како да се исуши бамбус во прав раствор за сушење бамбус во прав

Бамбус во прав Dyring решение

Бамбусовиот прав е прав по мелење бамбус. Како нов тип на еколошки материјал, бамбусовиот прав е широко користен во хемиската индустрија и секојдневниот живот. Производството на бамбусов прав има високи економски придобивки. Во процесот на производство на бамбусов прав, сушењето е многу важен процес. Денес ќе ви дадеме детално објаснување за процесот на сушење на бамбус во прав и целиот процес на работа на нашата фен за бамбус во прав, се надевам дека ќе ви биде од помош.

Апликации за бамбус во прав

апликации од бамбус во прав

Бамбусовиот прав е најчесто користен додаток за полнење и нов вид суровина за заштеда на енергија и еколошки. Бамбусовиот прав не е само најчесто користен додаток за полнење, туку може да се користи и за производство на различни производи. Применливо е за широк спектар на индустрии и може да се користи како бамбусови пластични производи, гориво, калеми против комарци, кожа и облека, производство на хартија, електрични апарати, секојдневни потреби, премази, ѓубре за мачки, хемикалии, материјали за изолација, материјали за надворешна декорација, градежни материјали и други суровини за производи.

Како да се исуши бамбус во прав-Фен за бамбус во прав

бамбусова шума

На југот на Кина, особено во провинциите Хунан и Хубеи, има големи површини со бамбусова шума. Многу компании почнаа да произведуваат бамбус во прав. Имаме клиент кој ја купи нашата машина за сушење бамбус во прав. Подолу ќе го претставиме Дозволете ми да ви го објаснам детално нашиот план за сушење бамбус во прав според овој проект.

комплетен сет бамбус во прав ротационен систем за сушење

Суровината на купувачот е бамбусова струготини, а содржината на влага во суровината е 35%-40%. Клиентот бара содржината на влага на бамбусовиот прав по сушењето да биде 10%. Големината на финалниот бамбусов прав се контролира на 100 mesh. Целиот наш процес на сушење вклучува чекан Мил-Ротари Фен-Spray Tower-Ultrafine Grinder-Ultrafine Screening Machine

Ова е материјал од бамбус пилевина, големината е сè уште многу голема.

бамбусова струготини суровини за правење бамбусов прав

Користење на виљушкар за полнење на суровината на транспортерот со лента.

користејќи виљушкар за полнење на бамбусовата пилевина

На транспортерот додадовме и магнетно средство за отстранување на железо, за да ги отстраниме железните материјали внатре во материјалите.

магнетен отстранувач на железо на транспортерот со лента

Користење на мелница за чекан за да се скрши големата бамбусова пилевина во помала големина.

користете мелница со чекан за да ја скршите бамбусовата пилевина во прав

Ова е устата за хранење на мелницата со чекан.

чекан мелница дробење на бамбусовата струготини

Ова е смачкана бамбусова пилевина, со големина од 3 мм

влажен бамбус во прав

За да се осигураме дека бојата на бамбусовиот прав не се менува за време на процесот на сушење, ние користиме индиректен систем за греење, ќе го запалиме отпадот од дрво за да создадеме топол воздух, подолу е нашиот горилник за биомаса

шпорет со горилник на биомаса што гребе остатоци од дрво

Ова е врската на шпоретот за греење и нашата ротирачка машина за сушење

шпорет за греење поврзете се со машината за сушење бамбус во прав

Ротационата машина за сушење ќе се ротира со погонски мотор, моќноста е 7.5 kw.

ротирачки ротирачки мотор за сушење

Ротационата машина за сушење што ја користиме е φ2*14m, дијаметарот е 2 метри, должината е 14 метри. Вкупниот капацитет е 2t/h, од влага 40% до 10%.

За да се спречат проблемите со емисиите на загадувањето, ние исто така користиме кула за прскање вода се поврзуваме со нашата ротациона машина за сушење, кулата за прскање се користи за апсорпција на издувни гасови, прочистување, отстранување на прашина од димни гасови, ладење итн.

кула за прскање вода за ротационен систем за сушење

Исушениот бамбус во прав ќе се испушти со воздушно заклучување на крајот, на излезниот транспортер, додадовме и магнетен отстранувач на железо.

ротациона воздушна брава за сушење за испуштање на бамбусовиот прав

Ова е сушена пилевина од бамбус, влага во рок од 10%

сушена бамбусова струготини

Клиентот додаде и ултрафина мелница, за да ја здроби пилевината во помала големина, во рамките на 100 мрежи.

нетрафина мелница за производство на бамбус во прав во 100mesh

По ултрафината мелница, поврзете се со ултрафин скринувач за да го средите финиот бамбусов прав.

нетрафина скрининг машина за бамбус во прав

Ова е ултрафини скринувач во внатрешната структура

ултрафин екран

Додадовме и колектор за прашина со пулсен млаз за целиот систем, за да се осигураме дека целата работна средина е чиста и без прашина.

пулсен колектор за прашина за ротациона машина за сушење

Ова е последниот ултрафин бамбус во прав.

финален бамбус во прав

Целосно видео за работа со машина за сушење со бамбус во прав 

Заклучок

Производството на бамбусов прав може да ги зголеми економските придобивки од бамбусот, а висококвалитетниот бамбусов прав е во недостиг на пазарот. Ако исто така сакате да произведувате бамбус во прав и да купите машина за сушење бамбус во прав, ве молиме контактирајте не. Можеме да обезбедиме целосни процеси на сушење и опрема.

Разговарајте со експерт

Контактирајте не

Разговарајте со експерт

Контактирајте не