Производ

Нудиме комплетни машини за правење пелети. Вклучувајќи дрвна машина, мелница за чекан, ротирачка машина за сушење, машина за пелети, ладилник за пелети и машини за пакување пелети. Покрај тоа, нудиме и машина за сечење на дискови, машина за бричење на дрво и др. Овде ги наведуваме нашите производи врз основа на различни делови за правење пелети. 

Делница за дробење

Делот за дробење се користи за обработка на вашите суровини во помали од големи димензии. Влезната суровина може да биде отпадна гранка од дрво, труп, палма школка, бамбус, отпадна палета, стебленце од памук, дршка од пченка итн. Конечната излезна големина на суровината е 3-10 см. За делот за дробење, нашите главни машини се чипер на тапан, чипер за четки, чипер на дискови. 

Drum Chipper се користи за обработка на материјали поврзани со дрво со голема големина во дрвени чипови. Капацитетот од 3-30t/h врз основа на барањата на клиентите. Големината на дрвениот чипс е 3-5 см. 

Brush Chipper е пренослив дрвосечач, дизајниран е да го преработува градинарскиот отпад во дрвени чипови. Моторот може да биде опционален со електричен и дизел мотор. 

Диск Chipper се користи за обработка на мали трупци во униформни дрвени чипови. 

Секција за мелница за чекан

Делот за чекан мелница се користи за обработка на материјали со големина на дрвени чипови во струготини. Бидејќи за правење дрвени пелети, треба да ги подготвите сите ваши материјали во големина на пилевина. Влезната големина на мелницата за чекан е 3-10cm, големината на излезната пилевина е 3-5mm. Главните машини што ги нудиме за овој дел е машината за мелница со чекан. 

Мелницата за чекан се користи за обработка на материјал со големина на дрвени чипови во струготини. Капацитетот од 1-20 т/ч врз основа на барањата на клиентите. 

Секција за сушење

Делот за сушење се користи за сушење на материјалот од пилевина. Отстранете ја влагата од пилевина и одржувајте ја нивната влага на 10-15%, ова е најдобро за правење пелети. За овој дел, машината што можеме да ја понудиме е ротациона машина за сушење. 

Ротациона машина за сушење е вид на индустриска опрема што се користи за отстранување на влагата од материјалите преку процесот на испарување. Се состои од ротирачки барабан или цилиндар кој се загрева внатрешно или надворешно. Влажните материјали, како што се влажните зрна, минералите, хемикалиите или биомасата, се внесуваат во ротационата машина за сушење и додека барабанот се ротира, топол воздух или други грејни елементи се внесуваат за да се загрее материјалот. Врз основа на различна структура, можеме да понудиме ротирачка фен за еднократно преминување, ротирачка фен со тројно преминување. 

Секција за мелница за пелети

Делот за мелница за пелети е специјализирана област или компонента во објект или процес за производство на пелети што е посветен на производство на пелети. Пелетите се мали, цилиндрични или сферични компресирани единици кои вообичаено се направени од различни материјали како дрво, биомаса, остатоци од земјоделство или дури и пластика. Овие пелети најчесто се користат како гориво, добиточна храна или во различни индустриски апликации. За овој дел, машините што можеме да ги понудиме е машина за пелети за дрво и машина за пелети за храна. 

Машина за пелети со рамна матрица, позната и како мелница за пелети со рамна матрица, е вид на опрема за пелети што се користи за создавање на мали, цилиндрични пелети од различни материјали, како што се дрво, биомаса, земјоделски остатоци и многу повеќе. Таа се нарекува машина „рамна матрица“ бидејќи има рамна, хоризонтална матрица и неподвижни ролери или сечила.

Машина за пелети со вертикална прстенеста, позната и како мелница за пелети со вертикална прстенести матрица, е тип на опрема за пелетирање што се користи за производство на дрвени пелети, пелети од биомаса и други видови пелети. Машината за пелети со вертикални прстени е дизајнирана со вертикално ориентирана прстенест матрица. Имаме 3 главни модели, капацитет Машина за пелети од 1 т/ч, Машина за пелети од 2 т/ч Машина за пелети од 3 т/ч.

Машина за пелети за добиточна храна, позната и како машина за пелети за добиточна храна или мелница за пелети за добиточна храна, е парче опрема што се користи за производство на пелети од различни суровини за животинска исхрана. Овие пелети се дизајнирани да обезбедат урамнотежена и хранлива храна за добиток, живина, домашни миленици и други животни. 

Ладилник за пелети

Ладилникот за пелети е машина која ја прифаќа структурата за ладење противпроток за да го излади пелетот. За дизајнот на ладилникот за пелети, пелетите ќе паднат одозгора, додека воздухот за ладење тече од дното на машината, оваа структура може да помогне да се отстрани високата температура и високата влажност од пелетите, за да се заврши процесот на целосно ладење. Значи, ладилникот за пелети, исто така, се нарекува ладилник за пелети против проток.

Ладилникот за пелети се користи за намалување на температурата на дрвените пелети.
По машината за ладење на дрвени пелети, температурата на оладените пелети не е повисока од надворешната температура +5℃, а стапката на намалување на влагата не е помала од 3.8%, што игра добра улога во производството на висококвалитетни пелети, проширувајќи времето на складирање на пелети и подобрување на економските придобивки.

Машина за пакување пелети

Машината за пакување пелети се користи за пакување на пелети од биомаса во мали кеси. Ги решава проблемите на пакување на некои специјални хемиски суровини, има широк опсег на апликации и е едноставен за ракување. Широко се користи во лесната индустрија, хемиската индустрија, металургијата, градежните материјали, пристаништата, рударството, храната, житото и други индустрии.

Оваа машина за пакување може да пакува дрвени пелети во мали кеси, 15-50 кг/торба врз основа на вашите потреби, брзината на пакување е 200-300 кеси/час.

Линија на пелети

Линијата за пелети, честопати наречена линија за производство на пелети или линија за производство на пелети, е комплетен систем или склоп на опрема и машини дизајнирани за континуирано или полуконтинуирано производство на пелети од суровини. Овие суровини може да вклучуваат дрво, биомаса, суровина за животни и други материјали кои можат да се компресираат и обликуваат во мали, цилиндрични пелети. Линиите за пелети се користат во различни индустрии за различни апликации, вклучувајќи енергија од биомаса, добиточна храна и многу повеќе.

Нудиме комплетно решение за правење пелети врз основа на различни барања. Од првиот дел за дробење до последниот дел за пакување. Секогаш можеме да понудиме задоволително решение за клиентите. Капацитет од 100kgs/h до максимални 50t/h. 

Други машини што ги снабдуваме

Машина за бричење дрво, позната и како машина за бричење на дрво или мелница за бричење на дрво, е парче опрема дизајнирана да ги претвора дрвените трупци, дрвените блокови или отпадот од дрво во тенки, завиткани струготини или снегулки. Овие струготини најчесто се користат за различни намени, вклучувајќи постелнина за животни, одгледување живина и како суровина за производство на дрвени пелети, честички и други производи на база на дрво.

Разговарајте со експерт

Контактирајте не