharëse

Lënda e parë kërkon një përqindje të caktuar lagështie për të bërë pelet cilësor.

Një makinë tharëse ju ndihmon të menaxhoni përmbajtjen e lagështisë së lëndës suaj të parë.

Për të tharë lëndën e parë me shumicë, mund të përdorni një daulle tharëse. Është një tharëse automatike me efikasitet të lartë. Për një grumbull të vogël të lëndës së parë, një tharëse ajri është e përshtatshme. Është më i vogël në madhësi dhe i përballueshëm.

Makinë me pelet druri

makineri per prodhimin e peletit ne magazinen tone

Është makina më e rëndësishme në procesin e prodhimit të peletit. Kështu që zgjidhni atë me mençuri.

Ai e kthen lëndën e parë të biomasës në pelet druri. Dy lloje të mullinjve të peletit janë në dispozicion në treg: Mulliri i rrafshët i peletit dhe mulliri i peletit Ring.

Një makinë me pelet të sheshtë është një makinë me madhësi kompakte e krijuar për prodhim të kufizuar të peletit. Në përgjithësi, prodhon pelet nën 500 kg në orë.

Përkundrazi, një makinë peleti Ring përdoret për prodhim në shkallë të gjerë. Le të mësojmë shpejt ndryshimin midis një makineri me pelet me unazë dhe një makine peleti të sheshtë.

Kapaciteti: Makina e peletit Ring Die mund të prodhojë më shumë se 1 ton fishekë në orë. Përkundrazi, kapaciteti i një makinerie me pelet të rrafshët është deri në 500 kg.

Lëndë e parë: Mulliri i peletit Ring Die mund të përpunojë lëndë të para të buta dhe të forta, duke përfshirë lëvozhgat e kikirikut, kërcellin, barin dhe tallashin. Një mulli i rrafshët i peletit është i përshtatshëm për materiale të buta të biomasës, të tilla si kashtë, bar dhe tallash.

Çmimi: Kostoja e një mulli me pelet unazë është zakonisht mijëra dollarë më e lartë se një mulli i rrafshët.

Mësoj si të bëni pelet me cilësi të lartë me një makinë për prodhimin e peletit.

Ftohës pelleti

ftohës peleti

Një pajisje tjetër e rëndësishme në të cilën duhet të investoni është a ftohës peleti. Peletat e drurit janë shumë të nxehtë kur dalin nga mulliri. Për të ruajtur formën e tyre ata kanë nevojë për ftohje. Me ndihmën e këtij ftohësi, temperatura e ftohësit zbret në temperaturën e dhomës.

paketimi Machine

fishekë-makinë paketimi

Nëse jeni duke bërë pelet në numër të madh, do t'ju duhet një automatik makinë për paketimin e peletit.

Një makinë e avancuar e paketimit të peletit mund të peshojë, paketojë, transmetojë dhe qepë paketat e peletit. Këshillohet përdorimi i qeseve të ajrosura dhe të papërshkueshme nga uji.

At TCPEL, kemi të gjitha pajisjet e nevojshme për të ngritur një kompani të plotë të prodhimit të peletit. Nëse keni nevojë për ndihmë për ngritjen e mullirit, ne do të dëshironim t'ju ndihmonim.

A ia vlen të investosh në një biznes të prodhimit të peletit druri?

Disa njerëz kanë këtë pyetje në mendjen e tyre - a ia vlen të filloni një biznes të prodhimit të peletave të drurit tani?

Sipas nesh, viti 2022-2023 është koha më e mirë për të filluar një biznes të prodhimit të peletit. Fitimi i një fitimi kërkon kohë për çdo firmë. Por shanset tuaja për sukses janë më të larta nëse filloni menjëherë.

Lexoni postimin tonë - Si të filloni me sukses një biznes peleti druri 2022 për këshillat më të mira.

Për shkak të luftës Rusi-Ukrainë, kërkesa për pelet druri është rritur në mënyrë spektakolare. Lufta ka ndërprerë furnizimin me pelet nga Ukraina, Rusia dhe Bjellorusia.

Që kur BE-ja ka ndaluar importin e peletave të drurit nga Rusia, çmimet e naftës dhe gazit kanë shënuar një rekord. Në të gjithë Evropën, kërkesa për pelet po kalon.

Shumica e familjeve tani varen nga peletët e drurit për ngrohjen e shtëpisë. Përveç kësaj, termocentralet kanë nevojë edhe për pelet si lëndë djegëse.

Hulumtimet tregojnë se në vitin 2022, kërkesa për pelet druri në BE do të rritet në një nivel të ri. Europa ka nevojë kolektivisht për 25.8 milion tonë metrikë të peletit të drurit këtë vit.

Ky biznes mund të sjellë një fitim të konsiderueshëm nëse mund të ofroni një furnizim të qëndrueshëm të peletave të drurit. Nëse dëshironi një analizë të plotë, ju rekomandojmë të lexoni postimin tonë: Analiza e Fitimit të Peleteve 2022. Do t'ju ndihmojë të vlerësoni të ardhurat tuaja dhe sa shpenzoni për çdo gjë.

Në përgjithësi, është koha e duhur për të filluar biznesin e prodhimit të peletit dhe për të përfituar nga kjo mundësi.

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni

Bisedoni me një ekspert

Na kontaktoni