Ладилник за пелети

ладилник за пелети

Кулер за пелети Вовед

Ладилник за пелети е машина која се користи во различни индустрии, пред се во областа на производство на биомаса и добиточна храна. Неговата главна цел е да ја намали температурата на новоформираните пелети, кои обично се топли и меки кога ќе излезат од мелницата за пелети или машината за пелетирање. Ладењето на пелетите е од суштинско значење за да се зголеми нивната издржливост, да се спречи апсорпција на влага и да се направат погодни за складирање и транспорт.

По ладилникот за мелница за пелети, температурата на оладените пелети не е повисока од надворешната температура +5℃, а стапката на намалување на влагата не е помала од 3.8%, што игра добра улога во производството на висококвалитетни пелети, продолжувајќи ја време на складирање на пелети и подобрување на економските придобивки.

Дизајн на ладилник за пелети

Дизајн на ладилник за пелети

За дизајнот на ладилникот за пелети, пелетите ќе паднат одозгора, додека воздухот за ладење тече од дното на машината, оваа структура може да помогне да се отстрани високата температура и високата влажност од пелетите, за да се заврши процесот на целосно ладење. Така се јави и ладилникот за пелети противпроточен ладилник за пелети.

Спецификација на машина за ладилник за пелети

машина за ладење на пелети 1
машина за ладилници за пелети TCPEL

Целиот систем на ладилникот за пелети вклучува ладилник, брава за воздух, вибратор, вентилатор, циклон и колектор за прашина. Машината за ладење на пелети е опремена и со уред за вибрации, исто така може да ги сортира фините пелети од измешана пилевина, што може да гарантира дека можете да добиете висококвалитетни пелети по ладењето.

Може да се примени за ладење на различни материјали како што се пелети, грутки, снегулки, гранули и слично, особено материјал сличен на пелети по големина. Доколку сакате да добиете поголема количина пелети со подобар квалитет, ладилникот за мелница за пелети е суштинска опрема за целото процес на правење пелети. Доколку барате ладилник за пелети за продажба, TCPEL може да понуди и приспособено решение за вас. Нашиот капацитет на ладилник за мелница за пелети може да се прилагоди од 500kgs/h до 10t/h. 

модел

Моќност (kw)

Излез (T/H)

Капацитет (CBM)

Моќност на вентилаторот (kw)

SKLN1.2

1.1 + 1.5

0.5-0.8

1.2

5.5

SKLN1.5

1.5 + 0.25

1-2

1.5

7.5

SKLN2.5

2.2 + 0.55

2-3

2.5

11

SKLN4

3 + 0.7

3-4

4

18.5

SKLN6

4 + 0.7

6-10

6

22

Машина за ладење на пелети од TCPEL

ладилник за мелница за пелети
ладилник за дрвени пелети
противпроточен ладилник за пелети
Се продава ладилник за пелети

Најчесто поставувани прашања за кулер на пелети

 • Што е ладилник за пелети?

  Ладилникот за пелети е клучна опрема во производството на пелети. Дизајниран е да ја намали температурата на топлите пелети, што ги прави погодни за складирање и транспорт. Овие ладилници играат витална улога во одржувањето на квалитетот на пелети, вклучувајќи пелети од биомаса и пелети за добиточна храна.

 • Како работи ладилникот за пелети?

  Ладилниците за пелети користат амбиентален воздух за да ја намалат температурата на топлите пелети. Тие обично се состојат од перфорирана подвижна лента која ги носи пелетите низ комората додека ладен воздух се дува над нив. Овој процес ефикасно ја намалува температурата на пелети.

 • По ладилникот за пелети, која е температурата и влагата на пелети?

  Пред да влезете во ладилникот за пелети, температурата на пелети е околу 70-85 °, по ладилникот за пелети, температурата на пелети може да се контролира на 25-35 °. Стапката на намалување на влагата не е помала од 3.8%. 

 • Зошто е потребно ладење со пелети?

  Ладењето на пелети е од суштинско значење затоа што ги спречува пелетите да подлежат на дополнителен термички стрес, што може да доведе до пукнатини и формирање фини. Соодветното ладење обезбедува пелетите да го задржат својот интегритет и квалитет.

 • Кои индустрии користат ладилници за пелети?

  Ладилниците за пелети се широко користени во индустриите како што се производство на добиточна храна, производство на пелети од биомаса и производство на дрвени пелети. Тие се од суштинско значење за секоја индустрија која произведува пелети како дел од нивниот производствен процес.

 • Како да одржувам ладилник за дрвени пелети?

  Одржувањето на ладилникот за пелети вклучува редовно чистење, проверка на абење и трошење и обезбедување на соодветно подмачкување на подвижните делови. Рутинското одржување е клучно за ефикасно да работи вашиот ладилник.

Разговарајте со експерт

Контактирајте не